Ma pot folosi de citarea paratului respectiv, cu domiciliu necunoscut prin publicitate?Cum?
Sau trebuie sa fac o cerere la evidenta populatiei?
Nu mi se pare corect sa mi se respinga actiunea in conditiile in care nu ii cunosc adresa si s-a mutat de la ultimul loc
Desi am depus cererea in Apel catre intimatii la adresele cunoscute (cu care m-am judecat in fond) instanta imi atrage atentia ca in termen de 10 zile sa ii comunic noua adresa a unuia din intimat pentru ca nu se mai gaseste in localitatea respectiva ?!#-oca, in caz contrar imi anuleaza cererea
Ce pot face in acest caz?
Multumesc anticipat
Adriana
chiar daca este sub pretul pietei?este vorba de o femeie in varsta care nu s-a priceput la acte si a avut incredere (din pacate),ii cunostea parintii;se poate denunta actul (pt evaziune pret nereal?) persoana respectiva are antecedente penale(escrocherii,furturi )
Situatie
Se incheie o promisiune de vanzare-cumparare( la un notar cu multe semne de intrebare ales de cumparator)stabilindu-se un pret nereal in acte,la termenul stabilit cumparatorul anunta vanzatorul sa-l amane pe o alta data din lipsa de bani(imobilul se afla in alta localitate decat in cea in care locuieste vanzatorul);La termenul ulterior stabilit cumparatorul il anunta pe vanzator ca are numai o parte,respectiv suma nereala stabilita in act iar restul il va plati ulterior fara acte.
Vanzatorul i-a cerut sa schimbe actul pe pretul real,cumparatorul a refuzat;s-a cerut la notar sa i se dea o hartie cum ca cumparatorul refuza sa incheie actul,notarul a refuzat,inclusiv orice hartie care sa ateste ca vanzatorul s-a prezentat la notar!
Ce se poate face?
ps cumparatorul a apelat la mediator ,culmea sa incheie actul pe pret nereal!
Potrivit noului cod de procedura civila ,recursul se poate face numai de către un avocat, în condiţiile legii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 13 alin. (2).
Ce se intampla daca nu pot pune un avocat???inclusiv daca instanta constata ca nu intrunesc conditiile de a fi asistat ????
Cu stima
Art. 13: Dreptul la aparare
(1) Dreptul la aparare este garantat.
(2) Partile au dreptul, in tot cursul procesului, de a fi reprezentate sau, dupa caz, asistate in conditiile legii. In recurs, cererile si concluziile partilor nu pot fi formulate si sustinute decat prin avocat sau, dupa caz, consilier juridic, cu exceptia situatiei in care partea sau mandatarul acesteia, sot ori ruda pana la gradul al doilea inclusiv, este licentiata in drept .
Buna ziua
si La multi ani!
Am inteles ca partajul dureaza!dar se poate face partajul la notar,respectiv fosta sa accepte sa renunte la cota sa in schimbul unei sume de bani?si in acest caz ea mai are drept la casa si terenul meu?
Multumesc
doresc sa vand doar o parte din teren ,am inteles ca dureaza foarte mult partajul(pe care o sa-l fac) si nu am sanse sa obtin bunavointa fostei,in cazul in care nu era urgenta legata de operatia copilului asteptam doar partajul,pot vinde acea parte doar eu cu sotul desi notarul m-a anuntat ca imi trebuie acordul fostei?#-o
la notar mi s-a comunicat ca nu pot vinde fara acordul fostei pe casa mea!
Nu s-a mentionat ca divortul a intervenit din 2003 ci ca este definitiv si irevocabil in 2005,fosta a renuntat la partajul bunurilor comune
Deci pot face doar actiunea in partaj sau si o actiune in constatare a titlului de proprietate?
prietenul este actualul meu sot cu care am un copil,in cote egale 1/2 fiecare!da,m-am gandit si i-am oferit o suma nu foarte mica dar ea cere foarte multi bani !Ce actiune pot face sa dovedesc ca banii au fost ai mei si ea nu a avut nici o contributie?
Multumesc