avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Activitate badea_cirtan

Activitate badea_cirtan

Cum pot ataca raspunsul Primariei:

Cererea d-voastra prin care solicitati atribuirea in compensare a unei suprafete de teren in conformitate cu Legea 67/2010 pentru modificarea alin(3) al atr 18 din Legea fondului funciar nr. 18/1991 NU poate fi solutionata favorabil deoarece amplasamentele solicitate in compensare fac parte din Domeniul privat al Municipiului acestea fiind concesionate prin licitatie publica actualilor propietari ai constructiilor ce le ocupa.
Va rog pute-ti detalia de ce nu ar trebui sa-mi fac mari sperante. In functie de "sperante" trebuie sa negociez cu un avocat si este important sa stabilesc comisionul procentual sau cum?
Precizare - pina acum nu am facut nici un demers judecatoresc si as vrea sa stiu la ce Lege se mai poate cere de la Statul roman propietatea nationalizata. Multumesc
La aceasta data Care ar fi calea sa cer restituirea propietatii nationalizate a bunicii mele (casa si gradina) in prezent functioneaza gradinita. Mentionez ca pina in aceasta vara nu am reusit sa obtin de la Arhive documentele propietatii
#-o Are cineva o idee cum pot obtine casa si terenul in natura sau in echivalent? Macar partial atit cit se mai afla in administratia statului. Procesele mele s-au desfasurat in temeiul Legii 247/2005. Din pacate in 2001 lucram in strainatate si nu am stiut de acea lege, cind am aflat era prea tirziu. Cum as putea fi in termenul Legii 10/2001 daca despagubiri s-au obtinut pe Legea 18/1991 si apoi Legea 247/2005. Am pierdut termenele la legea 10- am pierdut si razboiul?
Am doua intrebari:
1.In anul 1999 bunicul meu a obtinut despagubiri pentru casa nationalizata si numai 2000 mp teren. Pe restul gradinii sint blocurile construite de Gheorghiu Dej si Ceausescu.In 1999 nu se restituia in natura datorita Ordinului dat pe presedintele Iliescu. Am atacat pe partea funciara si mi s-a reconstuit suprafata nationalizata de 10 mii mp. Judecatoria, Tribunalul si Curtea de Apel mi-au dat Deciziii de acordare de despagubiri. Primaria mai are terenuri in acea zona dar refuza categoric acordarea in compensare. Au baietii afacerile lor de leasing… La despagubiri pierd de aproape 6 ori din valoare pretul imobiliarelor este la jumate si actiunile la FP se find la un sfert din valoare. Ce cai de atact mai am? Pot cere casa care se afla in administrarea Guvernului si sa dau despagubirile primate in 1999 inapoi cu dobinda aferenta?
2. Pentru a doua casa a bunicilor nationalizata avocatul meu a atact la funciar. A obtinut de asemenea Decizie de despagubiri cu toate ca casa si 80% din teren se afla in administrarea primariei functionind o gradinita. Ce cai de atac mai am? Ar trebui deschis process nou pentru Legea propietatii in locul procesului pe funciar?
Răspuns la discuția Impozit pe vinzare teren agricol
Nu este corect! Este Hotie! Eu am investit sa cumpar acel teren, am avut cheltuieli si Guvernantii au luat taxe pe VENIT - pretul de vinzare si nu pe PROFIT. Hotie!
In urma vinzarii unei suprafete agricole am platit un impozit de 54 milioane. Pot recupera din acesti bani sau sint dusi la bugetul guvernatilor?
Sint de un an in Judecatoria Locala cerind restituirea propietatii bunicilor- propietati nationalizate de comunisti. Ultima decizia a fost -În vedreea completării probatoriului repune cauza pe rol- La ce trebuie sa ma astept de acum? Cite acte am avut dar Certificatul de Nationalizare este de negasit, investarul de nationalizare inexistent. Am avut si 2 martori.
Concluzia mea de opina acum Nu exista vointa politica si mai for probe cind pe mosierii ii alergau sa-i prinda comunistii si apoi Iliascenistii.
Discuție Procent
intre ce limite procentuale ar trebui sa negociez comisionul unei casei de avocatura (care ma reprezinta la instante) din valoarea/suprafata terenului intravilan nationalizat daca eu platesc doar cheltuielile de judecata? Sfaturi, amanunte?