avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate brazvan

Activitate brazvan

Cu asociatia de proprietari e mai delicata situatia in sensul ca aproape nu mai exista asa ceva, este covocat de Primarie o adunare de urgenta ptr. a solutiona problema.
Vecinii stiu ca renovez apartamentul, incerc pe cat posibil sa nu fac zgonote cu diferite unelte.
Programul de liniste il respect, cf. L61/1991 ART.2 de la 13-14.

DAR, situatia o vad mult mai problematica: distrugere, amenintare cu moartea, violare de domiciliu + cele 2 dosare penale de pe rolul instantei ale faptuitorului.
Buna ziua,

Am o problema mai delicata, zic eu.
M-am apucat sa renovez apartamentul in care ma voi muta, dupa moartea bunicii.
Ca la orice apartament nerenovat de pe vremea PCR sunt multe de facut, instalatii electrice, sanitare de inlocuit, pereti crepati care necesita reparare, faianta de dat jos, etc. .
Intr-o zi fiind in apartamentu cu activitati specifice, marcam o caramida cu un Multi-Cutter cu ascilatii, bate la usa fiul vecinului de palier ( am cel mult 2m de zid comun si eu eram in cealalta parte a ap) pe la 15:30 cu luare de pozitie amenintatoare referitor la zgomotul produs care se aude la el in casa ( B-dul pe care e ap. e unul din cele principale din oras), ora de liniste continunad cu jigniri, amenintari. I-am spus ca daca mai vorbeste asa ii inchid usa ,lucru care l-am si facut moment in care acesta a icnercat sa intre in ap peste mine, eu impingand si mai tare de usa acesta a dat cu pumul in usa indaoind-o si stricandu-i sistemul de inchidere. Am deschis usa, bineinteles a inceput cu alte amenintari mai grave decat primele, i-am spus sa plateasca usa (este inca in folie) dar degeaba. Ulterior am facut si o vizita la sectia de Politie.

Cum as putea sa continui renovarea, tot timpul am respectat L61/1991 Art. 2 ore liniste 13-14, astfel incat sa nu ne rupem capul unul altuia?

Va multumesc.
Răspuns la discuția Probleme cu mama
@ AVLIL. Refuz total! am incercat sa le aranjam impreuna, hai sa vedem ce ne mai trebuie,ce nu mai e bun,etc. orice c....t il tine, nu conta ce era trebuia sa stea acolo, de ce sa il mut, nu ca ii trebuie( chiar daca erau niste ziare vechi bagate in mai multe pungi sau haine care au ramas mici). Nu le foloseste ca se strica si mai bine cumpara altele care si din acelea foloseste o parte si alta le pastreaza.

I-am zis cu frumosul sa mergem la un psiholog ca nu e normal asa ceva si a inceput sa strige ca ea nu e nebuna, s anu o ami fac nebuna...

Poate este un psiholog aici si am poate ajuta mai mult.

Va multumesc.
Buna ziua,

Am o problema cu mama mea si nu mai stiu ce sa fac.

Situatia pe scurs este urmatoarea.
Presupun ( nu sunt doctor) ca mama sufera de o boala mintala, de ce zic asta, patreaza toate tampeniile posibile, pungi de unica folosinta adunate in alte pungi-puse in plase si in alte palse, sticle/recipiente de plastic( ca poate trebuie candva) ziare pe care le baga intr-o punga si in alta punga si la final intr-o plasa de panza care e pusa in alte 2, haine care nu ii mai sunt bune de zeci de ani, cutii si cutiute, si multe alte lucruri de genul acesta. Cumpara tot felul de alimente mai mult decat este necesar si bineinteles ajung sa expire, si le pastreaza expirate ani de zile. Obiecte/lucruri care nu le foloseste ani de zile,dar le pastreaza.

Acum cativa ani in urma a avut grija de bunica mea,care a murit si apartamentul respectiv la transformat intr-un hal de neimaginat cu toate lucrurile astea. Cred ca daca traia bunica si vedea mai murea odata.

Daca incerc sau fac curat prin toate prostiile astea iese cu scandal, ca de ce umblu in lucrurile ei.

Am incercat cu frumosul sa vorbesc cu ea sa mergem la un control de specialitate, am incercat si cu amenintari ca chem salvarea sa o duca la spitalul de nebuni, ca obtin ordin judecatoresc ptr a merge la spital, dar bineinteles ca nu am avut cu cine ma intelege.

Va rog ajutati-ma, chiar nu mai stiu ce sa ma fac, pe ce cale sa o apuc, cum sa procedez...

Cu stima,

Nu stiu daca este scris asa ceva, o sa il iau la rasfoit. Dar chiar daca este scris nu tot asa intra sub incidenta legii sus mentioante?

Este nul ptr. ca nu a participat si sindicatul la conceperea lui si nu a fost negociat absolut nimic cu sindicatul.
Buna ziua,

Are voie angajatorul sa foloseasca imaginea (poza) angajatului in cataloage sau pe siteul companiei fara acordul scris al anagajatului si fara ca acesta sa aiva scris nimic in C.I.M. legat de asa ceva , iar C.C.M. fiind nul ?
Răspuns la discuția probleme la locul de munca
Stiu treaba asta cu telefonul, dar ce stiu de la diferiti avocati este ca martorul in persoana este mai puternic in instanta decat o inregistrare audio,are alta credibilitate.
Ma refer si la diferite institutii ale statului care ma pot ajuta. I.T.M. e asa cu dute-vino , dupa parerea mea... citisemd e o institutie a discriminarii, sau asa ceva.
Răspuns la discuția Inginer Economist VS. Economist
da. Diploma respectiva iti da dreptul al 2 functii ca sa le zic asa,ce ad e Inginer si cea de Economist. e un fel de struto-camila in ROmania. Pe dincolos e practica si e bine definita pozitia pers respective.
Sunt curios de aceste cercetari. te rog spune-mi unde ai gasit studiul medicilor.
multumesc.
Buna ziua,

De ceva timp ma simt hartuit la locul de munca de directorul firmei si "seful" ierarhic superior prin diverse forme, spre exemplu, seful meu nu ezita sa imi reproseze pe un ton foarte ridicat de fata cu alti colegi ptr. lucruri banale care nu le fac asa cum ar fi gandit el sau cand a gandit el si in secunda 2 unui alt coleg i se adreseaza cu un calm desavarsit.
Directorul firmei in cateva randuri, de fata cu alti colegi, a ridicat tonul vocii la mine si ma acuzat ca nu am facut diverse lucruri ptr firma, desi nu puteam sa influentez cu nimic rezultatul (ctr. pierdut pe criteriu financiar) ca i-am pus reputatia lui intr-o ipostaza urata ( nu e firma lui sau a familiei) sau alte sarcini de serviciu care au fost indeplinite ( sau nu tineau de mine ) sub o alta forma decat cea care o vede el, am dat sfaturi juridice ptr. firma si la fel am fost mustrat,ca cu chestii de astea ma ocup,desi ceea ce propusesem poate salva firma de niste neplaceri financiare majore.
Am cerut ins cris solutionarea unei probleme de serviciu in care eram parte reclamanta ( implicit lezat) si nici pana in ziua de azi nu a fost facut nimic de catre conducere, sanctiune scrisa,financiara,etc.
Pe langa acestea sunt printre foarte putinii care au targhetul realizat pe anul acesta si am fost amenintat ca voi fi dat afara (nu am nici o penalizare in firma sau mustrare scrisa) si toata munca mea este data celor care nu si-au indeplinit targhetul => bonusuri ptr. targhet indeplinit, profit/contract adus firmei,etc.

Ce pot sa fac ca sa ma protejez de aceste abuzuri, hartuiri, intimidari, stres psihic , denigrari, nu stiu cum sa le mai numesc...?

Va multumesc anticipat.