avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediul de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediul de crestere a copilului

Buna ziua,

Am nevoie de un pic de ajutor. Ma intereseaza daca exista vreo lege sau reglementare care obliga mama, ca dupa concediul de crestere al copilului sa-si reia postul anterior pentru a nu pierde anii in care a stat acasa. Sau se poate angaja in alta parte, cerandu-si rezilierea contractului de munca, suspendat 2 ani, "la zi"? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:57, 11 Iulie 2014
Bună ziua! Nimeni nu vă poate obliga să rămâneți la un angajator în privința căruia nu mai doriți păstrarea raporturilor de muncă. Dacă concediul dvs. a expirat, vă dați demisia și vă angajați unde doriți. Acei 2 ani nu pot fi pierduți, au fost dreptul dvs. de care ați beneficiat.
1. Nu exista text de lege care sa va oblige ca dupa concediul crestere copil (CCC) sa reluati activitatea la acelasi angajator unde ati fost cand ati intrat in CCC.

2. - Puteti inceta contractul individual de munca actual si sa va angajati in alta parte.
- Perioada de CCC ramane cu toate drepturile prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcerea din cic este o mare problema! VoL VoL Buna ziua, am fost angajata unui birou incepand cu anul 2001, la data de 18.12.2009 am intrat in concediul prenatal iar la 10.01.2010 am nascut ; in prezent ... (vezi toată discuția)
De ce sa aleg 1 an ccc si nu 2 ani? eteo eteo Este adevarat ca daca optez pentru ccc pana la implinirea varstei de 2 ani angajatorul nu este obligat sa imi pastreze postul? In cazul ccc pana la 1 an este ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca dupa crestere copil sau salarii compensatorii Carolinu Carolinu Buna ziua, Sunt o mamica care pana la data de 30 sept.( cand bebe meu face un an) ar trebui sa se intoarca la munca. Ideea este ca angajatorul mi-a propus ... (vezi toată discuția)