Buna seara.As avea o intrebare si sper sa ma lamuriti dvs.
Eu in 2008 am deschis un PFA in acest timp am platit impozitul iar contributia la sanatate au spus ca nu este nevoie sa o platesc.Cel care mi-a spus asa ceva era un domn de la Anaf.Eu de cate ori ma duceam sa platesc impozitul la marfa intrebam pt sanatate nu trebuie sa platesc ei imi spuneau ca nu fiindca nu este obligatoriu.Dupa un timp nu au mai mers vanzarile si am fost la Camera de comert si am depus actele sa inchid firma.La scurt timp primesc acasa de la Casa judeteana de Sanatate ca am de platit 40 de milioane si ca nu inchide firma pana nu platesc aceasta suma.Le-am explicat ca eu acea suma nu am din ce bani sa platesc fiindca nu lucrez si nu am nici un venit.Acum in 2016 eu am probleme grave de sanatate si am Decizie de Handicap gradul 2 accentuat si as vrea sa stiu daca cei de la Anaf imi pot lua acei bani care ii datorez la sanatate din Pensia mea de handicap?Eu sunt in stare foarte grava si cu aceasta pensie de 400 lei abia imi platesc tratamentul :(
Eu apar acum cu Firma mea la Stare Societate:Dizolvare cu lichidare(Radiere) din 19 Octombrie 2012.
Si as vrea sa stiu ce inseamana Dizolvare cu lichidare(Radiere) din 19 Octombrie 2012 adica gata este inchisa de tot? si ei nu mai pot sa imi ia banii datorati?
Multumesc mult.Astept un raspuns va rog mult.
Buna ziua .Ma scz ca va deranjez,am si eu o problema si nu stiu cum sa fac sa gasesc o rezolvare :(.
Pe mine m-au depistat cu insuficineta cardiaca si hipertensiune arteriala pulmonara si am facut dosar cu toate actele de boala pt pensie la CASA JUDETEANA DE PENSII ARGES desi stiau clar ca nu am vechime deloc tot au zis ca sa fac dosarul cei de acolo,totul bine pana aici.Dupa ce am alergat cu dosarul eu abia venita din spital dupa interventie de cateterism cu fetita dupa mine am platit acolo 180 de lei pt cotizare din anul 2014 pana in anul 2016 mi-au dat chitanta si am puso si pe aceea la dosar.Dosarul a fost lasat la CASA JUDETEANA DE PENSII ARGES in data de 30.08.2016.Si ieri in data de 13.10.2016 a ajuns decizia cu 6 lei pensia mea cuvenita.Eu stiu clar ca nu am vechime dar nu i-am inteles pe ei de ce m-au pus pe drumuri si bani chieltuiti ca sa rada de mine cu 6 lei pensie.Sunt destui care nu au vechime si au pensie 300 de lei,eu nu vreau decat dreptul meu cat mi se cuvine nimic mai mult.Cu 6 lei nici tratamentul nu il pot plati :(.Ce mai pot face acum? cu respect
Buna ziua.
As avea nevoie de un raspuns pt o problema in legatura cu iesitul la pensie inainte de varsta stabilita.
Soacra mea are 13 ani cotizati lucrand la o brutarie si are varsta de 55 de ani.Dupa ce a incetat sa mai lucreze a fost coasigurata prin sotul ei pana acum la varsta de 55 de ani
As vrea sa stiu daca poate sa iasa la pensie chiar daca nu are varsta?
Multumesc mult!
Buna ziua.Am fost depistata cu insuficienta cardiaca si hipertensiune arteriala pulmonara si din aceste moment numai pot lucra.Nu am nici vechime si am deschis un contract la CASA DE PENSII JUDETEANA am platit suma de 180 lei.Am depus dosarul pt pensie si acum astept sa imi trimita Decizia.As dori sa stiu daca am pensie de la CASA JUDETEANA DE PENSII am dreptul si la indemnizatia de handicap 2 accentuat de la primarie va intreb fiindca cei de la primarie au zis ca am tot dreptul fiindca nu sunt singura care beneficiaza,iar cand m-am dus la CASA JUDETEANA DE PENSII au spus ca nu am dreptul fiindca fac DEBIT si gata nu au oferit alte explicatii.Doamna de la primarie cu indemnizatia pt handicap a zis ca nu are cum sa nu pot beneficia fiindca sunt foarte multi care primesc ambele.Eu acum nustiu ce sa cred fiindca nu doresc sa platesc amenzi sau ceva de genul.Am nevoie de acesti banuti fiind singur meu venit cum se zice.Astept raspunsul dvs.Multumesc mult.
si deci nu exista nici o solutie sa poata lua tatal indemnizatie sau altfel de ajutor social?
este foarte greu ,sper sa trecem cu bine peste aceasta perioada deoarece el era singurul cu venit din casa.
Va multumesc pt raspuns
Ma scuzati ca va deranjez am nevoie urgent de acest sfat din partea dvs. Doresc ca sotul meu beneficieze de indemnizatia de crestere a copilului deoarece eu nu pot sa beneficiez, problema ar fi ca:
-sotul a lucrat la o firma la care i sa incetat contractul pe data de 01.02.2013 dar in continuare a luat somaj pana in luna 07.2013 dupa care a ramas fara servici pana la data de 04.09.2013 cand sa reangajat la o alta firma pe durata determinata de 3 luni. -pe data de 04.12.2013 sa incheiat si acest contract si sa reangajat pe data de 16.12.2013 durata fiind tot pe 3 luni deci ii expira si acest contract pe data de 16.03.2014. Eu voi naste pe data de 31.01.2014 poate sa beneficieze sotul de aceasta indemnizatie sau are intreruperile foarte mari intre somaj si contractele de munca? Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns concret.Cu respect...