Buna ziua, doresc sa stramut un proces civil din Bucuresti in alt oras. Precizez ca partile parate deja au facut apel. Am cateva nelamuriri cu privire la acest proces de stramutare: pot stramuta procesul in orice oras doresc eu? De asemenea, am inteles ca daca o hotarare a fost data deja, stramutarea va face ca acea hotarare sa devina nula - este adevarat?
Din pacate informatiile dvs sunt eronate ,stramutarea unei cauze este reglementata de art 140-147 C. pr. civ.Nu dvs alegeti un oras unde sa fie judecata cauza ci instanta care judeca cererea de stramutare daca o admite,va trimite procesul unei instante din circumscriptia sa.
Instanta investita cu judecarea cererii de stramutare va hotara instanta si implicit localitatea in care se va judeca cauza stramutata.Intr-adevar,potrivit art.145(2)NCPC teza a- II-a"In cazul in care instnata de la care s-a dispus stramutarea a procedat intre timp la judecarea procesului,hotararea pronuntata este desfiintata de drept prin efectul admiterii cererii de stramutare."