avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate angi84

Activitate angi84

Bună seara,

Am și eu o nelămurire. Vecinii de la parter din blocul de lângă mine au cumpărat și bucățică de curte din fata apartamentului. Curtea este între cele 2 blocuri. Ei fac grătare aproape în fiecare seara, plus ca au instalat și o piscina.
Este permis? Pot face ceva ca m-am saturat sa îmi între fum și miros în casa non stop. Cu piscina am zis ca dacă se sparge inunda tot...

Mulțumesc frumos.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Am zis sa dau avans mai mare ca să îmi mai scadă din preț. Dar am revenit asupra deciziei și o sa dau mult mai puțin.

SOS1000 a scris:

Se face un antecontract (promisiune bilaterala de vanzare-cumparare) in fata notarului cu un termen de finalizare in care fiecare parte stipuleaza anumite conditii , ex : Daca dezvoltatorul nu respecta termenul de executie sa va restituie avansul plus o penalizare de xxxx , daca d-voastra cumparatorul nu puteti achita diferenta de bani in termenul stabilit sa vi se restituie avansul minus o suma xxxx si tot asa , fiecare parte trebuie sa aiba o acoperire pentru eventuale situatii neprevazute . Avansul se plateste in fata notarului dar fiind vorba de o suma mai mare (nu inteleg de ce doriti sa platiti asa o suma mare la inceput , nu cred ca va avantajaza cu ceva) o sa trebuiasca s-o virati prin banca iar antecontractul se poate prelungi cu orice perioada cadeti de acord cu dezvoltatorul . Va sfatuiesc sa cautati modele de antecontracte online ca sa aveti idee cam ce ar trebui sa contina si cu toate ca mai mult ca sigur dezvoltatorul are deja un notar cu care lucreaza ar fi bine sa va alegeti singura unul .

Bună ziua la toată lumea :)
Vreau sa achiziționez un apartament. Am vb cu dezvoltatorul (e bloc nou) și am stabilit sa ii dau un avans mai mare ca să îmi scadă din prețul final. A fost de acord. Dar pentru restul de bani depind de vânzarea altui apartament. Nu este vb de credit aici.
So, dacă nu vând apartamentul în 3 luni sa zicem sa ii dau restul de bani pierd tot avansul? Este vb de avans de 65000 de euro. Pot sa prelungesc perioada de semnare a contractului final pana la 6 luni de exemplu? Sau ce pot face? Ce alte aspecte trebuie sa am în vedere? Dacă am semnat acordul de rezervare dar nu am dat banii sunt obligata sa ii dau? Adică 1000 euro.

Multumesc frumos.
Bună seara,

Am și eu o mica speță cu moștenirea unul loc de veci. Sa va zic povestea pe scurt.
Prin 1997 Casa armatei din Constanța a cumpărat/închiriat o parte din cimitirul municipal Constanța și l-a transformat în cimitir militar. Aici s-au amenajat locuri de veci pentru cei care au lucrat sau lucrează în cadrul armatei.
Bunicii mei materni au cumpărat și ei un loc deoarece bunicul meu a fost colonel în rezerva. Fiind cimitir militar au concesiune pe veci. Locul de veci a fost cumpărat pe numele bunicului.
El a murit în 2005.
In 2018 a murit și soția lui. Când am fost la cimitir sa declaram și sa facem aranjamentele necesare au zis ca e pe numele bunicului și bunica nu poate fi îngropată acolo. Am întrebat peste tot, am fost peste tot și pana la urma am dat de cineva care ne-a făcut un act de mana și asa am reușit sa o îngropa tot acolo.
Conform celor spune de domnul care ne-a ajutat (e șeful asociației militarilor în rezerva din Constanța) acolo poate și îngropată doar mama mea. Tatăl meu, eu și urmașii mei nu mai au dreptul.
Este legal asa ceva? Exista vreo lege pentru asta? Având în vedere ca e concesionat pe vecie?

Multumesc frumos
Buna seara,

Am si eu o mica problema cu cineva. Am pus la vanzare patutul copilului pe olx. M-a sunat cineva aseara, m-a intrebat daca mai e disponibil si cand poate veni. M-a intrebat daca e corect pretul, i-am zis ca da si am stabilit detaliile. A venit azi, l-a luat, ca mai apoi sa ma sune pe mine si pe mama sa ne faca nesimtite si ca i-am vandut gunoaie.
Patutul e la mama la Constanta, a fost patut de rezerva cat timp a stat copilul acolo. Patutul a fost luat cu 500 de lei si vandut cu 170. Deci nici vb de inselatorie. Avea doua mici defecte, stinghia de langa laterala era un pic crapata si laterala de jos era un pic fisurata. Am scris in anunt ca e in stare buna, nu f buna si nici ca e nou, plus ca omul nu a pus nicio intrebare daca are sau nu defecte. Acum a ajuns acasa si imi face poze la saltea sfasiata si rupt la suruburi, ceea ce nu era cand a plecat de la mama. Zice ca nu poate copilul in el ca ii e frica sa nu cada, desi fiu-meu a stat bine mersi in el. E clar ca exagereaza la maxim.
Ma ameninta ca daca nu ii dau banii inapoi vine la mama si ii da foc patutului in fata blocului. Imi poate face ceva? Sau ce pot sa fac?
Multumesc
Răspuns la discuția Diferente testament sau donatie
Contract de donatie cu clauza de intretinere ? Si vecinei ii e teama sa nu o dea afara, dar si doamna care o ingrijeste ii e teama ca daca moare ea inaintea vecinei copiii ei nu mai mostenesc nimic. Mentionez ca vecina mea are bani, ii da doamnei sa ii cumpere ce are nevoie, dar doamna sa o ajute la treburile casnice, sa o duca la doctor cu masina, sa o ajute cand face baie etc.
Buna ziua,

Vecina mea are o dilema si vreau sa o ajut. Ea are un apartament pe numele ei si nu are copii. I-a mostenit partea sotului (care a decedat), iar rudele lui au renuntat la orice pretentie.
In ultimii 4 ani a facut un testament (sau contract de mostenire) cu o vecina care sa o ingrijeasca pana la decesul ei (are 81 de ani) si sa ii lase apartamentul.
Totul a fost in regula pana acum o saptamana cand vecina i-a cerut sa ii faca act de donatie intr-o saptamana, altfel renunta la intelegere. Precizez ca vecina mai are o nepoata de frate, dar nu are nicio treaba cu casa, e si plecata din tara, iar vecinei ii e teama ca o sa revendice ea, desi sunt sanse minime.
Vreau sa intreb daca la donatie poate sa puna aceleasi clauze ca si in testament sau e mai riscant?
Care solutie ar fi mai buna pentru ambele parti?

Multumesc mult
Buna ziua,

Si eu am vrut sa ma mut in alt judet asa ca stiu despre ce este vb deoarece am vb cu 3 avocati. Puteti sa va mutati oricand, doar sa notificati tatal. Apoi deschideti actiunea de pensie alimentara si de domiciliul minorului unde va mutati, nu unde stati acum. Apoi filmati cand fostul sot e beat si cand face rau copilului. Daca are probleme cu alcoolul si abuzeaza copilul il puteti decadea din drepturile parintesti usor.

Daca mai aveti nevoie de ajutor imi puteti scrie in privat.
Buna,

Cu multa placere si sper sa imi urmezi sfaturile. Acum, cat e fata in vacanta cauta si vinde apartamentul, pune banii deoparte si stai 2, 3 luni in chirie pana se limpezesc apele in alt cartier sau chiar in afara orasului. Intre timp vb cu un avocat si vezi ce poti face, iar apoi ia-ti un apartament nou in alta zona. Cu chematul politiei daca nu ai semne si esti plina de sange nu rezolvi nimic. Totul direct la seful politiei sau la avocat.
22 din 22 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,

Am citit ce ai scris pe forum si m-a impresionat povestea ta. In locul tau chemam toata politia din oras si il si lasam fara oua. Dar eu sunt mai puternica :)
Daca vrei ajutor ia legatura cu Oana Vasiliu
[ link extern ]
E din Iasi si ajuta femeile in situatia ta si nu numai. Este o femeie extraordinara. Apoi iar fi bine sa iti stabilesti o consultatie cu un avocat fara sa stie nimeni si acolo o sa gasesti solutia potrivita.
Iti recomand [ link extern ] /
E avocat specializat in dreptul familiei si violentei domestice si lucreaza pro bono pentru victime. Incearca sa vb cu el.
Daca mai ai nevoie de ceva, un sfat, o alinare sau sa iti descarci sufletul scrie-mi in privat si iti dau profilul meu de fb. Nu stiu de ce , dar nu iti pot trimite mesaj privat :(

Daca vrei sa te muti in Bucuresti te pot ajuta.

Bafta si nu iti fie frica! Fa asta pentru fata ta!