avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Activitate dragosm90

Activitate dragosm90

Buna ziua,

Detin un spatiu comercial la demisolul casei unde locuiesc si as vrea sa il dau in chirie unei firme.

Am auzit ca se poate pune un contor electric pasant pentru impartirea facturii de curent pentru firme mici.

Intrebarea mea este:

Cum poate deduce firma consumul de curent daca nu are o factura ?

Se poate deduce printr-un fel de declaratie pe proprie raspundere sau exista un mod de a contoriza si a factura consumul separat fara a incheia un nou contract la curent cu contor separat?

Montarea unui nou contor cu contract este putin cam costisitor in momentul de fata pentru mine.

Multumesc!
Buna ziua,

Detin un spatiu comercial la demisolul casei mele cu destinatia SPATIU PRODUCTIE-PIZZERIE in acte.

Il pot inchiria cuiva pentru alt tip de activitate care nu necesita autorizatii dsv, dsp etc fara a modifica destinatia initiala?

De exemplu: birou sau magazin online

Multumesc!
Buna ziua,

Se poate incheia un contract autentic de vanzare-cumparare pt un imobil inaintea platii integrale si care sa aiba stipulat un anumit termen de plata a restului de suma? De exemplu: 10 zile, care duce la nulitate daca nu se achita in acel termen?

Pentru imobilul in cauza s-a platit un avans.
Va multumesc pentru raspunsul prompt!
Buna ziua,

Vin cu mai multe intrebari in speranta ca ma veti putea lumina.

1. Se poate face la un notar din Cluj-Napoca dezmembrarea, respectiv vanzarea/intabularea unui teren intravilan care apartine de cartea funciara din Gherla ? Sau trebuie sa merg la un notar din Gherla ?

2. Se poate face actul de dezmembrare direct pe noul proprietar pentru una din parcele iar cealalta pe mine ?
Sau trebuie intai sa le dezmembrez pe mine si abia apoi se poate vinde parcela respectiva ?

3, Noul proprietar poate folosi masuratoarea rezultata in urma dezmembrarii pentru intabularea parcelei pe el sau trebuie sa faca o noua masuratoare?

Va multumesc anticipat!
Buna seara,

Deranjez si eu cu niste intrebari si eventual caut un avocat/notar dispus sa ma ajute cu demersurile in vederea intabularii unui teren intravilan.

Am cumparat un teren intravilan dintr-un sat de pe langa Cluj-Napoca, terenul a apartinut unei femei batrane care a murit acum trei ani.

S-a semnat un antecontract de vanzare-cumparare intre mine si copii raposatei (3 copii) pentru doua parcele de 500mp lipite (antecontractul este legalizat la primarie de catre secretar), mentionez ca nu a fost facuta nici o succesiune dupa moartea ei, terenul respectiv terenurile care le mai detinea sunt pe titlul de proprietate cu numele ei.

Am inteles ca satul apartine de orasul Gherla si ca acolo se afla cartea funciara. Se pot face demersurile necesare intabularii in Cluj Napoca?

Secretarul de la primarie mi-a spus ca se poate face succesiunea si ca terenul poate fi intabulat direct pe mine prin ceva proces fara a mai fi nevoie sa intabuleze terenul pe copii si apoi pe mine. Este adevarat? Implica costuri mai putine?

Succesiunea se poate face si la avocati sau doar la notari ?

Ma poate ajuta cineva sa fac aceste demersuri si sa imi spuneti un pret?

Astept cu nerabdare orice pareri si sugestii despre acest subiect!