impozitul pe tranzactii imobiliare este platit ca urmare a faptului ca Dvs. beneficiati de un venit ca urmare a instrainarii unui imobil. deci, pe scurt, e bun dus "la bugetul guvernantilor".
Ar fi util sa spuneti si ce suprafata de teren ati vandut sau ce pret ati obtinut pe vanzare. Nu de alta dar si pe mine ma bate gandul sa vand si tare as vrea sa stu si eu cu cat voi contribui la bugetul statului. multumesc ! Puteti sa-mi raspundeti si prin mesaj privat evident .
Nu este corect! Este Hotie! Eu am investit sa cumpar acel teren, am avut cheltuieli si Guvernantii au luat taxe pe VENIT - pretul de vinzare si nu pe PROFIT. Hotie!
Sunteti prea vehement, cred eu. Impozitul pe venit e mai corect decat cel pe "profit", intrucat daca vinzi azi un teren cumparat in 2000, diferenta celor doua sume nu da un castig real. Apoi, impozitul pe venit e calculat sa ajunga tot acolo unde ajungea impozitul pe diferenta de pret inainte, calculat la un imobil vandut in primul an. Totusi nu inteleg de unde ati tras concluzia ca ati fost furat prin aplicarea acestui impozit si nu a celui pe castig.