avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Autoritatea Disciplinei in Constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Autoritatea Disciplinei in Constructii

Buna ziua,

Corectarea titilului "Autoritatea Disciplinei in Constructii".
Am doua intrebari referitoarea la o problema imobiliara:
1. Care sunt sanctiunile (daca exista) daca in momentul in care reprezentatii primariei impreuna cu reprezentantii Disciplinei in Constructii imi bat la poarta, iar eu nu vreau sa le deschid. Exista undeva stipulata obligativitatea permiterii accesului lor pe proprietatea mea privata?
2. Exista stipulat in vreo lege ca, daca o constructie ridicata ilegala (pe terenul proprietarului) intra in legalitate dupa 20 de ani?

multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
bibilistul, utilizator
Cel mai recent răspuns: bibilistul , utilizator 12:40, 1 Septembrie 2014
1-Daca va asumati responsabilitatea sa nu dati curs cererilor,verificarilor autoritatilor in drept,va asumati riscul suportarii sanctiunilor aferente fapta/constraventii pentru care au fost dispuse verificari,respectiv aplicarea de sanctiuni pecuniare
Este obligatoriu sa permiteti accesul in proprietate a oricarei autoritati a statului
2-Daca nu exista formalitatile legal prevazute care sa demonstreze legalitatea executarii constructiei,autoritatile in domeniu pot dispune aplicarea de amenzi,concomitent cu dezafectarea constructiei
Nu imi este clar, scuze:
1. "va asumati riscul suportarii sanctiunilor aferente fapta/constraventii pentru care au fost dispuse verificari"
- daca s-a facut o reclamatie pentru o presupusa constructie ilegala pe terenul meu, iar eu nu deschid sau sunt in concediu si implicit nu sunt acasa, ce se intampla concret?
Se merge pe ideea: nu a vrut sa deshida , deci sigur e contructia din reclamatie ridicata ilegal?

Si in acest caz nu imi explic cum de politistii pe care i-am chemat la o reclamatie de poluare fonica din incinta apartamentului vecin, au venit, au constatat zgomotul si au plecat fara sa dea nicio amenda. Au zis ca nu au ce face pentru ca nu le permite accesul. Sa facem noi (locatarii) la Pol de Proximitate o sesizare si vad ei ce fac mai departe...

2. Nu imi este clar :( Exista sau nu exista o astfel de stipulare undeva?
Ultima modificare: Duminică, 31 August 2014
bibilistul, utilizator
Ba mai mult, cum sa interpretez legea 50/1991 potrivit art. 31
ART. 31
Dreptul de a constata contravenţiile şi de a aplica amenzile prevăzute la art. 26 se prescrie în termen de 3 ani de la data săvârşirii faptei.

Deci, eu daca dovedesc cu martori ca acea constructie esta ridicata acum 4 ani, totul e ok?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2014
bibilistul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa platesc impozit, nu sa intru in legalitate Andrei Cristina Mihaela Andrei Cristina Mihaela Buna ziua! In 2014 am demolat o parte din casa veche si am ridicat una noua, P+E, am incercat sa obtin toate avizele, dar mi s-a cerut acordul vecinilor pe ... (vezi toată discuția)
Gardulet ansamblu rezidential maxmaverick maxmaverick Buna, as avea nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea situatie. Este data un ansamblu rezidential format din mai multe asociatii de proprietari, mai multe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, locuiesc la etajul 3 al unui bloc comunist. având ... AndreiS08 AndreiS08 Buna ziua, locuiesc la etajul 3 al unui bloc comunist. Având apartamentul in proces de renovare completa, doresc a verifica conformitatea scurgerii de la baie ... (vezi toată discuția)