avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate Corina1971

Activitate Corina1971

Sunt putin confuza ...sa zicem ca fac vanzari de peste 50.000 lei lunar ,asta inseamna ca o sa am de platit o valoare cam prea mare la stat .....cu intreprindere familiala ...nu cunosc legislatia si din acest motiv apelez la dvs pt ajutor.Deci dar daca infintez un SRL si sunt eu cu sotul(sotul care de 2 saptamani e pe somaj in Germania ,isi va transfera pt 6 luni somajul in Ro in tot acest timp avem timp si pt renovarea spatiului ce urmeaza sa-l cumparam ) angajati cu un salar de 3.000 lei brut lunar deci platitori de cas,si la pensii restul fiind profit dupa ce se platesc utulitatile ,nu?Profitul se taxeaza cu cate procente?
Si...apropo eu daca import online haine din Germania noi cu factura trebuie platit ceva taxa vamala Ro nefiind in spatiul Schengen?
Plafonul de 10 mii euro este pentru o luna banuiesc sau pt 1 an calendaristic ?
Buna ziua...
Imi doresc sa deschid un magazin de haine in Baia Mare si as fi interesata sa -mi spuneti de ce taxe si impozite lunare sau anual se platesc pt.aceasta activitate .
De asemenea pt.haine noi cu eticheta cumparate online din Germania si aduse in Romania se platesc ceva taxe?
Avand in vedere ca doar eu si sotul meu am fi viitorii angajati e destul sa deschidem o asociatie familiala sau e neaparat necesar un SRL .
Si ultima intrebare cu permisiunea dvs...firma o poate deschide si un avocat are aceasta atribuitie ?
TVA se plateste doar incepand cu o anumita suma lunar?
Va multumesc pt ajutor si ...mai ales pt .timpul acordat .O zi buna !
Răspuns la discuția Repatriere, prima de instalare
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumim pt raspuns !!!
Buna seara.
Eu si sotul locuim in prezent in Germania dar am luat hotararea sa ne reantoarcem acasa .De la o cunostinta am aflat ca : Și românii care au lucrat în străinătate în ultimii trei ani pot beneficia, mai nou, de prima de instalare prevăzută în Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, potrivit ultimelor modificări aduse acestui act prin Legea nr. 172/2017.
(”Prima de instalare se acordă și persoanelor de cetățenie română care și-au exercitat dreptul la liberă circulație a lucrătorilor în spațiul Uniunii Europene și Spațiul Economic European pe o perioadă de cel puțin 36 de luni”)
Valoarea primei de instalare : 12.500 de lei, pentru persoana fără loc de muncă ce îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja;
15.000 de lei, pentru persoana fără loc de muncă ce îşi schimbă domiciliul pentru a se angaja şi care este însoţită şi de membrii familiei.
Intrebarea noastra este daca : mai este in vigoare acesta prima de instalare si ce suma primim cea din prima varianta si anume de 12.500lei sau cea de-a doua varianta de 15.000 lei avand in vedere ca amandoi vrem sa revenim in tara .Varianta a 2 a e valabila in cazul unei persoane sau a amnadorura ?!
Va multumim pt. atentie si pt.ajutor.
O seara placuta in continuare.
Răspuns la discuția Restanta credit
Buna ziua,

va multumesc pentru raspuns.

O zi buna
Discuție Restanta credit
Buna seara,tuturor !

Mi-ar fi de mare ajutor ,un sfat din partea dvs in urmatoarea problema :
in 2008 am contractat un credit NEGARANTAT cu care din 2012 am inceput sa am restante ,in acest moment restantele si dobanzile aferente depasesc valoarea initiala a creditului banca plasand contractul de credit unei firme de recuperari.
Am sunat ,a fost primul contact cu reprezentantul acelei firme care si-a exprimat dorinta sa fac plata integrala a sumei ,lucru care este imposibil .(eu as dori si mi-ar fi mult mai usor sa platesc suma in rate)
Eu locuiesc in prezent in strainatate posed ,o locuinta propietate personala in acea tara…intrebarea mea este daca executorul judecatoresc in mod sigur ca se va ajunge in aceasta situatie are temei legal si in afara Romaniei sa se atinga de aceasta locuinta?!
Mentionez ca creditul in Ro era negarantat ,si nu posed bunuri mobile sau imobile.
Va multumesc pt timpul acordat.