avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum preiau o mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum preiau o mostenire?

In ianuarie 2018 a decedat bunica mea si pana in prezent nu s-a deschis nici o actiune cu referire la mostenire. Dupa decesul bunicului (2001) s-au facut certificate de mostenitori: pentru mama mea, pentru unchiul si matusa mea. Toti trei au zis ca imi lasa mie tot. Ce trebuie sa fac? Care sunt termenele?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:50, 22 Noiembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În principal, trebuie să dezbateti succesiunea după bunica dvs.
Nu exista nici un termen. Puteti face cand doriti dvs.
Dacă se împlinesc 2 ani de la deces, veti avea de platit si un impozit de 1% din valoarea masei succesorale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare loc de veci Furcoi Florentina Furcoi Florentina Bunica mea a decedat în anul 2006,înainte de deces a cumpărat de la parohia Ciorogîrla un cavou cu 6 cripte, iar pe act sunt trecuţi ca moştenitori cei 3 ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiuni multiple alex1900 alex1900 Bună ziua, Vă rog să mă ajutați cu răspunsuri la următoarea speță, care implică deschiderea succesiunilor după 4 membrii ai familiei decedați ... (vezi toată discuția)
Mostenire cu bucluc radu.gurita radu.gurita Stau cu familia intr-o casa mostenita de la mama,care la randul ei a mostenit-o de la parinti. Mama mea a decedat in 1993, avand act de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)