Buna ziua.Am nevoie de un sfat.Am avut grija de o persoana(mancare,tratament,etc)si acea persoan a decedat de curand.Mostenitorii sai nu stau in localitate.Oersoana respectiva mi-a dat acte de vinzare cumparare pe casa,dar pamintul arabil,nu.Acum,mostenitorii spun ca ei nu vor nimic(nu am bani ptr.succesiune),si eu nu stiu cum sa fac.Vreau sa muncesc pamintul(ca si pina acum,tot eu am muncit)dar imi este teama ca dupa ceva timp sa nu vina cu ceva pretentii.Eu nu vreau sa vind nimic dar nici sa bag bani degeaba(ierbicide,lucrari agricole,etc)este vreo modalitate prin care ma pot acoperii(un act ceva )?
Va multumesc!
Din moment ce nu s-a facut succesiunea nimeni nu va poate vinde sau cel putin arenda terenul. Il lucrati la risc. Va asumati. Chiar daca mostenitorii nu stau in localitate va pot imputernicii sa deschideti succesiunea si mai apoi sa va inchiriese, arendeze ori vinde terenul. De ce nu ati cumparat de la batrani si pamantul daca tot va trebuia astfel acum nu mai erati nevoit sa riscati nimic.
Asa au vrut batrinii,numai casa.ma gindeam ca se poate face o procura prin care sa pot fi eu imputernicit sau ca mostenitorii sa dea o declaratie in care sa se specifice ca atunci cind vor vinde pamintul,eu sa fiu despagubit cu sumele investite si productia pe anul respectiv.
e bine ca succesiunea sa se faca in maxim 2ani de la des, dupa aceasta data se va plati impozit 1% din valoarea succesiunii.
Daca succesiunea se face numai pe terenul agricol e posibil sa nu coste foarte mult, poate merita efortul.
Contract de arenda
bcpi.in
Este valabil un contract de arenda incheiat de mostenitorii unui teren arabil extravilan in situatia in care succesiunea nu era dezbatuta(fac precizarea ca ... (vezi toată discuția)