avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate wps

Activitate wps

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si daca sunt acoperite inseamna ca trebuie sa imi tropaie muncitorii prin casa la 2-3 luni?
Răspuns la discuția Renovari eterne
Da, in mod normal astfel de lucrari se termina in 2-3 luni. In cazul meu se apropie de un an si jumatate. Plus ca nu pare sa existe o logica, intrucat se taie cu flexul si se bate cu ciocanul si in ziua de astazi, la atata amar de zile de la inceput. Basca, blocul este unul vechi si se aude si daca scapi o surubelnita pe jos... nu-l mai suport



ynocentta a scris:

De ergaula,imbunatatirile la apartamnet se executa initial prin operatiile/manoperele de dezafectare care presupun zgomot si ulterior manoperele care presupun zgomot mai putin
Atat timp cat vecinul executa imbunatatirile cu respectarea programului d eliniste...nu aveti ce sa pretindeti
Pentru prejudicii generate de interventiile individuale,aveti dreptul legal sa va ridicati cu pretentii


Discuție Renovari eterne
Buna ziua,

Am o nelamurire in legatura cu lucrari de renovare in apartament. Vecinul de deasupra se apropie de 1 an si jumatate de cand tot bocane si freaca la pereti. Exista vreo modalitate prin care pot sa-l fortez sa finalizeze odata lucrarile? M-am saturat de santierul asta continuu.

Mentionez ca renoveaza in regie proprie, adica sparge si fasoneaza gresie, trasee pentru instalatia electrica, etc. de la 18 la 22, rareori si in timpul zilei.
Si eu am renovat anul trecut si mi-a luat o luna, nu 18. Plus ca mi-a stricat in baie de 2 ori, dupa ce am zugravit. Cred ca pregateste material acolo si apoi spala pe jos, apa s-a scurs pe langa tevile de la calorifer si mi-a patat tavanul in doua randuri.

Cu toate ca nu mi se pare normal sa tai cu flexul la 21:30 am zis sa nu mai interactionez cu el ca poate termina odata, dar se pare ca momentul nu se apropie prea curand, e strigator la cer. Chiar asa ne intindem cu galagia si cu praful pe scari si in lift ani de zile, neincetat.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fals. Eu am fost in situatia asta. Aveam un salariu de baza si grosul mi-l luam din bonificatii de santier, ore de noapte, prime de fidelizare si tot felul de alte prostii. Complet legal, cu fluturas cu tot ce trebuie. Dezavantajele sunt cele de mai sus, o zi buna
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai mult ca sigur va pune salariu minim pe CIM si apoi restul pana la suma finala vi-l da din diverse bonificatii, sporuri, ore de noapte si alte chichite procedurale ca sa fie ok. (Ati specificat ca va vireaza banii in cont, deci automat va plati taxele la ei pentru ca-s usor de urmarit prin virament).

Dezavantajul pentru dumneavoastra este ca un eventual somaj tehnic, cred ca se calculeaza din salariul de baza, plus ca acele "sporuri" pot sa dispara oricand pe diverse tertipuri (in special daca sunt fictive).
Buna ziua,

Ieri am primit o recomandata de la ANAF cu o amenda pentru nedepunerea unei declaratii. (A fost depusa completata corect, cu exceptia titlului care avea luna gresita, in loc de Iunie era trecuta alta luna, insa continutul era corect. Rectificativa a fost depusa pe 26 sau 27).

Amenda poate fi intre 12.000 si 14.000 de lei (?!), eu am primit 12.000, insa pe spate, in momentul in care a completat ce pot sa platesc in 48 de ore mi-a trecut 500 de lei, bani pe care am fost si i-am virat astazi.
Cand am fost sa depun confirmarea de plata mi-au spus ca au gresit si ca vor sa anuleze PV si sa-mi faca altul pe suma corecta?!

Cum ar trebui sa procedez ca sa fie ok si pentru mine, avand in vedere ca este prima abatere si sunt la zi cu toate impozitele, 6000 de lei pt o zi intarziere si un titlu gresit mi se pare colosala si exces de zel.

Multumesc,
Răspuns la discuția Vreau sa plec de acasa
Cristina,

Adolescenta este o perioada ciudata in viata oricarui tanar. Nu te grabi sa iei o decizie fara sa o cantaresti foarte bine. Atentie, nu spun sa nu faci pasul, dar trebuie sa fie calculat.
Ca femeie, mai mult ca sigur, iti va fi mai greu.

Situatia ta imi este foarte cunoscuta, din motive diferite, dar cu acelasi rezultat. Nu ma intelegeam cu parintii deloc, voiam libertate, adesea ducea la altercatii intre mine si tatal meu, nu spun ca erau nefondate, dar aveam o fire mai rebela. Situatia m-a invatat sa fiu mercantil, parintii nu-mi dadeau niciun ban, asa ca timpul liber mi-l investeam in activitati care aduceau ceva banuti: comisioane pentru cunoscuti, cumparam haine second hand si le revindeam, troc cu telefoane, orice in limitele legii, adica m-am ferit de grupuri dubioase.

Timp de 2 ani am stat, am indurat si am planuit, ce bani puteam, puneam pentru zile negre.
Dupa ce am terminat clasa a 12-ea, am incheiat relatia cu prietena din liceu (ma rog, ea a terminat-o cu mine, aparent nu eram suficient de motiva(n)t pentru viitor) si m-am mutat in Bucuresti la un prieten care intrase la facultate si nu plateam chirie, doar utilitatile.
Am plecat cu hainele de pe mine si cei 3500 de lei pe care reusisem sa-i adun in 2 ani de zile.
M-am inscris la o facultate "cu dosar" unde m-am dus 3 saptamani fiind nevoit sa ma angajez, cum era moda la vremea respectiva, la un internet cafe.
Dupa un an de zile de trait cam de pe o zi pe alta, am cunoscut o femeie din orasul meu natal mai mare cu 8 ani decat mine, care m-a sustinut si calauzit pana m-am pus pe picioare si m-am angajat aici, am locuit la ea 4 ani si am avut o relatie ok cu respectiva. Inca mai vorbim din cand in cand.

Incet, incet mi-am deschis un mic business, facultatea nu am terminat-o nici pana in ziua de azi pentru ca nu ma ajungeam cu timpul si cand ma uit in urma au trecut 10 ani fara sa imi dau seama...

Relatia cu parintii am reluat-o cu 5 ani in urma, locuim in acelasi oras dar ne vedem cam la 2 luni...

Mi-a fost greu? Da!
A meritat? Nu stiu... poate era mai bine sa tac si sa inghit inca 4 ani pana terminam facultatea, poate era alta situatia.
Dar nu ma plang, ce am realizat, am realizat pe cont propriu, impins de foame si de nevoia de mai bine, cu putin ajutor din partea celei mentionate mai sus.

Morala? Nu stiu daca exista una, voiam doar sa iti spun ca se poate - cu multa munca si muuuuuuult curaj pentru varsta aceea, nu o pot numi "poveste de succes" ci povestea unuia care a vrut sa fie liber.
Buna ziua,

Compania cu care colaborez doreste sa-si infiinteze o arhiva pentru documente pe care le considera de interes special.

Exista o legislatie in domeniu in acest sens? Cum se stabileste caracterul "secret" al unui document.
Am gasit legea 182/2002 insa din ce am reusit sa inteleg trateaza doar secretele de stat, ori noi nu lucram cu statul, deci nu ne-ar viza direct.
Răspuns la discuția Parinti ortodocsi
Cred ca cea mai buna solutie este sa ii dati libertatea de a alege. Relatia cu Divinitatea ar trebui sa fie una personala, nu sa treaca prin terti (popi). Codul moral predicat de noul testament este tot ce-i trebuie pentru a fi un cetatean productiv al oriicarei societati, nu prezente bifate in fiecare duminica sa-i miorlaie popa in biserica. Evident, veti face cum doriti, iinsa pustiul are o parghie destul de puternica din partea tatalui si va presa in continuare pana ce obtine dezlegare de la o activiitate ce nu o aproba.

Va urez succes.
Ca si concluzie, trebuie sa completez o foaie de parcurs prin care sa demonstrez utilizarea autoturismului in cadrul companiei. Mai am o singura intrebare pentru dumneavoastra:
In cazul achizitionarii acestuia din spatiul intracomunitar la ce se refera aceasta taxa de transport? Daca optez pentru 50% deducere TVA ar trebui sa achit jumatate din ce NU platesc in, sa zicem, Germania? Imi este un pic neclar.

Multumesc