avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Activitate IONUT CRACIUN

Activitate IONUT CRACIUN

Cartea funciara a trimis ieri catre executor, referat pentru rectificarea suprafetei in actul de adjudecare. Banuiesc ca e imposibil ca executorul sa faca asta, avand in vedere faptul ca toate documentele de la dosarul de executare sunt pe 134 mp.
Ok, dar eu am cumparat de buna credinta si am achitat un pret pentru 134 de mp. Ce se intampla in cazul in care se constata ca a existat acea eroare veche a celor de la cadastru ? Ce optiuni am? Multumesc.
Buna ziua,
Am achizitionat un imobil in suprafata de 134 mp, am depus actul de adjudecare in vederea intabularii, iar raspunsul celor de la cadastru este ca trebuie rectificat actul de adjudecare si sa se mentioneze ca suprafata este de 34 mp, pe motiv ca a existat o eroare la cadastru acum mai bine de 15 ani ! Toate astea in conditiile in care exista contract de ipoteca pe suprafata de 134 mp, exista CF cu suprafata de 134 mp si fizic exista 134 mp.
Ce pot sa fac in aceste conditii?
Firma X incheie un contract de schimb cu persoana fizica Y. Obiectele schimbului sunt un imobil aflat in proprietatea firmei X evaluat la 500000 RON si un imobil aflat in proprietatea persoanei fizice Y evaluat la 200000 RON. (valori mentionate pe contract)
Contractul este semnat de unul din cei doi asociati din firma X (fara sa aiba calitatea de administrator), fara decizie AGA si fara sa se mentioneze ce se intampla cu diferenta evidenta intre valoarea celor doua imobile.
Dupa 6 ani firma X intra in insolventa, iar dupa 9 ani persoana fizica Y propune sa garanteze un imprumut cu imobilul dobandit cum am explicat mai sus.
Intrebare: In calitate de creditor, la ce riscuri ma expun dupa ipotecarea acestui imobil, avand in vedere faptul ca in 9 ani nimeni nu s-a impotrivit acestui contract de schimb?
Buna ziua,

Recent am fost inregistrat de aparatul radar in localitate circuland cu viteza de 102 km/h. Astfel, mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 3 luni (cu posibilitate de reexaminare) impreuna cu o amenda contraventionala de 945 RON.
Ulterior semnarii procesului verbal am inteles ca as putea depune contestatie pentru anularea masurii complementare de suspendare a permisului, datorita Ordinului 301/2005 emis de Biroul Roman de Metrologie prin care eroarea maximă tolerată pentru măsurarea vitezei în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar, cât şi în regim de deplasare este de + 3 km/h pentru viteze de până la 100 km/h şi + 3 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h.

Mentionez ca am achitat amenda contraventionala.

Ce sanse am sa se anuleze masura complementara?
Sa ma reprezint singur sau sa apelez la un avocat?

Multumesc.
Buna ziua,

As dori sa ma lamuriti cu privire la procedura de instrainare a unui bun imobil aflat in patrimoniul unei societati cooperative de consum.
Am un client pe care trebuie sa il finantez pentru o astfel de achizitie, dar presedintele cooperatiei il tot amana cu diverse scuze, cum ar fi: evaluatori juridici, publicari in MO etc.

Va multumesc !
Buna ziua,

Bunicul meu se incadreaza in prevederile legii 309/2002, efectuand stagiul militar in perioada 1950-1961.

Articolul 5 al acestei legi prevede faptul ca are dreptul la "asistenta medicala si medicamente in mod gratuit, atat in tratamentul ambulatoriu, cat si in timpul spitalizarii."

Legea mai este in vigoare? Daca da, care ar fi demersurile pentru obtinerea acestor facilitati?

Multumesc anticipat !
Info in acest link: www.avocatnet.ro/content/art...
Răspuns la discuția Recuperator creante
Majoritatea societăților care recuperează creanțe sunt organizate sub forma SRL-urilor, având de obicei ca și obiect de activitate Consultanța în afaceri și Management. Recuperarea creanțelor pentru diverse entități se face în baza contractelor de mandat pentru recuperare / colectare debite / creanțe. Nu aveți neapărat nevoie de o diploma pentru a face asta, însă este extrem de recomandată colaborarea cu un cabinet de avocatură/consilier juridic.