avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Mail-ul se considera proba in instanta?
Discuție deschisă în Executare silită

Mail-ul se considera proba in instanta?

Buna ziua ! Mama mea are un credit in valoare de 6000 de lei preluat de o firma de recuperare. Firma de recuperare nu vrea sa ne ofere nici macar un act prin care sa dovedeasca suma ceruta, le-am cerut sa ne ofere macar contractul dintre ei si banca ca sa vedem care este suma preluata de ei de la banca si refuza sa trimita. Toata aceasta comunicare s-a desfasurat prin mail pentru ca mama mea este plecata din tara, fiind singura sursa de comunicare prin care putea sa tina legatura cu ei . Ei acum ameninta ca vor da dosarul cate executare saptamana aceasta. Eu as vrea sa stiu daca in caz ca ei chiar trimit dosarul putem face contestati la decizie invocand motivul ca suma nu este validata si mai ales ca ei au refuzat sa ne-o valideze aratand mail-urile? Va multumesc chiar am nevoie de un raspuns urgent.
Cel mai recent răspuns: CristinaS20 , utilizator 16:06, 2 Aprilie 2014
da.
le-am cerut sa ne ofere macar contractul dintre ei si banca ca sa vedem care este suma preluata de ei de la banca si refuza sa trimita

Contractul si clauzele dintre parti, nu va privesc pe dvs si nu veti primi niciodata acest contract. Dvs trebuie sa fiti notificata in legatura cu cesiunea de creanta pt a sti ca firma e noul dvs creditor.
Dvs stiti sau ar trebui sa stiti cat e datoria dvs in baza contractului incheiat de dvs si banca.
Sunteti libera sa contestati suma ce v-o pretind, dar nu sub motivul ca ati cerut contractul de cesiune si nu vi l-au dat.

Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2014
gi-jane2, moderator
Pai si daca eu nu cer acte care sa dovedeasca suma de unde stiu eu ca ceea ce imi pretind ei este adevarat? cum sa platesc niste bani doar pentru ca imi spun ei ca atat am de plata ? mi-au zis sa cer actele la banca iar cei de la banca mi-au spus ca nu mai tine de ei creditul si ca nu mai au ce sa imi ofere. Nu este dreptul meu sa stiu si eu cum s-a ajuns la suma pe care ei mi-o cer? cum s-au calculat penalizarile si dobanda si mai ales care a fost suma luata de ei de la banca? Pai atunci ar trebui sa platim ca fraieri cat ne cer ei fara sa punem intrebari. Chiar asa nu exista lege si pentru ei?
Puteti sa cereti explicatii asupra calculelor, dar nu are legatura cu contractul lor sau cu cat au preluat ei creanta.
Dar dvs nu stiti cat mai aveati de plata la credit ? si daca va dau niste explicatii in scris cu ce va incalzeste daca respectivele calcule le-au facut cu pixul lor..
Uitati-va pe contractul incheiat cu banca si vedeti ce penalitati aveti si inmultiti cu cat mai datorati la data de la care nu ati mai platit.

Problema este ca mama mea a aflat de datorie la sfarsitul anului 2013 desi ea era preluata de firma de recuperare in 2011 , tatal meu trebuia sa se ocupe de tot ce inseamna plata bancilor pentru ca mama mea a fost plecata in strainatate, iar el nu a mai putut platii si i-a ascuns ei toata treaba asta. Ea cand a aflat de datorie a facut imediat o plata de 200 de lei . Deci din asta se poate intelege ca ea habar nu are cat mai era de plata la banca ... au platit 5 ani din 7 si s-a trezit ca acum datoria este de 5000 de lei in conditiile in care tot imprumutul a fost de 6000 de lei, iar firma de recuperare sustine ca ei au luat de la banca 4500 de lei in conditiile in care s-au platit 5 ani? in 5 ani de zile noi am platit decat 1500 de lei? Daca ei nu pot sa dovedeasca printr-un act ca asta a fost suma luata de la banca atunci in ce baza ne pretind ei noua sa platim? Daca nu putem cere contractul intre ei si banca atunci ce act trebuie cerut sa ne demonstreze ca ei chiar au luat 4500 de lei de la banca? nu ne incalzeste cu nimic ca ei ne scriu pe o somatie suma asta, de unde stim noi ca ei nu au mai adaugat ?

Alte discuții în legătură

Executare silita Dana_Abarjan Dana_Abarjan Buna ziua, Am nevoie de un sfat. Am facut un credit in 2008 de 17.000 de lei la BCR, din care am platit 9.600 de lei, dar am ramas fara loc de munca in ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari nu vrea sa imi ofere actele si ma propune pentru executare CristinaS20 CristinaS20 Am o mare problema cu cei de la Otp factoring. Mama mea a avut un credit de nevoi personale din 2007 in valoare de 6000 de ron . Din 2011 nu a mai putut platii ... (vezi toată discuția)
Exista o lege care obliga firmele de recuperare creante sa iti dea acte doveditoare si modul de calcul a sumelor datorate? RadulescuAdi RadulescuAdi Buna ziua, Exista o lege prin care firmele de recuperare creante sa iti de toate informatiile privind sumele pretinse de ele si modul de calcul a ... (vezi toată discuția)