avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Activitate irina_g

Activitate irina_g

buna ziua,

banca la care am un credit ipotecar, la solicitarea mea mi-a transmis o oferta de diminuare a dobanzii si eliminare a unor comisioane.
vreau sa accept oferta.
cum pot proceda?
putem semna un act aditional prin corespondenta?
am nevoie de urmatoarele informatii referitor la initierea unei actiuni impotriva unei banci:
-locuiesc in strainatate, vin in Romania doar in concediu-pot introduce o actiune solicitand judecarea in lipsa?
-pot indica ca si domicilie ales pentru comuicare actelor de procedura, adresa unei rude?

multumesc.
Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot lua anul viitor 4 zile concediu ce mi s-ar cuveni anul acesta.(fara aprobari etc)
Anul trecut am fost obligati sa ne luam toate zilele de concediu in anul in curs.

multumesc.
Răspuns la discuția cerere CEDO
da.am o decizie definitiva
Discuție cerere CEDO
buna ziua,

intentionez sa transmit o petitie catre CEDO.am nevoie de cateva lamuriri:
-actele se trimit in copie certificate cu originalul sau in copie simpla?
-este in regula sa transmit de prima data formularul tip?
buna ziua,

va supun atentiei urmatoarea speta:
are o contestatie impotriva unei decizii de pensonare sanse de reusita daca este formulate dupa aproximativ 4 ani mergand pe imprescriptibilitatea dreptului la pensie?
In speta, instant de fosnd a respins actiunea, ca prescrisa.
Am formulat apel insa a fost ca respins ca tardive declarant.(decizie corecta).
ce sanse/riscuri ar fi in cazul unei plangeri la cedo?
ce as putea invoca?

multumesc.
S-a judecat in fond la tribunal,sentinta a fost data cu apel, iar pe sentinta din apel(care s-a judecat la curtea de apel) scrie doar "definitiva", nu cu recurs in termen de...
buna ziua,

o decizie definitive pronunta in apel poate fi atacata?
apelul a fost pierdut pe tardivitate.
ce se poate face in cazul in care avocatul cu care am incheiat un contract de asitenta juridical pt a ma reprezenta in instant nu apare pe tabloul avocatilor?
este un avocat fals?
ma pot adresa UNBR sau direct Parchetului cu o plangere penala?
avocatul cu care am incheiat contrat de asistenta juridica pt a formula apel impotriva hotararii din fond, a declarant apelul tardiv, in consecinta s-a respins ca tardiv declarat.
ce pot face?plangere la Barou?vreau sa imi inapoieze onorariul.
pot cere si despagubiri(daune morale)?
multumesc.