Multumesc de raspuns! Am fost si la banca sa solicit un extras "special" ptr mine, sa poata contabila inchide balanta, dar tot asa mi s-a spus, numai ca ea (contabila) nu accepta acest lucru, zice ca daca nu apare in extras ca eu am platit atunci ea nu are cum sa inregistreze, conform legii :( Ma mai puteti ajuta, eventual, cu legea care descrie aceasta inregistrare? (daca este asa ceva...) V-as fi tare recunoscatoare!
Buna seara,
Am o problema legata de inregistrarea in contabilitate a unei plati de rata la un credit bancar pe termen mediu (5 ani). Sa va dau detaliile: societatea are un credit bancar, dar in luna trecuta a avut poprire pe cont de la Anaf si nu a putut achita rata aferenta lunii respective, banca apeland la fidejusor. S-a facut plata de pe persoana fizica. Pana aici nu este nimic iesit din comun, inregistrarea in contabilitate nu ar fi mare lucru. Problema s-a ivit atunci cand la sfarsitul lunii pe extrasul bancar ,de cont , al societatii nu s-a evidentiat aceasta plata/incasare, a aparut doar ca a "scazut" datoria cu rata respectiva. E vorba de banca Procredit. Poate a mai avut cineva astfel de probleme, pentru ca nu reusesc sa-mi dau seama cum sa pot face inregistrarea in contabilitate. Daca ma poate ajuta cineva, v-as ramane datoare! Multumesc anticipat
am intrat pe linkul dat, dar nu gasesc rubrica in aceasta problema, doar pe teme nationale :(
Buna ziua,
Ma poate ajuta cineva cu putina cunostinta in legislatia slovaciei (SK) in ce priveste executarile silite? Mai precis ma intereseaza ce prevede legea lor in atacarea in instanta a rauplatnicilor, pe fond comercial!
multumesc mult de promptitudine, mi-a fost de folos.
nu exista un contract cadru semnat intre cele 2 parti, furnizorul a livrat cu factura, clientul a cumparat si a platit, pana la un moment dat cand a ramas dator, atat pot sa cosmetizez doar, pentru ca efectiv nu sunt mai multe detalii :(, doar intrebarea: ce lege, sau ce cale se poate urma ptr recuperarea datoriei create?
Buna ziua, vin si eu cu o intrebara, poate ma puteti ajuta, daca nu cu un raspuns concret dar macar cu ceva indrumari in ce parte sa-mi caut raspunsul.
Datele: exista o societate comerciala care achizitioneaza bunuri, intracomunitar si ramane cu o creanta neachitata in termenul stabilit pe factura. Nu exista "contract semnat" ptr aceste tranzactii. Cum poate fi recuperata aceasta creanta? Prin firma recuperatorie, dar acesta carei legi se supune? Am gasit ceva pe net, dar este in limba engleza si, recunosc, nu ma descurc. Va multumesc anticipat!! (daca mai doriti ceva detalii, scrieti-mi si am sa raspund):rtfm:
Buna ziua,
Am nevoie de un pic de ajutor. Ma intereseaza daca exista vreo lege sau reglementare care obliga mama, ca dupa concediul de crestere al copilului sa-si reia postul anterior pentru a nu pierde anii in care a stat acasa. Sau se poate angaja in alta parte, cerandu-si rezilierea contractului de munca, suspendat 2 ani, "la zi"? Va multumesc anticipat!