avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1106 soluții astăzi
Forum Activitate bibilistul

Activitate bibilistul

Buna ziua,

Dupa ce am facut cadastrul si intabularea unui imobil, am descoperit in acetele bunicilor o hotarire judecatoreasca potrivit careia ei au drept de superficie pe o parte dintr-un teren al vecinilor.
Potrivit noului Cod Civil, aceast drept trebuie inscris in cartea funciara a imobilului.
Cum se poate proceda in acest caz?

Refacut cadastrul si intabularea? Refacute iar masuratorile?
Daca gaseam acel act dupa ce iesise cadastrul si inainte de intabulare, ar mai fi trebuit sa refac cadastrul?

Multumesc.
Ba mai mult, cum sa interpretez legea 50/1991 potrivit art. 31
ART. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei.

Deci, eu daca dovedesc cu martori ca acea constructie esta ridicata acum 4 ani, totul e ok?

Multumesc.
Nu imi este clar, scuze:
1. "va asumati riscul suportarii sanctiunilor aferente fapta/constraventii pentru care au fost dispuse verificari"
- daca s-a facut o reclamatie pentru o presupusa constructie ilegala pe terenul meu, iar eu nu deschid sau sunt in concediu si implicit nu sunt acasa, ce se intampla concret?
Se merge pe ideea: nu a vrut sa deshida , deci sigur e contructia din reclamatie ridicata ilegal?

Si in acest caz nu imi explic cum de politistii pe care i-am chemat la o reclamatie de poluare fonica din incinta apartamentului vecin, au venit, au constatat zgomotul si au plecat fara sa dea nicio amenda. Au zis ca nu au ce face pentru ca nu le permite accesul. Sa facem noi (locatarii) la Pol de Proximitate o sesizare si vad ei ce fac mai departe...

2. Nu imi este clar :( Exista sau nu exista o astfel de stipulare undeva?
Buna ziua,

Corectarea titilului "Autoritatea Disciplinei in Constructii".
Am doua intrebari referitoarea la o problema imobiliara:
1. Care sunt sanctiunile (daca exista) daca in momentul in care reprezentatii primariei impreuna cu reprezentantii Disciplinei in Constructii imi bat la poarta, iar eu nu vreau sa le deschid. Exista undeva stipulata obligativitatea permiterii accesului lor pe proprietatea mea privata?
2. Exista stipulat in vreo lege ca, daca o constructie ridicata ilegala (pe terenul proprietarului) intra in legalitate dupa 20 de ani?

multumesc.
Buna ziua,

Va prezint o problema in speranta ca voi primi ajutor.

Pe scurt :
-achizitie imobil nou.
-garantia pentru acesta este de 3 ani, cf legilor din Ro.
-firma se radiaza inainte de acesti 3 ani.
-ce mai poate fi facut a.i. sa ii chem in judecata pentru a-mi remedia viciile ascunse?

Multumesc.
Răspuns la discuția Izolatie fonica mansarda
Te rog sa cauti pe google.ro urmatoarele cuvinte:
mansarde bucuresti

Sigur iti va atrage atentia un anumit site.

Din pacate, nu cred ca exista o reglementare legala in acest sens.
Singura sansa este aprecierea instantei (in favoarea ta), dupa efectuarea unei expertize.

O zi buna si fara zgomote !

Răspuns la discuția Cumparare apartament la mansarda
buna.
te rog sa cauti pe google atat:
mansarde bucuresti

Răspuns la discuția mansarda, va rog ajutor
buna ziua,

ar fi trebuit sa va interesati si sa va documentati in prealabil de viata in mansarda.