avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Activitate kristi12

Activitate kristi12

Discuție CEDO
Buna ziua, caut un avocat specializat la cazuriile CEDO cine are experienta si vorbeste limba engleza sau franceza excelent , cu birou in Judetele :Mures, Cluj, Sibiu. Multiumesc mult.
Răspuns la discuția Expertiza topo
Multiumesc raspunsul detaliat , am inca o intrebare Ocpiul ce va vace cu aceasta expertiza dupa terminarea proceselor cu aceasta expertiza fara coordinatele gps? Cu mult respect Kristi12.
Discuție Expertiza topo
Buna ziua, am cerut expertia topo acuma a fost finalizat si depus la dosar dar am urmatoarele intrebari:
1. Nu este avizat de OCPI , dar asa am inteles ca este obligatoriu , care este legea care obliga pe expert ca prima data trebuie sa ceara avizul OCPI-lui ? ( daca este obligatoriu )
2. Am platit un avans si acuma trebuie sa platesc suma totala, care este firesc dar lucrarea nu este completa pt ca. fara avizul OCPIU-lui este o simpla documentatie, am posibilitate sa platesc dupa ce a fost avizat ? sau chiar daca nu este avizat sint obligat sa platesc. De retinut am posibilitate sa platesc dar nu am chef sa arunc banii afara pe geam.
3. In lumea de azi sa lucrezi cu technica secolului trecut este ceva iesit din comun, nu avem coordinatele gps. pt. a fost folosit o aparatura veche. Aicea este vina justitiei ( sau lipsa de precizie a legiilor ) care permite expertiilor folosirea vechituriilor, trebuie investit in technica moderna si sofisticata cu care lucrezi cu precizie si fara erori mari.
Multiumesc pt. raspuns. Cu multa stima !!!
Buna seara . "Recursul în interesul legii este admisibil numai dacă se face dovada că problemele de drept care formează obiectul judecăţii au fost soluţionate în mod diferit prin hotărâri judecătoreşti definitive, care se anexează la cerere."Întrebarea mea este ce posibilitate a mai ramas pt mine, am o S.P. definitiva in care respinge plingerea mea ca nefodată pt ca a intervenit prescriptia penală, dar actul falsificat a rămas neatins nu a fost înaintat instanţei pt. desfinţare,şi asta era important pt. mine nu răspunderea penală. Eu am numai o sentintă definitivă dar aşa înţeleg că trebuie să am multe sentinţe definitive soluţionate în mod diferit.
Dacă aveţi posimilitate sămi daţi o adresă de email pot să trimit mai amănunţit problema mea fără să public pe forum. Cu mult respect.
Multiumesc foarte mult, pentru amabilitate .
Am sesizat parchetul, in legatura cu un act juridic ca este fals, (fals intelectal) si am cerut desfintarea actului. A inainta instantei actul pt. a se pronunta asupra desfintarii acesteia.( nulitatea absoluta)
Fapta a fost prescrisa , nu au facut cercetari in legatura cu actul falsificat in economia spetei.
"In primul rind se cerceteaza daca fapta este prescrisa sau nu " dar falsul intelectul se cerceteaza din oficiu.
Procurorul poate cere in instanta anularea unui act fals , dar nu este obligatoriu.
Instanta era de acord cu procurorul ca au facut economie , este mai important decit dreptatea ! A fost abrogat Decretul nr.167/1958 intrebarea este ce posibilitati mai am? Multumesc !
Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti daca Decretul nr. 167 / 1958 art. 2 mai este in vigoare in urma modificarilor conform Noului Cod Civil.
In Noul Cod Civil nu am gasit numai in art.1247 care se refera la contracte, dar eu am alt act juridic. Multiumesc !
Răspuns la discuția Uzucapiune
Da sintem coproprietar.Vecini au declarat o cota mai mare. Problema mai mare era ca nu eram parti in proces, totul s-a desfasurat in secret. Dupa 4 ani ne dat la judecata pt. iesire din indiviziune.
Răspuns la discuția Uzucapiune
Buna ziua,
Nu numai noi am folosit bunul , ci doua famili sepearat, cu doua case separate ,deci este inpartit in doua, dar cf-ul este comun.
Problema este ca coproprietarii nostrii deja au inaintat o actiune de uzucapiune la inceputul anilo 90 si au optinut o S.C. si au otinut mult mai mult decit au folosit.
In actiune au precizat ca folosesc numai ei singuri ! Asa inteleg ca daca nu foloseti singur, inca mai sint si alt proprietari atuncea nu pot sa inaintezi legal o actiune civila de uzucapiune ca este lipsit de buna vointa.
Astept raspunsul dumneavoastra cu mult respect !
Discuție Uzucapiune
Buna ziua,as dori daca se poate sa-mi raspundeti la urm.problema:Avem un teren intrav,dar avem C.F. comun,adica sintem coproprietari cu cineva de 31 de ani,putem deshide un proces pe Uzucapiune de 30 de ani ? Multumesc