avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Activitate oana_miew

Activitate oana_miew

Buna ziua.cum putem afla daca blocul nostru e considerat sau Nu Monument istoric, respectiv daca se afla sau Nu in zona protejata? E vb. de sector 2, o zona Care am inteles ca a intrat in *noul centru vechi.
Multumesc
Buna ziua. Vecinii Mei doresc sa anvelopeze blocul. (Sector 2, 6 apartamente).
Intre timp, cel Care a initiat actiunea, sustine ca, cf. art11, alin 2 din legea 50 din 29.07.1991, este necesară obținerea unei autorizații de construcție.
Apoi s-au interesat cat costă și ce implică o autorizație de construcție.
Costă cam 17000 EURO și presupune ca o data ce se va evidenția necesitatea consolidării clădirii să fie necesar ca până la izolare să fie obligatorie consolidarea.
Pt. mine sunt deja costuri Astronomice (autorizatie+ consoldiare+ anvelopare) si suspectez Foul Play.
Stie cineva CE este cu aceasta lege? Ar Fi adevarat CE spun vecinii Mei?
Mentionez ca este un imobil din 1940, in *noul Centru vechi, zona CE tine acum de primaria capitalei.
Multumesc!
Multumesc! Pai EU Nu vreau partaj, dar, daca vreau sa vand acel teren, am inteles ca nu pot
Buna ziua,
In nov 2007 am achititionat , casatorita fiind, un teren in romania. Sotul meu (intre timp am divortat) este cetatean britanic, iar romania tocmai intrase in UE.
Acum vrem sa facem partaj pe acel teren, dar nu stim daca El trebuie sa actioneze ca Si proprietar in titlu, sau ca proprietar de creante, intrucat UK Nu mai este in UE, iar la vremea achizitionarii terenului, romania tocmai intrase in UE si inca nu avea drepturi depline.
Multumesc!
Buna ziua, bloculetul nostru se invecineaza cu Vila unui Baron local (construita, aparent cu toate actele in regula, pe terenul pe Care pe vremuri era gradina blocului).
Ei bine, din cauza faptului ca terenul de sub Vila s-a dovedit a Fi mlastinos, baronul are Probleme Mari la structura vilei si, fara sa exagerez, din primavara, de cand da firul ierbii si pana cand vine inghetul este la El un permanent santier!
As zice , dumnezeu Nu da cu batul, daca Nu ne-ar afecta ingrozitor zgomotul produs de utilajele pe Care le foloseste aproape zilnic, precum Si facut de echipa de muncitori. E ca si cum am trai intr-un santier!

Intrebarea mea: ar exista vreo lege Care sa imi permita o Cale de atac contra lui? Zgomotul, poluare ... (Mentionez ca nu deranjeaza noaptea, deci aceasta posibilitate de atac ar Fi exclusa).

Multumesc anticipat!
Inca o intrebare: daca fac contract de vanzare cumparare cu el? Practic, cumpar partea lui. E posibil asa?
Multumesc frumos!
Numele in toate actele este al meu, dar apar ca fiind casarorita. Am divortat de 13 Ani...
Buna ziua,
am un teren cumpărat in timpul căsătoriei , cu banii mei, pe numele meu; intre timp am divorțat (căsătoria a durat sub 3 ani); aș vrea să vând terenul; mai este nevoie de acordul fostului soț sau de alte acte de la el?
Mulțumesc!
Buna ziua,
Îmi poate explica cineva cum trebuie sa arate un contract intre PFA și cursanți ? Trebuie ceva special, in afara de ce este evident (durată, pret , etc)? Trebuie vreo anexa specială ?
Mulțumesc anticipat !