avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Activitate johnythelove

Activitate johnythelove

Bună ziua, în urma cu aproximativ 2 ani la noi în comuna a fost un viol + tâlhărie. De câteva luni încoace tatăl faptasului când se amețește(consumator de alcool), spune prin toate barurile și la toți cunoscuții ca eu cu încă 2 persoane as fi autorul și ca fiul dânsului este în pușcărie fără sa fi avut dea face cu acel viol. Și ca va redeschide proces etc. Eu sunt de acord sa merg oriunde fiindcă habar nu am de acel viol, doar ca unele persoane chiar cred(posibil), ca as fi participat și eu. Ce as putea face, sa merg la politie precum ca el îmi aduce acuzații false, sau? Va rog un sfat.
Mulțumesc!
Cred ca orice hotarare are drept de apel in termen, Asta am primit acasa fiind ca si ultim proces.


~ nu este cazul sa citati mesajele imediat anterioare ~
Nu este aceasta hotararea definitiva? Trebuie sa mai primesc altceva de la judecatorie?


~ nu este cazul sa citati mesajele imediat anterioare ~
Va rog, un sfat sau raspuns daca se poate.
Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin 1 C.pen. cu aplicarea art.396 alin.10 C.pr.pen. condamnă inculpatul PÂRVAN IONICĂ pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul cu alcoolemie peste limita legala, la pedeapsa amenzii de 140 zile amenda, stabilind cuantumul zilei amendă la 10 lei, urmând sa execute pedeapsa de 1400 lei amenda. Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art.63 Cod penal a căror nerespectare determină înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii. In baza art.274 al.1 CPP obliga inculpatul la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23.04.2018 .
Document: Hotarâre 297/2018 23.04.2018

Intrebarile mele sunt:
- Am cazier?
- Permisul este anulat definitiv? Daca da, peste cat timp pot face scoala de soferi?
- Pot plati aceasta amenda cu bani in mana fara sa mai muncesc 140 zile pentru primarie(in folosul comunitatii)?
Multumesc!
Răspuns la discuția Amenda fara motiv.
ynocentta a scris:

1-Exista o legenda eronata cu legatura intre semnarea procesului verbal de contraventie si anularea respectivului inscris
Semnarea documentului intocmit de catre agentul de politie,nu atesta decat ca ati luat la cunostiinta de continutul documentului
Daca documentul nu intruneste conditiile legale de forma si continut,contravenientul poate solicita instantei de judecata anularea procesului verbal
La fel daca faptele consemnate in procesul verbal nu sunt probate in conditiile legii,
contravenientul poate solicita instantei de judecata anularea documentului
In topicul postat,dv ati prezentat subiectiv succesiunea de evenimente,dialogul purtat intre agentul de politie constatator si dv din care nu rezulta aspecte care sa contravina dispozitiilor in vigoare
2-Avand in vedere ca vehiculul cu care va deplasati era prevazut la momentul controlului in trafic cu 2 usi,iar ocupanti erau suplimentar celor legal admisi,amenda este temeinica si legala
3-Asteptati sa vi se comunice procesul verbal de contraventie,analizati responsabil continutul-conditionat de care puteti analiza oportunitatea promovarii unei plangeri contraventionale
Daca nu stapaniti procedura ,este de preferat sa apelati la persoana specializata




Pana la urma el ce dovada are ca eram 3 persoane in masina? Deoarece nu era nici un martor constatator.
Din cate am auzit, dar nu sunt sigur, agentii de la circulatie trebuie sa patruleze cate 2, si pe procesul verbal trebuie neaparat sa fie un martor.
Răspuns la discuția Amenda fara motiv.
cyan a scris:

Daca in talonul masinii sunt trecute 2 locuri iar amenda este pentru ca erau mai multi pasageri nu veti avea sanse in anularea procesului verbal. Termenul de plata la jumatate din minim este de 2 zile lucratoare de la comunicare si nu de 48 de ore.

Jumatate din minim inseamna 6 pct x 125 lei = 750 lei /2 = 375 lei


Pe procesul verbal erau trecuti 500 lei, iar el a zis ca voi plati 1000 lei daca nu achit in termen de 48 ore acesti 500 lei.
Răspuns la discuția Amenda fara motiv.
Agentul a a "amenintat" ca imi va da o amenda mai mare, el poate da amenzi daca nu sunt 2 agenti pe masina sau daca nu are un martor prezent?? Cineva a zis ca nu am nici o sansa ca va gasi el pe cineva sa semneze ca si martor, dar intrebarea mea este: Este legal acest mod de a semna daca nu era prezent la scrierea amenzii??
Daca as avea bani nu ar fi o problema, sunt tata a 3 copii si de abia ma angajasem si eu cand am primit amenda, am avut cateva zile de lucru, castigul meu fiind de 50 lei pe zi.
Am fost demoralizat la primirea amenzii si am refuzat sa mai merg ca sofer deoarece angajatorul nu vrea sa ma ajute cu nimic la aceasta amenda... :( , si era vina lui ptr acea persoana in plus din masina, el a insistat sa o iau.

Art. 180

(2).In cazul in care contravenientul refuza sau nu poate sa semneze procesul-verbal, agentul constatator va face mentiune despre_ aceste imprejurari, care trebuie sa fie confirmate de un martor asistent. in acest caz procesul-verbal va cuprinde numele, prenumele, codul numeric personal si semnatura martorului.
Buna ziua, am nevoie de ajutorul vostru!
In data de 3/11/2016 am fost oprit de un agent in Adjud(asta a fost in jur de orele 7.00 -7.30 seara).

Am tras pe dreapta in o parcare unde agentul a venit la mine fara sa se prezinte si imi pune intrebarea, citez: De ce nu porti centura( fara ca sa se prezinte, nu ii stiu numele si rangul)
Eu: Am avut centura domnule.
El: si o aveti pusa doar de forma.
Eu: de forma sau prinsa, am fost filmat ca o aveam trasa, adevarat?
El: sa stii ca centura nu e facuta sa o tineti de forma doar din cauza noastra a celor in dungi, ci e si pentru siguranta dv.
Eu:adevarat, aveti dreptate.

Dupa care ma pune sa aprind pozitiile si se duce in fata masinii..tot jucanduse pe un smartphone, probabil facea poze sau filma ceva, sau tragea de timp sa ii dau ceva si lui de un covrig.
El: Domnule Ionica o sa va sanctionez, numarul nu este vizibil,(intradevar placuta era putin mai jos prinsa de acel spatiu de pe bara), dupa care agentul sa urcat in MCV si tot cu telefonul in mana pentru inca aproximativ 5 minute, dupa o periodata de timp acesta dechide geamul la logan si ma cheama.
El: va rog sa semnati. si sa stiti ca sunt baiat bun si nu am pus amenda pentru numere , centura, etc.. de asmenea nu a citit nimic de pe proces, nu a intrebat daca am obectiuni si nu era trecut nici un martor.
In mare am vazut acolo 500 lei trecuti, si am intrebat cat e amenda.
El: Amenda dv este de 500 lei daca ii achitati in termen de 48 ore, iar daca depasitit acest termen amenda se dubleaza la 1000 lei.
Si mai imi spune odata, "Semneaza si imi intandi procesul verbal si un pix pe geam".
Eu: Daca refuz sa semnez??
El sa dat jos din MCV foarte nervos, si imi spune ca tu crezi ca eu iti dau amenzi din placere?? esti smecher? aaa, nu vrei sa semnezi, lasa ca te aranjez eu pe tine, iti dau amenda si pentru numere si centura, si 8 puncte permis. sa suit in masina din nou nervos trantind portiera asa cum nu am mai vazut la un agent, si a demarat de langa mine ft. nervos.

Acea amenda de 500 lei era ptr ca eram in fata 3 persoane, un copil si 2 persoane majore, masina era de 2 locuri.
Nu am primti procesul verbal, il astept sa imi vina prin posta..

Deci intrebarea mea este, am vreo sansa sa anulez aceasta amenda prin contestatie??
Va multumesc!