avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate Liza14

Activitate Liza14

In noiembrie 2010 am incheiat un contract de furnizare servicii internet+cablu tv. In aprilie 2011 am solicitat firmei rezilierea contractului, in mai s-a aprobat, am predat aparatura, am platit ultima factura si .... nu am mai auzit de ei pana acum o luna de zile cand o firma de recuperari a datoriilor m-a contactat telefonic pentru a-mi aduce la cunostinta ca trebuie sa achit suma de 100 lei reprezentand taxa de reziliere a contractului inainte de termen.
Mai pot in aceasta situatie invoca clauzele abuzive din contract? Sau e deja tarziu?
Parintii au decedat. S-a ajuns la partaj judiciar intre cei doi fii mostenitori. Inainte de sesizarea instanței de judecată, s-a solicitat Camerei Notarilor publici o incheiere de verificare a evidentelor succesorale.
La un an dupa aceasta unul dintre frati scoate la iveala un testament autentic.
Trebuia acest testament sa apara inscris in incheierea de verificare?
Răspuns la discuția Testament
Multumesc. As fi dorit insa un raspuns mai "la obiect".
Discuție Testament
Tatal decedat, raman sotia si doi fii. Nu se face succesiune. Dupa 7 ani, moare si sotia. Lasa prin testament "intreaga ei avere" (nu precizeaza in ce consta) unuia dintre fii.
Intrebari: Se poate lasa prin testament un bun asupra caruia nu s-a facut dezbaterea de mostenire? Poate fi atacat testamentul daca averea nu este delimitata clar si daca celalalt fiu/mostenitor nu este mentionat in testament?
Multumesc. Asa gandesc si eu, dar presupun ca depinde de judecator. In cazul in care scad tot ceea ce am pe contracte raman cu vreo 300 de lei.
Telefonul si internetul fac parte din aceste cheltuieli?
Buna ziua!
Ce cheltuieli se deduc din venituri? Cu alte cuvinte, ce dovezi trebuie sa aduc cu privire la cheltuielile facute de familie pentru a demonstra ca ne incadram in situatiile prevazute de lege pentru obtinerea ajutorului public judiciar?
Răspuns la discuția SUPERDIRECTORUL
Consiliul de Administratie este organul de conducere al scolii.
Legea este proasta, mai bine zis incompleta. Suplinirile astea de scurta durata se hotarasc la nivelul scolii, conform R.O.I.
Răspuns la discuția Succesiune cu probleme
Am certificat de grefă, am incheierea de verificare. Mi se solicita actul casei (nu l-am primit deoarece in certif. de grefă nu scrie că acţiunea are ca obiect imobilul cutare ) si certificatul de atestare fiscala (nu l-am primit deoarece impozitul nu este platit la zi).#-o
Răspuns la discuția Succesiune cu probleme
In concluzie este musai sa scot de la notar certificatul de mostenitor, da?