avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate nelu33

Activitate nelu33

Buna seara, va rog frumos sa ma ajutati cu privire la o problema : cu aproximativ un an am cumparat 2 autovehicole la o licitatie publica , starea lor nu era buna, dar pretul era bun, de fier vechi. am facut factura si un proces verbal de adjudecare, eu nu le-am inscris nicaieri, leam dezasamblat, societatea era in faliment de la care am cumparat , eu fiind pers. fizica, acum dupa cca un an, am primit notificare de la un lichidator judiciar, cabinet individual de practician in insolventa, sa fac dovada radierii autovehicolelor pe care le-am cumparat. Eu trebuie sa le radiez ? daca nu le inmatriculez ( ca nu mai am ce, sunt la fier vechi) ce obligatii imi revin mie ? stimabilul avocat ma pune pe mine sa le radiez, este corect ? multumesc anticipat.
sunt student , universitatea a organizat un concurs in afara tarii si ne-a intrebat o prof. care dorim sa mergem ca ne da si niste bani de drum ne ia bilete de avion universitatea etc..., la inceput am optat si eu in conditiile de la inceput (verbal am acceptat), apoi s-a razgandit profesoara ca nu ne mai da bani de mancare si cazare si nu am mai dorit sa merg,nu a facut tabele , nu am semnat nimictotul verbal, in schimb ea intre timp a comandat biletele de avion. problema mea este ca universitatea ma pune sa platesc biletul de avion care este in valoare de 2000 lei, este corect sa platesc eu ? e un abuz asupra mea ??, rog din suflet un raspuns, ca am o doua instiintari de plata in care imi spune ca ma da in judecata sa ma execute sa recupereze prejudiciu. multumesc anticipat.:sorry:
Vreau sa cumpar un ha de teren extravilan in comuna (produlesti) stiu ce onorarii se percep de catre cei de la cadastre si as dori daca se poate sa aflu si de la un birou notarial cit ma costa un act de vinzare cumparare,exista un standard de sume de la care se pleaca ? cine si cum se stabileste suma ?de regula cine plateste actul de v-c.Va multumesc anticipat.
cine greseste si ce trebuie sa fac eu . urmez cursuri oammr , ptr puncte anuale in vederea vizarii certificatului de libera practica( 2 sau 3 cursuri pe an),conform legii virez 1% lunar din venit, totul ok, intrebarea este: la sfirsitul fiecarui curs profesorul pretinde 20 lei fara sa ofere chitanta ptr acesti bani ( sunt cam 40 de cursanti in sala) . este normal sa nu primim chitanta ? ce trebuie facut ?
...ce pedeapsa risc din partea legii?
stiam ca ele proveneau din infractiuni dar m-am bucurat de pret.
politia a venit cu mandat de perchezitie si a confiscat materialele neavind acte de provenienta, am dat declaratie de unde proveneau, ce risc am fiindca le-au gasit in proprietatea mea ? multumesc anticipat.