avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Activitate vasile333

Activitate vasile333

Răspuns la discuția Extindere retea de gaze
Bună ziua
Nimeni nu știe să dea un răspuns la această problemă?

rdan08 a scris:

Buna ziua,
completarile aduse prin Legea nr. 167/2018 pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr. 123/2012 modifica in vreu fel procedura descrisa mai sus de dumneavoastra? Ma refer aici in special la articolul 151 aliniatul 1' , 2 si 4. Termenul de ''active"se refera cumva la faptul ca daca solicitantul face investitia sau cota parte din investitie, in momentul in care se da in folosinta reteaua se va restitui suma investita? Conform articolului 1' este sau nu obligat operatorul sa faca extinderea unei retele de gaz la solicitarea primariei? Si in acest caz cine plateste extinderea retelei: operatorul, primaria sau cetatenii care se vor racorda la reteaua extinsa? Va multumesc frumos.

nu va suparati d-na notar
este treaba dvs cum dezbateti succesiunile la clientii dvs.
eu v-am spus cum am facut .
eu unu as cauta un alt notar

raluk0207 a scris:

Dumnezeule!
Nu au in mod direct. Dar vor avea, prin retransmitere, prin moștenirea cotei tatălui lor.

buna ziua
d-na avocat nu m-am referit la apartament m-am referit la:
"Din asta inteleg ca totusi copiii "unchiului" vor veni la mine in batatura pentru a-si cere partea din peticul de pamant care a fost al matusii, mostenit de tatal lor, chiar daca nu au "vocatie succesorala, nefiind ruda de sange" asa cum afirma doamna de mai sus. Foarte interesant! De asemenea interesant este faptul ca mostenitorii fac parte din clasa 1, si pot obtine 50% din mostenirea matusii, din ce (cred ca) imi amintesc dintr-o experienta trecuta."
desigur ca nu are parte la apartament,( ar avea dreptul la creanta dar trebuie sa vina cu dovezii) , cum nici copii unchiului nu are dreptul la acest petic de teren.
nu induc cu nimic in eroare , stiu ce vorbesc.


Editare moderator
Am indepartat textul pe care l-ați citat. Ar fi preferabil sa folositi tasata „Rapunde”, in locul tastei „Citează”.
pentru d-na notar
am dezbatut eu succesiunea in 2013 si in 2019, in doua orase diferite.
ceea ce ziceti dvs este ca sa induceti in eroare.
eu in locul persoanelor care dezbat succesiunea le recomand in instanta, este cel mai bine, costa un pic mai mult dar este mai bine.
eviti persoanele care cred ca stiu legea.
stiu ca va vine greu sa intelegeti notiunile de BUNURI PROPRII si BUNURI COMUNE.
sunt lucruri total diferite
p.s. pacat ca nu stiu unde aveti sediu , as dezbate la dvs o succesiune ca sa va pot da in judecata .


raluk0207 a scris:

Nu mai sustineti aberații.
Mătușa a murit prima. Prin urmare, va fi moștenită de soțul supraviețuitor, adică de unchi.
Pentru ca, domnule care dati cu legea, soțul supraviețuitor moștenește o cota și din bunurile proprii. Codul civil stabilește dreptul la succesiune al sotului supraviețuitor, indiferent de natura bunurilor.
Mai departe, cota unchiului este moștenită de proprii-i copii.
Mostenirea prin retransmitere – are aplicare ori de câte ori persoana care o invoca dovedeste capacitatea succesorala în sensul art. 654 Cod civil a autorului sau în momentul deschiderii primei mosteniri, precum si propriile drepturi succesorale asupra mostenirii acesteia din urma.
Re-transmitere. Transmitere mai departe.
Raspunsul dvs nu are absolut nicio noimă.

buna seara
ati omis sa spuneti d-na notar, in cazul in care este bun propriu , copii unchiului NU AU DREPTUL LA NIMIC. In consecinta nu vine la nici o mostenire dupa tatal lor (adica unchiul) , pentru ca este bun propriu si nu este bun comun. singurul in drept care ar fii avut parte era unchiul cu un sfert din acel lot de teren. Asa ca partea ca " Retransmiterea " nu opereaza ca sa ma exprim asa, in cazul copiilor unchiului deoarece nu au nici o calitate fata de matusa.
La mostenire dupa matusa vine rudele pana la gradul IV, copii unchiului din cate am inteles sunt copii lui nu au legatura cu matusa.
Ar fii avut dreptul numai daca unchiul accepta mostenirea, si iei veneau ca mostenitori a lor.
Cum el a decedat , nimeni din partea lui nu are nici un drept.
Un sfat nu va lasati influentati de ce zic altii, intrebati nu unu ci 10 notari din orasul in care dezbateti si apoi luati decizia unde sa dezbateti succesiunea.
p.s. am fost si eu in situatia asta, dar nu am lasat notarii sa faca ce vor iei, i-am dat inapoi cu legea , pana la urma notari nu sunt judecatori.
Se incadreaza la someri peste 45 de ani. Problema este daca poate sa lucreze de acasa, si firma poate sa ia subventie?
Multumesc
buna seara
am si eu o problema,
un amic vrea sa angajeze un comisioner , adica sa duca mai multe cadouri la mai multe firme cu care lucreaza firma. Distanta de la firma si pana la el este in jur de 45 de km. el are ca atributii principale: culegerea de date statistice, Transportarea si distribuirea de colete , mesaje, cererii si alte articole in cadrul institutiilor, la adrese particulare sau in alte locuri.
intrebarile sunt :
- se poate lucra de acasa?
- firma ia subventie dupa el de la ajofm?
multumesc
buna seara
am si eu o problema,
un amic vrea sa angajeze un comisioner , adica sa duca mai multe cadouri la mai multe firme cu care lucreaza firma. Distanta de la firma si pana la el este in jur de 45 de km. el are ca atributii principale: culegerea de date statistice, Transportarea si distribuirea de colete , mesaje, cererii si alte articole in cadrul institutiilor, la adrese particulare sau in alte locuri.
intrebarile sunt :
- se poate lucra de acasa?
- firma ia subventie dupa el de la ajofm?
multumesc
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut
Nu preotul ortodox va aproba înmormântarea bunicii. Am pățit la fel , cu bunica mea, înainte ma certasem cu el si l-am făcut hot, si el când a decedat bunica a refuzat să îi facă înmormântarea si sa o primească în biserică. Si am apelat la al preot și el nu a putut să facă nimic. Cimitirul nu este a preoților, nu iei decid , este ori cimitir privat ori de stat. Așa că puteți sta liniștiți și bunica nu are de ce să se consume, să fie supărată . Iar dacă te supara preotelul asta, dă-mi adresa parohiei si numele lui si nu o să mai îndrăznească niciodată să mai facă așa ceva. Ii dau eu lecții despre lege.
Dnul avocat să referit la acțiune pentru angajarea răspunderii civile delictuale . Vezi ce acte au stat la baza eliberării titlului de proprietate, si apoi mai vorbim.