codulmuncii a scris:
Stimate riseup3
dar exista vre-un prejudiciu in urma descarcarii acelor filme si muzica...
ati prejudiciat pe cineva? De este atata amar si jale pe domnul procuror pentru cateva melodii cu Michael Jackson sau cateva filme cu Robert Redford expirate?
Inseamna ca pe acel hard este mai mult decat atata...cine stie ce siteuri ati spart si ce furt informatic serios ati facut, or eu sunt impotriva acestor practici.
Daca ar fi doar filme si muzica...
Hdd cryptat (frica foarte mare) + prieten + dc++ pe mine nu ma pot duce cu gandul decat la gazduirea unui hub impreuna cu prietenul. Pentru ca in momentul de fata dc++ este perimat si absolut orice poate fi gasit pe net in alte locuri, mult mai simplu si fara batai de cap cu tot felul de setari in program. Iti criptezi hdd atunci cand stii ca ceea ce faci este foarte foarte gresit. Cat la suta din userii ocazionali ai trackerelor au macar habar despre criptat hdd?! Ajungi sa stii doar cand dai share la o cantitate enorma de fisiere (pentru legile actuale din Romania) - sute de giga, poate peste 1Tb.
Fiind vorba de bittorent si tot de share tind sa cred ca autorul folosea acest program pentru a face rost de "ultimele noutati" pe care sa le puna la dispozitie pe propriul hub pe principiul unei oferte cat mai diversificate, pentru ca un utilizator frecvent al unor trackere private care face foarte mult upload pentru ratio, nu isi mai pierde vremea cu dc++.
Iar prejudiciul tind sa cred ca este foarte mare pentru ca spre exemplu in doar 500Gb pot incape vreo100.000 mp3-uri, iar la pretul de catalog de app. 1 euro bucata...
Pentru infractiuni informatice serioase hdd-ul devine irelevant pentru ca se monitorizeaza conexiunea foarte mult timp pana la perchezitia in sine si dovezile sunt luate direct de la isp. La TV in cazul tuturor retelelor axate pe infractiuni informatice s-a specificat ca perchezitiile au intervenit dupa niste perioade de supraveghere. Singura situatie cand procurorul trimite direct politia este in cazul infractiunilor "marunte" ce tin de drepturile de autor.
Din pacate preocupari copilaresti ce pot duce la urmari foarte "mature".