avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Activitate hepennypacker80

Activitate hepennypacker80

Buna ziua, doresc sa stramut un proces civil din Bucuresti in alt oras. Precizez ca partile parate deja au facut apel. Am cateva nelamuriri cu privire la acest proces de stramutare: pot stramuta procesul in orice oras doresc eu? De asemenea, am inteles ca daca o hotarare a fost data deja, stramutarea va face ca acea hotarare sa devina nula - este adevarat?

Multumesc.
Buna seara, am termen 15 zile de reexaminare, zilele libere ale instantei, de sarbatori, se calculeaza ca zile de termen?
Răspuns la discuția Solutie apel
O ultimă întrebare aş mai avea, cam cât timp durează până voi fi citat din nou?
Răspuns la discuția Solutie apel
si in acest caz va trebui sa fac o noua cerere de chemare in judecata, sau dosarul va fi trimis inapoi la fond si voi primi o noua data de infatisare?
Discuție Rejudecare Fond
Dacă decizia celui mai înalt for spune că dosarul care se judecă trebuie să se întoarcă înapoi pe fond pentru o rejudecare, după ce va fi judecat din nou pe fond, parţile pot face din nou apel dacă nu sunt mulţumite de sentinţa dată sau orice se va decide pe fond din nou va rămâne irevocabil? Mulţumesc.
Răspuns la discuția Solutie apel
nu ştiu încă, ce am scris mai sus este doar soluţia pe scurt scrisă pe site-ul curţii de apel. Iar sentinţa dată înainte de recurs a fost următoarea: 'Admite apelurile. Desfiinteaza sentinta civila apelata si trimite cauza spre rejudecare primei instante. Cu recurs in 15 zile de la comunicare.' Înseamnă că aceasta va fi luată în considerare?
Discuție Solutie apel
Bună ziua, am primit această soluţie de la curtea de apel Bucureşti: Constată nul recursul declarat de reclamantul X. Respinge recursul declarat de pârâta Y, ca nefondat. Irevocabilă.
Ce vrea să spună această soluţie? Au pierdut ambele părţi şi nimic nu se mai poate face sau rămâne valabilă sentinţa de la fond/ tribunal?

Mulţumesc.
Am făcut cerere de scutire a taxei judiciare de timbru şi mi s-a judecat cazul pe fond. În apel nu mi s-a solicitat nicio plată. În recurs la CAB judecătorul mi-a cerut să plătesc taxă judiciară de timbru. Din câte ştiu dacă eşti scutit de această taxă, scutirea este valabilă pe toate etapele procedurale; doresc să ştiu dacă un articol de lege expres cu privire la cele menţionate. Vă mulţumesc.
Discuție Articolul 1381
Bună seara, când a apărut în Codul Civil articolul 1381 care spune: "orice prejudiciu dă dreptul la reparaţii." ? Mulţumesc.
Discuție Rejudecare Fond
Dacă în apel s-a decis ca dosarul să se întoarcă la instanţa de Fond pentru a se rejudeca şi îl pierd, atunci mă mai pot duce din nou în apel, sau ce se va judeca pe Fond a doua oară va fi final pentru că am mai fost în apel odată?