avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stramutarea unui proces civil
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Stramutarea unui proces civil

Buna ziua, doresc sa stramut un proces civil din Bucuresti in alt oras. Precizez ca partile parate deja au facut apel. Am cateva nelamuriri cu privire la acest proces de stramutare: pot stramuta procesul in orice oras doresc eu? De asemenea, am inteles ca daca o hotarare a fost data deja, stramutarea va face ca acea hotarare sa devina nula - este adevarat?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 19:18, 25 Iulie 2015
Din pacate informatiile dvs sunt eronate ,stramutarea unei cauze este reglementata de art 140-147 C. pr. civ.Nu dvs alegeti un oras unde sa fie judecata cauza ci instanta care judeca cererea de stramutare daca o admite,va trimite procesul unei instante din circumscriptia sa.
Instanta investita cu judecarea cererii de stramutare va hotara instanta si implicit localitatea in care se va judeca cauza stramutata.Intr-adevar,potrivit art.145(2)NCPC teza a- II-a"In cazul in care instnata de la care s-a dispus stramutarea a procedat intre timp la judecarea procesului,hotararea pronuntata este desfiintata de drept prin efectul admiterii cererii de stramutare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot solicita un termen de judecata intr-un litigiu pana la solutionarea cererii de stramutare? cristina69 cristina69 Buna ziua, As vrea sa stiu daca intr-un litigiu de munca aflat in apel al carui termen de judecata este fixat ptr. maine si a carui stramutare am solicita-o ... (vezi toată discuția)
Poate fi solicitata stramutarea unui dosar de judecata catre o alta instanta din alt judet ? ContSters365439 ContSters365439 Doresc un raspuns va rog. Sunt din Suceava si as dori sa solicit stramutarea dosarului la Bucuresti sau in alt oras. Poate fi posibila stramutarea ? Sau, se ... (vezi toată discuția)
Cererea de stramutare in ce conditii se depune? clau1858 clau1858 Am un dosar de pretentii in care vreau sa depun o cerere de stramutare pentru judecarea apelului, din motive intemeiate, insa hotararea pe fond la Judecatorie ... (vezi toată discuția)