avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate totoracristian

Activitate totoracristian

Răspuns la discuția Calcul dobanda
Multumesc frumos pentru raspuns. As dori sa stiu daca dobanda se calculeaza de la data platii, respectiv aprilie 2012, sau de la data la care am solicitat sa mi se restituie banii ( iunie 2014.)
Discuție Calcul dobanda
In luna aprilie 2012 am adjudecat un apartament scos la licitatie, am achitat integral suma licitata, urmand sa intru in posesia apartamentului. Debitorul a contestat licitatia si adjudecarea si a fost admisa contestatia anulanduse actul de adjudecare si formele de executare din vina executorului judecatoresc. Ma intereseaza daca in momentul in care o sa-mi recuperez suma pe care am achitato pot sa solicit si dobanda pentru perioada in care am fost lipsit de aceasta suma?
Potrivit oug 74/2013 sa infintat Directia Generala Antifrauda Fiscala , in cadrul ANAF. Din aceasta structura fac parte inspectorii antifrauda care sunt functionari publici cu statut special. Multumesc pentru precizari.
As dori un raspuns la obiect. Pot fi functionar public si secretar al unui departament juridic al unui partid?
Un functionar public poate fi si secretar al unui departament juridic din cadrul unui partid politic ? Precizez ca este functionar public cu statut special si detine o functie publica de executie in cadrul Ministerului Finantelor, ANAF.
Răspuns la discuția Prescriptia extinctiva
Puteti sa ma ajutati cu un articol din lege.
Am achitat taxa de poluare pentru un autoturism in 14.11.2008. In data de 04.07.2012 am introdus o actiune la Tribunal prin care am solicitat restituirea taxei de poluare. In data de 14.09.2012 aceasta actiune a fost admisa. Finantele au facut recurs si in data de 05.04.2013 acesta a fost respins. Am primit banii in 10.082013. In data de 06.03.2014 am introdus o noua cerere de chemare in judecata prin care am solicitat acordarea dobanzii fiscale aferente taxei de poluare calculata conform 124cpf de la data de 14.08.2008 pana la data de 10.08.2013. Aceata actiune a fost respinsa datorita prescriptiei.
Intrebare: Prin actiunea introdusa in 2012 nu sa intrerupt termenul de prescriptie conform art. 2357 alin 2.
Multumesc!
Discuție Statut special
Ma intereseaza ce categorii de functionari fac parte din cetegoria functionarilor cu statut special?
Discuție calcul dobanda
In luna aprilie 2012 am achizitionat prin licitatie publica un imobil pe care am platit aproximativ 60 000 lei . Debitorul a facut contestatie la executare si au fost anulate actele de executare si actul de adjudecare . Cum pot sa recuperez banii pe care i-am platit pentru imobilul respectiv ? Beneficiez de dobanda sau actualizare in functie de rata de inflatie ? Care este formula de calcul a acestora ? Multumesc .
Discuție concurs
As dori sa stiu daca un concurs de angajare ca si functionar public se organizeaza in baza HG 611/2008 ? Mai este alt act normativ care reglementeaza organizarea concursurilor pentru functionari publici ?