avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Activitate blister

Activitate blister

Răspuns la discuția Adio amnistie, gratiere
oltul a scris:

sa clarificam situatia...nu am zis ca nu merita o pedeapsa,dar sa beneficieze si el de o reducere a pedepsei (facultative)...ca daca reusa sa amane procesul inca o saptamana scapea de pedeapsa..asa ceva nu e normal..pacat ca nu a cerut o adeverinta medicala de la medicul de familie ca sa obtina o amanare.(pot sa zic ca nu a vrut sa dea spaga la medic..:))



Din cate stiu prezenta sau lipsa inculpatului de la proces nu influenteaza cu nimic cursul procesului. Si nu cred ca o adeverinta medicala putea fi motivul unui alt termen. Putin conteaza ca esti sanatos sau pe patul de spital, termenul e termen si se judeca si in lipsa, asta doar daca nu este strict necesara marturia celui bolnav.
Răspuns la discuția Adio amnistie, gratiere
rodica1985 a scris:

Si de asemeni nu uitati ca in tarile europene,nu Romania nu se arunca asa cu anii,si in plus,la iesirea din penitenciar statul te ajuta sa te reabilitezi,iti ofera un loc de munca,un adapost daca ai nevoie,pe cand in Romania noastra europeana se cere cazier si ca maturator,si cu cel mai mic lucru nu te angajeaza nimeni,si atunci intreb eu:ce poate face in tara noastra o persoana proaspat eliberata care a stat 3 ani in puscarie ca a furat o poseta de pe o taraba si nu il mai angajeaza nimeni??


Domnule Rodica (din exprimarea dumneavoastra anterioara inteleg ca sunteti barbat) pe acelasi principiu as putea zice "in tarile musulmane nici nu mai ajungi la puscarie pentru acea poseta furata de pe taraba, sanchi". Mereu e loc de mai bine, dar sa insinuati ca puscariile sunt pline de oameni care fura posete de pe tarabe... Da, n tarile europene nu se arunca cu anii si tocmai de-asta multi romani pleaca "la furat afara". Pentru ca nu li se intampla nimic si ii ingrozesc pe toti pe acolo. O fi bine?!

Uite de exemplu doamna RalucaAndreea91 e foarte suparata ca s-a dus gratierea si tipa pe aici hotii pentru ca iubitul/sotul dumneaei nu este eventual eliberat desi a comis infractiunea de furt cu consecinte deosebit de grave.

Oltul de asemenea cu al sau prieten care doar a violat un domiciliu e la fel de nemultumit.

Dar sa va zic ceva: stiti de ce sunteti nemultumiti? Pentru ca prietenii vostri nu v-au facut-o voua ci altora. Ca daca vi se fura voua "poseta de pe taraba", vi se fura mult sau vi se viola domiciliul erati de alta parere. Asa ca va rog asumati-va posturile subiective si nu mai pozati in persoane obiective: "hotii aia care au facut legea si care nu vor sa lase pe strazi o gloata de infractori".

Eu propun sa se desfiinteze penitenciarele si toate pedepsele sa fie in rigle la palma. Cel mult.












avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Fiecare infractor are o pedeapsa individualizata.
Nu se poate aplica la toti o pedeapsa...identica...
Este dupa fapta si rasplata...




Genial! "Dupa fapta si rasplata" :)). Ati dat o replica extraordinara. Inca mai zambesc.
Mie mi se pare ciudat cum niste persoane care discuta despre fapte de furt calificat, dovedite si pedepsite, ii numesc pe legiuitori hoti... Ca in Caragiale!
oltul a scris:

un prieten al meu a fost condamnat in 22 ianuarie la 2 ani cu executare pt violare de domiciliu,pronuntarea a fost in 31 IANUARIE......conform noului cod impacarea inlatura raspunderea penala (mentin ca este impacat cu parti)...la asta ce ziceti?


Ce sa zic: La cat mai multi inainte! Muncesti o viata si vine prietenul lui oltul si iti fura magnetofonul de pe vremea bunicii si plapumile alea "bune" puse la naftalina...

Si ontopic: din cate stiu impacarea inlatura raspunderea penala daca are loc inainte de prezentarea in instanta. Asta in cazul infractiunilor a caror raspundere penala este inlaturata de impacare.
codulmuncii a scris:

Stimate riseup3
dar exista vre-un prejudiciu in urma descarcarii acelor filme si muzica...
ati prejudiciat pe cineva? De este atata amar si jale pe domnul procuror pentru cateva melodii cu Michael Jackson sau cateva filme cu Robert Redford expirate?
Inseamna ca pe acel hard este mai mult decat atata...cine stie ce siteuri ati spart si ce furt informatic serios ati facut, or eu sunt impotriva acestor practici.
Daca ar fi doar filme si muzica...


Hdd cryptat (frica foarte mare) + prieten + dc++ pe mine nu ma pot duce cu gandul decat la gazduirea unui hub impreuna cu prietenul. Pentru ca in momentul de fata dc++ este perimat si absolut orice poate fi gasit pe net in alte locuri, mult mai simplu si fara batai de cap cu tot felul de setari in program. Iti criptezi hdd atunci cand stii ca ceea ce faci este foarte foarte gresit. Cat la suta din userii ocazionali ai trackerelor au macar habar despre criptat hdd?! Ajungi sa stii doar cand dai share la o cantitate enorma de fisiere (pentru legile actuale din Romania) - sute de giga, poate peste 1Tb.
Fiind vorba de bittorent si tot de share tind sa cred ca autorul folosea acest program pentru a face rost de "ultimele noutati" pe care sa le puna la dispozitie pe propriul hub pe principiul unei oferte cat mai diversificate, pentru ca un utilizator frecvent al unor trackere private care face foarte mult upload pentru ratio, nu isi mai pierde vremea cu dc++.

Iar prejudiciul tind sa cred ca este foarte mare pentru ca spre exemplu in doar 500Gb pot incape vreo100.000 mp3-uri, iar la pretul de catalog de app. 1 euro bucata...

Pentru infractiuni informatice serioase hdd-ul devine irelevant pentru ca se monitorizeaza conexiunea foarte mult timp pana la perchezitia in sine si dovezile sunt luate direct de la isp. La TV in cazul tuturor retelelor axate pe infractiuni informatice s-a specificat ca perchezitiile au intervenit dupa niste perioade de supraveghere. Singura situatie cand procurorul trimite direct politia este in cazul infractiunilor "marunte" ce tin de drepturile de autor.

Din pacate preocupari copilaresti ce pot duce la urmari foarte "mature".
Buna seara. As dori sa va supun atentiei urmatoarea situatie:

Stim cu totii ca programele care permit downloadul materialelor, care au drepturi de autor, in acelasi timp distribuie acele materiale si altor utilizatori (programe de tip torrent) sau te obliga sa oferi pentru upload alte materiale (dc++).

In cazul programelor de tip dc++ cantitatea si tipul de materiale oferite spre upload pentru a avea acces pe un hub poate fi "falsificata", in sensul ca poti da share unor fisiere de cate 1Gb, dar in realitate acele fisiere au doar 1Kb, dar softul hubului care verifica ce ai la share este pacalit. Mai mult acelor fisiere le poti pune ce extensie vrei pentru a parea diverse tipuri de fisere (iso, avi, mp3). In concluzie desi ar trebui sa dai share unei cantitati minime de informatii (cu incalcarea drepturilor de autor) de fapt nu dai share la nimic, nu oferi nimic nimanui, sunt doar niste fisiere fantoma care pacalesc hubul prin denumire si dimensiune nereala. Pur si simplu dai share unui continut gol asadar nu distribui niciun material cu drepturi de autor.

In cazul in care utilizatorul foloseste astfel de fisiere pentru a avea acces pe huburi si in acelasi timp downloadeaza de aceasta data fisiere (cu drepturi de autor) ceea ce face mai poate fi incadrat la infractiunea de piraterie? Din cate stiu downloadul materialelor protejate de drepturile de autor cat timp este in scop personal si nu este insotit si de uploadul altor materiale supuse acelorasi norme nu este incriminat.

Asadar in aceasta situatie risca sa fie ales din lista de utilizatori de catre politistii/firmele care investigheaza acest tip de infractiuni?

Concret:
1. Cand se decide alegerea unor utilizatori pentru a se urmari procedura (mandat de percheztie-> ancheta etc) se "colecteaza" si o proba a materialelor oferite la share (ce filme video/melodii distribuie) sau pur si simplu se merge pe ideea "userul asta are la share 4Gb, nu verificam daca share-ul lui este real sau nu, ii notam ip-ul si cerem mandat de perchezitie si mai vedem dupa"?

2. Daca prin absurd un utilizator cu share fals sau chiar avand in share fisiere ce permit distributia lor pe astfel de retele (iso de linux) ajunge subiectul unei perchezitii si ulterior al unei anchete cum isi poate dovedi nevinovatia? Stiu ca procurorul are obligatia sa aduca probe si in favoarea acuzatului, dar nu prea cred ca o face. Trebuie in acel moment o expertiza it platita de catre cine? De invinuit sau de statul roman? Si daca o plateste invinuitul in final suma i se returneaza dupa ce este achitat?

Multumesc tuturor celor care vor binevoi sa participe la discutie cu argumente reale si profesioniste.