avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc la etajul 3 al unui bloc comunist. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc la etajul 3 al unui bloc comunist. Având ...

Buna ziua, locuiesc la etajul 3 al unui bloc comunist. Având apartamentul in proces de renovare completa, doresc a verifica conformitatea scurgerii de la baie și înlocuirea acesteia. Aici apare problema cu care mă confrunt in ideea că partea vizibilă a scurgerii de baie este accesibila doar din apartamentul vecinului de la etajul 2, vecin care nu dorește să permită accesul în locuința pentru verificări. Am discutat și cu administrația blocului, însă vecinul sfidează pur și simplu pe toată lumea. Aveți idee daca din punct de vedere legal se poate adresa o reclamație la o anumită entitate? Sau daca exista vreo varianta in care daca vecinul refuza prin ignorarea mesajelor adresate dansului sa permită accesul, sa fiu scutit de eventuale costuri generate de apa menajera care ar patrunde prin eventuale sparturi din sistemul de scurgere învechit?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:30, 25 Mai 2022
Numai intelegerea amiabila o poate rezolva in cazul acesta. Daca doriti, totusi, sa fiti "protejat" pe viitor, impotriva unei eventuale reclamatii de la vecin, adresati in scris presedintelui de asociatie o sesizare, in care povestiti ce doriti sa faceti, precizind ca toate cheltuielile de reparatie le veti plati dvs.. Cereti sa se aplice a priori art. 31 din legea 196/2016, considerind aceasta interventie drept o inspectie. Luati numar de inregistrare, faceti o copie.
[ link extern ]
Fiind vorba despre instalatie individuala,asociatia de proprietari nu are raspundere sau implicare
Notificati oficial vecinul cu obligatia permiterii accesului persoanei autorizate sa remedieze deficienta/inlocuire instalatie-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutioanrii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine repara si plateste reparatia conductelor scurgere din garajul de sub bloc? serpe66 serpe66 Situatia este asa...am un garaj sub bloc de 4 etaje....prin garajul meu trec aproape toate conductele de scurgere ale blocului/tronsonului (scurgere menajera, ... (vezi toată discuția)
Acces in apartament Elenad20 Elenad20 Buna ziua. Locuiesc la et 4 al unui bloc de 10 etaje. De curand la etajul 2 si 3 au apărut scurgeri de apa in baie. Vecina de la et 2 solicita accesul în ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi ... dusabin dusabin Buna ziua! Cine este proprietarul conductei (tuburi si coturi din fonta) care preia apa menajera de la chiuvete si cada baie (aflate in apartamentul ... (vezi toată discuția)