avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaghe

Activitate andreeaghe

Copilul face 2 ani pe 28 septembrie 2016.Tatal beneficieaza de stimulentul de insertie de cand copilul s-a nascut.Nu si-a luat concediu nici de un an, nici doi.Eu, ca mama nu am venituri.Angajatorul i-a spus ca stimulentul de insertie NU se poate prelungi pana la 3 ani deoarece a beneficiat de stimulent inca de la nasterea copilului.Care este adevarul?Legea pare ambigua si interpretabila.
Buna ziua
Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta va sunt foarte recunoscatoare.
Eu detin un sfert din apartamentul parintilor mei-mostenire de la mama decedata.Tatalui meu ii revine restul din apartament.Nu am frati.
Sotul doreste sa cumpere prin prima casa partea tatalui meu din apartament.
Credeti ca e posibil prin prima casa ?
Daca nu, prin credit ipotecar se poate insa fara un avans asa mare de 15%?
Partea mea de sfert din casa se poate considera avans?
Va multumesc.
Buna seara
V-as ruga sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema:
Impozitul apartamentului de 2camere nu a fost achitat de aproximativ 16 ani.Mentionez ca proprietarii sunt parintii mei insa mama e decedata din 1996.
Drept pentru care am urmatoarele intrebari:
1.Se achita impozitul doar pe ultimii 5 ani plus penalitati de intarziere sau pe toti anii neachitati?
2.Se plateste doar cota de 50%-partea tatalui?

Precizari:acest apart. nu a fost luat in evidenta de circa financiara, tatal meu demarand aceasta actiune la sfarsitul anului trecut iar in momentul de fata are de achitat un impozit de 1700ron.A primit o chitanta insa nu i s-a specificat formula de calcul.
Stiti cumva unde pot obtine adeverinta prin care sa ateste ca nu am solicitat concediu pentru cresterea copilului(eu nu mai muncesc din februarie 2014-drept urmare nu pot sa am concediu pentru crestere copil)?Adeverinta imi este necesara la dosarul sotului-el munceste si poate beneficia de concediul crestere copil.
Buna ziua!
Suntem casatoriti si urmeaza sa avem un copil la finalul lui septembrie.
Mama copilului nu are niciun venit din februarie 2014.
Tatal este salariat in prezent si poate beneficia de concediu crestere copil , dar doreste sa primeasca stimulentul de insertie inca de la nasterea copilui pana la implinirea varstei de doi ani.
Intrebare:este posibil acest lucru si care sunt pasii de urmat in acest sens?
Multumesc mult.
Răspuns la discuția Insarcinata fara venituri
Va rog mult sa ma ajutati, nu e nimeni sa detina o informatie pentru intrebarile de mai sus?
Buna ziua!
Sunt casatorita, insarcinata in 3 luni.
Nu mai lucrez de o luna de zile.Nu am niciun venit.
In ultimul an am lucrat ca si angajata din septembrie pana in februarie.
Stiu ca nu o sa beneficiez de indemnizatia de crestere a copilului.
Ma intereseaza daca ca beneficiez de asigurarea de sanaate daca sunt gravida
si cum intru in posesia acestui document?
Precizez ca nu am medic de familie.Iar ce analize, ecografii am facut au fost doar pe bani, la privat.Nu ar trebui sa beneficiez macar de niste gratuitati daca
sunt gravida, chiar si fara sa am vreun venit?

Cum fac sa ma inscriu la un medic de familie ? Din cate am inteles trebuie sa platesc asigurarea de sanatate pe ultimele 6 luni inainte sa fiu gravida?
As fi vrut ca sotul sa ma ia ca si coasigurat insa am inteles ca trebuie sa platesc asigurarea de sanatate pe ultimii 5 ani de zile(eu in ultimii 5 ani de zile am muncit doar 7 luni ca si angajata).Este adevarat ca trebuie sa platesc asigurarile de santate pe ultimii 5 ani de zile pentru a deveni coasigurat ?
Va rog mult de tot sa imi dati niste raspunsuri cat mai exacte, sunt intr-o situatie nu tocmai fericita, va multumesc mult.
multumesc pt raspuns.
As vrea sa stiu daca voi fi coasigurata trebuie sa platesc pt acei ani
in care nu am avut venituri ceva, vreo suma?
Buna ziua!
Sotul meu a renuntat la medicul de familie si doreste sa se inscrie la un alt medic de familie care sa fie aproape de casa.
Intre timp, dorim ca eu sa fiu coasigurata pe asigurarea lui de sanatate.
Situatia mea este urm:
-in prezent: sunt fara ocupatie
-din cate am inteles pentru a ma inscrie ca si coasigurat este nevoie de adeverinta de venit pe ultimii 5 ani dintre care:primii 3 nu am avut venituri iar ultimii 2 am lucrat cumulat cam 7 luni
-sunt gravida in 3 luni
Ma intereseaza daca:
-daca pentru anii in care nu am lucrat va trebui sa achit ceva?
-care este procedura de inscriere la noul medic de familie?
Multumesc mult pentru raspuns.
As mai avea niste intrebari, daca aveti timpul necesar sa imi raspundeti, v-as multumi foarte mult.
1.Sa inteleg ca acele doua zile 30 si 31 ianuarie pot fi considerate fractie de luna
printr-o exceptie conform alin.3?
2.Daca nu aveam aceste doua zile lucrate si contractul incepea la 1 februarie 2014
nu mai beneficiam de ccc?
3.Daca copilul se naste prematur sa zicem in luna august si nu octombrie este nevoie de 10 luni de cotizatie ca salariat?
4.Exista totusi vreo posibilitate sa imi refuze indemnizatia avand in vedere ca am pauza intre 24 decembrie 2013-30 ianuarie 2014?
5.Concediul postnatal se suprapune cu cel de ccc?