avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate marynus77

Activitate marynus77

Este vorba de Bulevardul Dorobanților din Brăila în zona numărului 346, puteți verifica pe maps. Pornind de la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 pana strada Dianei de exemplu. Puteți vedea foarte bine pe maps cum drumul este împărțit în 3 pe sensul către Str. Dianei, prima parte fiind destinata parcării taxiurilor, pana la un punct când se îngustează (nr 346) și parcarea oblica încurcă practic circulația de pe banda libera pana la cea pe care circula și tramvaiul.

latka a scris:

Dați detalii, ce fel de vehicul ocupa un spațiu atât de mare ?




Există în legislație interdicția de a staționa voluntar pe un drum public iluminat (și vizibil de la cel puțin 50m) din localitate cu 3 benzi pe sens din care una cu linie de tramvai, cât mai aproape de marginea părții carosabile, dar care prin poziția oblica a vehiculului ocupa pana la jumătate din banda a 2-a?
Nu găsesc în legislație o interdicție de a parca astfel și nici prevederea în care stationarea se face paralel cu bordura.

adriandimitriu a scris:

sigur nu sunt locuri de parcare trasate? din ce scrieti, eu inteleg ca masinile sunt parcate perpendicular pe bordura sau macar inclinat. in restul cazurilor, stationarea se face paralel cu bordura. oricum, politia locala e "adrisantul"

Ați înțeles bine! Mulțumesc pentru raspuns!

adriandimitriu a scris:

sigur nu sunt locuri de parcare trasate? din ce scrieti, eu inteleg ca masinile sunt parcate perpendicular pe bordura sau macar inclinat. in restul cazurilor, stationarea se face paralel cu bordura. oricum, politia locala e "adrisantul"

Unde se poate sesiza dacă pe un drum public se circula anevoios? Este vorba despre o porțiune de vreo 40 m din Bulevardul Dorobanților din Brăila, unde mașinile parcate pe banda 1 ocupa și aproape jumatate din banda 2, lăsând libera doar pe cea pe care circula tramvaiul. Nu îmi aduc aminte sa existe vreo restricție pe acel sector de drum.
Poate beneficia un cadrul militar de acordarea contravalorii transportului sub forma unei sume forfetare în condițiile HG 1198/ 2022, normelor de aplicare aprobate prin ordinul M8 2023 publicat în MOR 41/13.01.2023, având în vedere ca a fost mutat în interes de serviciu, nu deține și nu a deținut la data mutării o locuință proprietate personala în localitatea locului de munca și nici soțul/soția, nu i s-a atribuit o locuinta de serviciu, de interventie, ori din fondul locativ de stat cu plata subvenionata a chiriei sau cazarea în caminul militar, are adresa de domiciliu la o distanta mai mica de 70 km de locul de munca, adresa modificata după intrarea în vigoare a Hotararii 1198 efectuata în baza unui contract de vânzare cumpărare cu uzufruct (pentru soacra cadrului) încheiat înaintea întrării în vigoare a hotărârii?
Dar în condițiile proiectului (citit de pe platforma dvs) de modificare a HG 1198/2022 aflat în dezbatere publica pana pe 07.02.2024?
A fost facuta intreaga hidroizolatie a acoperisului pe suprafata apartamentului si 1/4 din tronsonul scarii. Nu a fost putin sau minor. Asa era pretul.
In ianuarie 2018 a decedat bunica mea si pana in prezent nu s-a deschis nici o actiune cu referire la mostenire. Dupa decesul bunicului (2001) s-au facut certificate de mostenitori: pentru mama mea, pentru unchiul si matusa mea. Toti trei au zis ca imi lasa mie tot. Ce trebuie sa fac? Care sunt termenele?
deci se mai poate face ceva?
am scris mai sus ca a solicitat banii, dar nu a primit nimic. a tot discutat cu oamenii atunci. ce minte avea el la 20 de ani? pe cine sa convinga, cu cine sa se puna? eu nu am stiut pana acum si incerc sa fac ceva. cred ca este o mare nedreptate.

a facut un credit in ideea de a-si imbunatatii traiul in apartamentul parintilor. nu a reusit in totalitate. si-a abandonat serviciul, casa, tara. din 2010 e in Germania si nu e extraordinar.