Da el a spus ca ultima plata a facut-o in decembrie 2011, iar contractul a fost vandut in mai 2012 . Mama mea a aflat cam prin noiembrie 2013 cand a venit in tara . Eu stiu ca ei adauga penalitati dar nu ar trebui sa aibe treaba cu suma luata de la banca. Inca o chestie care mi s-a parut ciudata intr-o somatie primita au scris ca ei au luat la banca 4500 de lei si apoi prin mail mi-au zis ca au luat defapt 4000 de lei, si mentionez ca atunci cand le-am cerut actele mi-au trimis un fel de somatie in care m-au anuntat cat am de plata: cat au luat de la banca si cat au pus ei penalizari si data la care a fost cesionata creanta atat...nici macar un act nu au trimis , desi am primit confirmarea ca o sa imi trimita. Iar acum cand au vazut ca pe mine nu m-a multumit ce au trimis ei au inceput sa ameninte cu executarea si sa imi spuna ca ne-am gasit dupa 2 ani sa cerem o validare a sumei si pana acum ce am pazit in conditiile in care ei stiu foarte bine ca mama mea a aflat de curand in niciun fel de 2 ani cat sustin ei...un limbaj total neprofesional si vizibil iritati
Problema este ca mama mea a aflat de datorie la sfarsitul anului 2013 desi ea era preluata de firma de recuperare in 2011 , tatal meu trebuia sa se ocupe de tot ce inseamna plata bancilor pentru ca mama mea a fost plecata in strainatate, iar el nu a mai putut platii si i-a ascuns ei toata treaba asta. Ea cand a aflat de datorie a facut imediat o plata de 200 de lei . Deci din asta se poate intelege ca ea habar nu are cat mai era de plata la banca ... au platit 5 ani din 7 si s-a trezit ca acum datoria este de 5000 de lei in conditiile in care tot imprumutul a fost de 6000 de lei, iar firma de recuperare sustine ca ei au luat de la banca 4500 de lei in conditiile in care s-au platit 5 ani? in 5 ani de zile noi am platit decat 1500 de lei? Daca ei nu pot sa dovedeasca printr-un act ca asta a fost suma luata de la banca atunci in ce baza ne pretind ei noua sa platim? Daca nu putem cere contractul intre ei si banca atunci ce act trebuie cerut sa ne demonstreze ca ei chiar au luat 4500 de lei de la banca? nu ne incalzeste cu nimic ca ei ne scriu pe o somatie suma asta, de unde stim noi ca ei nu au mai adaugat ?
Pai si daca eu nu cer acte care sa dovedeasca suma de unde stiu eu ca ceea ce imi pretind ei este adevarat? cum sa platesc niste bani doar pentru ca imi spun ei ca atat am de plata ? mi-au zis sa cer actele la banca iar cei de la banca mi-au spus ca nu mai tine de ei creditul si ca nu mai au ce sa imi ofere. Nu este dreptul meu sa stiu si eu cum s-a ajuns la suma pe care ei mi-o cer? cum s-au calculat penalizarile si dobanda si mai ales care a fost suma luata de ei de la banca? Pai atunci ar trebui sa platim ca fraieri cat ne cer ei fara sa punem intrebari. Chiar asa nu exista lege si pentru ei?
Buna ziua ! Mama mea are un credit in valoare de 6000 de lei preluat de o firma de recuperare. Firma de recuperare nu vrea sa ne ofere nici macar un act prin care sa dovedeasca suma ceruta, le-am cerut sa ne ofere macar contractul dintre ei si banca ca sa vedem care este suma preluata de ei de la banca si refuza sa trimita. Toata aceasta comunicare s-a desfasurat prin mail pentru ca mama mea este plecata din tara, fiind singura sursa de comunicare prin care putea sa tina legatura cu ei . Ei acum ameninta ca vor da dosarul cate executare saptamana aceasta. Eu as vrea sa stiu daca in caz ca ei chiar trimit dosarul putem face contestati la decizie invocand motivul ca suma nu este validata si mai ales ca ei au refuzat sa ne-o valideze aratand mail-urile? Va multumesc chiar am nevoie de un raspuns urgent.
Va multumesc frumos pentru raspuns ! Mama mea s-a speriat foarte tare cand a fost amenintata si a inceput sa achite desi eu i-am spus sa nu se grabeasca ca este posibil sa fie prescrisa. E bine de stiut ca avem dreptul la contestatie daca totusi vor trimite dosarul spre executare. Ce ma surprinde pe mine este atitudinea lor si cat de jigniti sunt ca eu le cer o validare a datorie si cata nesimtire au sa inceapa sa ma ameninte. Chiar nu exista o lege si pentru ei? Vreau sa ne achitam datoria dar vreau mai intai sa stiu ca atat am de plata si tot ei sunt cei care ameninta. Acum chiar nu o sa inchid ochii si o sa platesc vazand cum se opun ei sa tr acele acte ... inseamna ca ceva nu este ok
Am o mare problema cu cei de la Otp factoring. Mama mea a avut un credit de nevoi personale din 2007 in valoare de 6000 de ron . Din 2011 nu a mai putut platii ratele iar creditul a ajus pe mana celor de la otp factoring . Teroriza-ti de telefoane si de amenintari am hotarat sa incepem sa platim. Am platit doar o rata de 200 de lei si apoi am aflat ca putem sa le cerem mai multe documente doveditoare sumei pe care ei o cer. Le-am trimis un mail in care le-am cerut toate actele si le-am zis ca au termen 30 de zile la dispozitie sa trimita. De atunci n-am mai primit niciun telefon de la ei si inainte cu cateva zile sa se faca o luna mi-au trimis mail si mi-au zis sa las adresa ca imi tr actele, mare mi-a fost mirarea atunci cand am ridicat plicul sa constat ca nu era niciun act din cate am cerut si ca era doar o somatie in care ma anuntatu cat am de plata si cat au luat ei de la banca. Le-am trimis un alt mail in care le-am spus ca n-am primit nimic din ce am cerut si sa urgenteze tr actelor si acum ei imi spun mie ca n-au niciun act si ca actele cerute sunt la banca in conditiile in care am fost la banca si acolo mi s-a spus ca ei nu mai au nimic, au dat la firma de recuperare. Iar ultimul mail trimis de ei a fost ca mailul nu constituie o forma de comunicare si ca trebuie sa le trimit o cerere semnata pe adresa lor si atunci imi vor raspunde in 30 de zile si ca maine dosarul va fi dat spre executare. Daca ei chiar tr dosarul si o sa fim chemati in instanta pot dovedii cum mailul ca eu am vrut sa platesc si ei nu au vrut sa imi ofere documentele? Si chiar credeti ca va trimite dosarul spre executare? Va rog am nevoie de un raspuns urgent. Nu stiu ce mail sa le mai scriu am impresia ca incearca sa ma santajeze cu amenintarile astea dar totusi nu vreau sa risc
Buna seara! As fi foarte recunoscatoare daca ar putea cineva sa ma lamureasca cu un raspuns. Tatal meu , fost politist a iesit la pensie in 2011, a iesit anticipat la implinirea varstei de 50 de ani. Din cate am inteles de la el atunci a fost suspendata legea prin care ei beneficiau de acele salarii compensatorii. El a deschis un proces impotriva statului impreuna cu ceilalti colegi ai sai care au iesit impreuna cu el la pensie si au fost reprezentati de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate ( sper sa nu ma insel). Ei au pierdut procesul si din cate am inteles vor sa faca recurs. Intrebarea mea este: Va mai primii acei bani vreodata? Are mai multe sanse daca ar actiona singur in judecata? si mai ales mai poate face asta dupa ce a actionat colectiv?
Nu am explicat eu clar si pe intelesul dumneavoastra. El a facut accident in 2004, in 2005 s-a finalizat sentinta in care i s-a dat 2 ani si 7 luni cu suspendare , iar el a crezut ca dupa trecerea acestui timp de 2 ani si 7 luni isi poate lua permisul. Si el stia ca va trebui sa dea din nou un examen si a ramas surprins cand dupa 3 ani i-au dat permisul in mana. Si acum din 2012 lui i s-a pus in aplicare sentinta ,dupa 7 ani ,si acum i s-a anulat practic permisul. Acum mi-a explicat el mai clar ce vrea sa afle. Daca este normal ca dupa 7 ani sa i se anuleze ? Nu ar fi trebuit sa se prescrie?
Buna ziua! Am si eu o problema. Tatal meu in 2005 a facut un accident in urma caruia a rezultat anularea permisului sau timp de 3 ani de zile. Dupa 3 ani de zile s-a dus la politie si i s-a spus ca nu-i nevoie sa mai faca scoala si i s-a dat permisul. Acum o sptamana a fost oprit de politie si i s-a spus ca el are permisul anulat din 2012 si nu i s-a dat nicio explicatie pentru care el ar fi anulat, i s-a spus sa astepte pana ii vor da un raspuns. Intrebarea mea este: Are vreo legatura cu accidentul de atunci? A fost o eroare de a lor si el defapt nu a fost suspendat in 2005? Si daca da in mod normal nu ar fi trebuit sa se prescrie?