Buna ziua. Nu stiu cum sa fac. Dupa decesul bunicilor,au ramas 7ha pamint,care este dat in arenda la o firma din localitate. Sunt 6 mostenitori ,din care unul,nu prea ne intelegem cu el. De fapt nu eu,ci mama,nu se intelege cu el. Ceilalti sunt de acord sa vinda pamintul, dar nu se poate fara succesiune. Mentionez ca cel recalcitrant,nu vine nici la notar. Ce este de facut?
Multumesc mult. Dar pot beneficia si eu de ajutorul acela de 10 000 euro de la stat?Am vazut ca acum nu mai este limta de virsta. Am 44 de ani,locuiesc la tara,am 1500 mp in spatele locuintei ,si doresc sa infiintez un srl cu profil productie legume. Daca da, trebuie sa infiintez srl-ul,apoi sa trimit planul de afaceri laei? Planul de afaceri i-l am facut.
Buna ziua. Doresc sa infiintez un SRL D cu activitate productie legumicola si rasaduri legume. Se poate infiinta un SRL D cu cod CAEN 0113? Va multumesc.
Asa au vrut batrinii,numai casa.ma gindeam ca se poate face o procura prin care sa pot fi eu imputernicit sau ca mostenitorii sa dea o declaratie in care sa se specifice ca atunci cind vor vinde pamintul,eu sa fiu despagubit cu sumele investite si productia pe anul respectiv.
Buna ziua.Am nevoie de un sfat.Am avut grija de o persoana(mancare,tratament,etc)si acea persoan a decedat de curand.Mostenitorii sai nu stau in localitate.Oersoana respectiva mi-a dat acte de vinzare cumparare pe casa,dar pamintul arabil,nu.Acum,mostenitorii spun ca ei nu vor nimic(nu am bani ptr.succesiune),si eu nu stiu cum sa fac.Vreau sa muncesc pamintul(ca si pina acum,tot eu am muncit)dar imi este teama ca dupa ceva timp sa nu vina cu ceva pretentii.Eu nu vreau sa vind nimic dar nici sa bag bani degeaba(ierbicide,lucrari agricole,etc)este vreo modalitate prin care ma pot acoperii(un act ceva )?
Va multumesc!
Buna seara!Sunt angajat la o firmam pe postul de operator chimist.Cand am depus C.V ptr angajare,am depus copii dupa diplomele pe care le am,printre care si cea de calificare agent de paza(scoala facuta din fonduri proprii cu ani de zile in urma).Acum,de ceva timp sunt presat sa intru sa dau libere la paznicii care sunt angajatii firmei(cind un paznic este in concediu sau liber,sa vin eu in locul lui,si apoi sa revin la postul meu initial).Problema de care ma lovesc este aceea ca eu nu pot indeplini aceasta sarcina(de paznic)deoarece nu garantez ca pot ajunge la munca in timp util,Daca refuz solicitarea firmei,mi se poate desface C.I.M?Eu nu pot garanta ptr.ca asa cum am si spus la servici,este o problema cu transportul catre locul de munca.Acum ma duc cu un coleg cu masina si sunt nevoit ca atunci cinde el este liber sa iau si eu liber odata cu el.In interiorul firmei mai sunt angajati care au facut curs de calificare in meseria de agent de paza,si totusi se fac presiuni asupra mea sa dau libere la paznici,chiar daca eu le-am spus motivele ptr care nu pot face acest lucru,si ceilalti angajati pot veni.De ce se creeaz presiuni asupra mea nu inteleg.Poate am fost prea capabil,si nu am facut nici un fel de problema.
Va multumesc anticipat!
Buna ziua.Sunt nou pe acest forum si apelez la d-voastra pentru a ma sfatui(daca se poate)in o problema.
Anul trecut,in luna iunie,am fost implicat in un accident rutier,fara victime.
Plecasem de la munca impreuna cu colegii,pe biciclete,si la un moment dat am fost acrosat din spate lateral dreapta de o masina.A venit politia,ne-a intrebat ce s-a intimplat,apoi le-a spus marorilor sa plece ,si eu sa raman sa dau o declaratie.Afindu-ma sub influenta socului,nu mai stiu ce scriam si am scris ce mi se spunea,cum ca eu am fost vinovat.
S-a intocmit un proces verbal,si am primit o amenda.
Cind am ajubs acasa si am costientizat ce s-a intimplat,m-am hotarit sa contest procesul vebal.
Am angajat un avocat,am demarat procesul,unde m-am prezentat cu martorii.
La infatisare in tribunal,martorii au spus ce s-a intimplat,grefierul a redactat ceea ce au spus martorii si i-a pus sa semneze,ceea ce acestia au si facut,fara sa mai verifice ce era scris.Ulterior,dupa mai multe infatisari la tribunal,unde am cerut impreuna cu avocatul sa studiem dosarul,dosar unde nu am gasit declaratiile date de martori,am gasit la ultima infasisare(astazi)aceste declaratii care nu corespund cu ceea ce martorii au declarat.
Se mai poate face ceva in aceasta privinta?
Se poate ataca decizia judecatoreasca,asta deoarece,aceasta sentinta este nefavorabila pentru mine?
Mentionez ca agentii rutieri care au venit la fata locului,nu au facut nici o masuratoare,fotografii din care sa rezulte avariile prduse de bicicleta mea,autoturismului renault.
Expertul pe care l-am angajat,a dat rezultatul expertizei doar in baza declaratiei mele(data cum am spus,sub influenta socului) si a unor fotografii aduse de soferul implicat,far sa ia in considerare si spusele martorilor.
Ce ma sfatuiti sa fac in continuare,ptr.ca avocatul meu spune ca nu poate sa faca nimic?