avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Activitate PsihologSaracescuMonica

Activitate PsihologSaracescuMonica

Răspuns la discuția Bullying la școală
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seară!
Acela copil agresor are o nevoie acută de atentie, nevoie care nu este satisfacuta într-un mod eficient. Este păcat ca din ce spuneti dumneavoastra, acei părinți au pierdut contactul cu copilul lor si nu reusesc sa vină intr-un mod adecvat in sprijinul copilului lor. Acești copii transpusi in rolul de agresor își aleg ca victime pe acei copii pe care îi consideră mai slabi, sau pe cei cu care sunt in competitie. Copilul dumneavoastră cum percepe aceasta situatie? Ar fi util ca la orele de dirigenție sa fie introduse materiale despre valorizarea celorlalți, puterea echipei, atragerea atenției într-un mod eficient, ce anume te face un lider sau cum anume devii un tiran. Astfel construim o lume mai bună și un spațiu mai securizant pentru copiii nostrii.
Buna seara,
Imi poate spune cineva care sunt declaratiile pe care trebuie sa pe realizez acum, la inceput de an (pentru anul in curs si pentru cel care a trecut) precum si termenul acestora, pentru mine in calitate de practicant a unei profesii liberale?
Va multumesc frumos, o noapte linistita sa aveti!
Răspuns la discuția Decizia de impunere
Am fost la ei si este posibil sa imi dea amenda ca nu am primit decizia la timp. Ca cica nu m-ar fi gasit acasa. Este aiurea ca mi-o putea lasa in cutia postala. Am cerut duplicat, am platit pe tot anul si acum ar trebui sa sa astpt sa primesc acasa plicul penalizarile. Vreau sa fiu corecta, dar nu am cu cine.
Răspuns la discuția TVA la incasare
Din cate stiu eu, trebuie sa platesc (prin decizia de impunere) 16% impozitul pe profit si 5.5% sanatatea. TVA-ul nu cred ca trebuie sa-l platesc, avand in vedere ca am o cifra de afaceri foarte, foarte mica. Gresesc undeva? Multumesc pentru sprijin!
Răspuns la discuția Decizia de impunere
Buna ziua! Da este vorba despre regularizarea sumelor din anul 2013. Voi merge si la ei sa-i intreb daca au apucat sa-mi trimita ceva...poate s-a ratacit pe drum. Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Supervizare profesionala
Multumesc frumos pentru sprijin!
Am si eu o mare dilema... In cadrul inceputului profesiei mele, este necesar sa imi fie supervizata activitatea profesionala de un psiholog cu o treapta de specializare mai mare decat a mea. Pentru asta, am incheiat un contract de supervizare profesionala in care s-a stabilit un anumit onorariu pe care sa-l perceapa psihologul supervizor. In momentul de fata acel contract a expirat, ambele parti suntem de acord sa-l prelungim deoarece suntem fortuite de o situatie exceptionala sa facem acest lucru, iar supervizorul meu, observand situatia de fata, a decis sa ma ajute si sa ma supervizeze gratis. Asta inseamna ca in actul aditional pe care dorim sa-l incheiem, la onorariu sa trecem suma ,,zero". Este posibil sa facem acest lucru? Multumesc anticipat!
Buna ziua! Ce este de facut in cazul in care nu am primit inca decizia de impunere? Pot merge la ANAF sa-mi spuna ei cat am de platit, si in consecinta sa platesc?
Discuție TVA la incasare
Buna ziua, ma poate ajuta cineva daca si persoanele fizice care obtin venituri din activitati independente sunt obilgate de lege sa depuna "Notificara privind aplicarea/incetarea aplicarii sistemului TVA la incasare"? Multumesc anticipat!