avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Activitate akeem

Activitate akeem

Multumesc pentru raspunsuri.
Inteleg ca nu e foarte clar si mai bine imi vad de treaba. O sa incerc sa inchiriez locul de parcare, evident fara acte, adica niste bani bagati in buzunarul dezvoltatorului pana cand se vor cumpara toate locurile. Adevarul e ca blocul e cu garsoniere si apartamente cu 2 camere si la ce nivel de preturi sunt nu prea ii vad pe viitorii locatari bagand si 7-8000 de euro intr-un loc de parcare, adica un sfert din cat dau pe apartament.
Problema mea e mai mult iarna cand e zapada mare deoarece nu pot da la lopata, am probleme cu coloana si vin tarziu de la munca, deci chiar daca as da zapada intr-un loc (sau as plati pe cineva), in mod sigur as gasi locul ocupat seara la intoarcere.
Buna ziua,
Doresc sa achizitionez un loc de parcare la subsolul blocului vecin (blocul in care locuiesc ca proprietar nu este prevazut cu asa ceva). Dezvoltatorul mi-a spus ca se poate dar nu vreau sa ma trezesc ca il platesc si apoi apar nu stiu ce probleme dpdv legal. N-am gasit nimic pe net (toate discutiile sunt mai degraba despre locurile de la primarie)
Banuiesc ca e ca si cum as cumpara un apartament, cu acte proprietate, carte funciara, etc...dar ce adresa ar putea sa aiba in acte (locul nr X in blocul Y ??? .... nu prea cred ca merge)
Dezvoltatorul mi-a explicat cate ceva, dar nu prea m-a convins si oricum era pe fuga.
Răspuns la discuția Radiere ipoteca dupa plata credit
Nu sunt in tara. Intr-adevar, realizarile de mai sus au fost obtinute in prioada concediilor doar ca dupa incheierea fiecarei etape si angajarea urmatoarei mi se transmitea de la banca cum actiunea urmatoare e in responsabilitatea lor si... nu se mai intampla nimic.

Concret deci ce trebuie facut? Sa gasesc un notar, sa-l iau de mana si sa ma duc la banca? Sa iau reprezentantul bancii de mana si sa ma duc cu el la notar? Care e procedura? Intreb deoarece nu e f clar, am tot cautat pe net si nici in lege nu e explicit cine ce face si nici parerile celor care raspund nu converg.
Buna ziua,
Am platit creditul luat prin Prima Casa in apr 2016. Am obtinut cu greu returul de la Fondul de garantare (aproape un an) - ba s-au pierdut actele la ei, ba s-a pierdut raspunsul la banca...
Acum se apropie apr 2018 si banca tot n-a rezolvat sa gasesca un notar care sa se deplaseze la sediul lor ca sa rezolve radierea ipotecii din cartea funciara.
Ce se poate face in acest caz?
Va multumesc
Răspuns la discuția Radiere ipoteca - procedura
Am platit creditul luat prin Prima Casa in apr 2016. Am obtinut cu greu returul de la Fondul de garantare (aproape un an) - ba s-au pierdut actele la ei, ba s-a pierdut raspunsul la banca...
Acum se apropie apr 2018 si banca tot n-a rezolvat sa gasesca un notar care sa se deplaseze la sediul lor ca sa rezolve radierea.
Ce se poate face in acest caz?

Buna ziua,

Cu un an in urma am mostenit o proprietate (casa + gradina) in alta localitate decat adresa de domiciliu. Acea casa sa gaseste pe un drum lateral, accesul in curte facandu-se printr-o poarta inchisa cu lacat. De asemenea, exista o alta poarta la gradina cu acces la drum, inchisa cu un zavor prin interior (acesta nu se poate deschide din exterior).
Acum 2 saptamani am fost anuntat ca cineva sare gardul in gradina si lasa poarta acesteia larg deschisa, pentru a facilita accesul catorva caini comunitari, persoana respectiva lasandu-le si mancare la mine in gradina.
M-am deplasat la fata locului si am inchis si acesta poarta cu lant si lacat, in prezenta unui vecin (in plus am facut si fotografii). Apoi am fost la Politie si am declarat acest incident. Politistul de serviciu mi-a notat numarul de telefon si adresa, spunand ca un echipaj se va deplasa din cand in cand in zona si ma va anunta in caz ca se intampla ceva (lacat spart de exemplu). Deoarece la momentul respectiv nu reclamam nimic distrus si nimic lipsa, mi-a zis ca n-are rost sa fac o reclamatie scrisa, acesta fiind doar o sesizare.
Intre timp am plecat din tara (unde ma gasesc si acum) dar am primit telefon de la vecinul in cauza cum ca lacatul a fost spart, poarta deschisa si cainii din nou in gradina.
Cum nu am posibilitatea sa ma deplasez urgent la fata locului, intrebarea mea este: in caz ca un caine iese din gardina si musca pe cineva pe strada, pot fi tras la raspundere? in conditiile in care nu sunt cainii mei, eu am asigurat portile si am anuntat si la Politie (chiar daca nu am nimic scris la mana).

Va multumesc.
Buna ziua,
In urma mostenirii unei case (taxa succesiune ca unic mostenitor dupa mama decedata) am procedat la schimbarea contractelor de utilitati.
Deoarece la adresa respectiva nu locuieste nimeni (atat eu cat si mama avand alte domicilii), nu s-a consumat nimic de-a lungul timpului, cu toate acestea, in lipsa trasmiterii indexului prin autocitire Distrigaz a estimat o anumite cantitate, emitand facturi in acest sens. Pentru a evita discutiile si eventualele deconectari, aceste facturi s-au tot platit in termenul stabilit, ajungandu-se la o valoare de aprox 800 RON (valoare cu minus pe factura, adica plata in avans). Mentionez ca GDF n-a bienvoit de-a lungul timpului sa ajusteze consumul mediu in functie de realitatea din teren, de aceea s-a ajuns la aceatsa suma.
In momentul de fata, contractul a trecute pe numele meu, cu alt numar, cod client, etc... iar eu am inceput de la 0.
In urma solicitarii pe care am facut-o (recuperare suma ori macar aparitia acestea in facturile actuale), GDF mi-a raspuns ca eu trebuie sa fac dovada acelor plati, adica extrase de cont, chitante, etc, din 2006 si pana azi (perioada in care n-a mai locuit nimeni la adresa respectiva in urma decesului bunicului meu si preluarii contractului de catre mama mea ca unic mostenitor). Evident ca nu pot proba aceasta, dar mi se pare normal ca asa cum eu as fi fost obligat sa platesc eventualele restante pentru trecerea contractului pe numele meu (chiar daca as fi cumparat proprietatea si nu as fi mostenit-o) tot asa ar trebui sa beneficiez de suma de -800RON considerata ca o plata in avans.
Se poate face ceva in acest sens? Va multumesc.