avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1491 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra75radu

Activitate alexandra75radu

Discuție Rovinieta
Buna ziua!
Daca am circulat fara rovinieta la data de 19-03-2016, si contraventia a fost constatata prin procesul verbal la data de 13-09-2016, mai pot primi si alte amenzi pe aceasta contraventie pentru perioada Martie-Septembrie? Care este procedura si temeiul legii? In cat timp se prescrie fapta pentru a nu primi amenda?
Buna ziua.
In cazul in care solicit transferul la cerere din institutia publica in care lucrez la o alta institutie publica, conducatorul institutiei la care lucrez poate sa imi refuze transferul? Stiu ca in cazul transferului in interes de serviciu, conducatorul institutiei in care lucrezi poate sa nu fie de acord cu transferul.
Răspuns la discuția Virare salariu pe card
Buna ziua. Stiu ca angajatorul nu poate dispune efectuarea plăţii salariului prin card fără acordul salariatului, problema este ca eu nu mai vreau sa incasez salariul in contul bancii cu care regia are incheiata conventia de virare a salariilor(respectiv BRD).
Doresc ca salariul sa mi se vireze la ING, banca care nu are incheiata o conventie cu regia unde lucrez. Am depus cerere scrisa si tot nu mi-au virat salariul la banca la care eu am solicitat.Problema este ca nu stiu ce sa fac in continuare pentru-ca regia sa imi vireze salariul la banca la care doresc eu nu la banca cu care are incheiata convetia pentru salarii.
Buna ziua.
Angajatorul-Regie Autonoma, te poate obliga sa incasezi salariul pe card la o anumita banca? Regia Autonoma la care lucrez are incheiata o conventie pentru virarea salariilor cu BRD, eu vreau sa incasez salariul la ING. Am facut o cerere scrisa catre Directia Economica-Serviciul Salarizare, in care am solicitat ca incepand cu lichidarea lunii noiembrie, respectiv in data de 14 decembrie 2015, sa mi se vireze salariul la ING dar nu am primit nici un raspuns iar salariul a fost virat tot in contul BRD. Exista o baza legala prin care ma pot obliga sa incasez salariul la banca cu care au incheiat conventia?
In cazul meu se poate aplica OUG 149/2007 ART. 7*)
(1) Instituţiile de credit prin care se efectuează plăţile prevăzute la art. 5 sunt selectate de ordonatorii de credite, în condiţiile legii.
(2) Salariaţii pot opta pentru plata pe card a salariilor prin intermediul altor instituţii de credit decât cele selectate în condiţiile alin. (1)
avand in vedera ca lucrez la o regie autonoma si nu la o institutie publica?
Multumesc.
Buna ziua. Lucrez la RATB și incasez salariul pe card la banca BRD (banca cu care RATB are incheiata convenție).
Doresc să îmi transfer cardul de salariu la o alta bancă, dar de la serviciul financiar am fost informat că nu pot sa incasez salariul la o alta bancă, decât daca sunt de acord să mi se rețină un comision de 2,5% din salariu, pentru transferul salariului la cealalta bancă.
Există o bază legală pentru a nu-mi putea incasa salariul la orice bancă doresc eu?
Instituția mă poate obliga să încasez salariul prin banca cu care ea a incheiat convenția?
Este legal să îmi oprească comisionul care am fost înștiințat că mi se va reține, dacă transfer salariul la o alta banca, pentru-că de la serviciul financiar au zis că nu au nevoie de nici o bază legală pentru reținerea acestui comision?
La ce valoare se imputa un obiect de inventar cu data PIF 31.12.1986 sau
PIF 30.12.2007, care a fost constatat lipsa la inventar in 28.11.2013?
Cum se poate aprecia ce grad de uzura are respectivul obiect de inventar?
Poate cineva sa-mi dea un exemplu concret, de a calcula valoarea de inlocuire pentr-u un mijloc fix sau un obiect de inventar?
Cine stabileste daca lipsurile constatate in gestiune, in urma inventarierii, sunt impurabile sau nu?
Salut. Va rog, a-si dori sa stiu cum sa calculez valoarea de inlocuire a bunurilor lipsa, constatate in urma inventarului. Am fost numita printr-un ordin de serviciu sa stabilesc valoarea de inlocuire a pagubelor imputabile, aduse patrimoniului entitatii in cadrul careia lucrez.Nu am studii economice ( am studii administrative) dar trebuie sa duc la indeplinire ordinul prin care am fost numita sa efectuez aceste sarcini. Cf ordinului 2861din 2009 valoarea de inlocuire este costul de achizitie al unui bun cu caracteristici si grad de uzura similar celui lipsa in gestiune la data constatarii pagubei,care cuprinde pretul de cumparare practicat pe piata, la care se adauga taxele nerecuperabile,TVA etc.. Cum se realizeaza mai exact lucrul acesta? Poate sa-mi dea cineva un exemplu?Cum sa calculez valoarea de inlocuire pentr-u " termalcolmetru 36-58%", pus in functiune la data de 30.12.2007,cu o valoare bruta de 71,4 lei , care este inregistrat in contabilitate ca obiect de inventar si s-a constata faptic ca nu exista la inentarul pe anul 2013? Daca ma poate ajuta cineva cu un exemplu, va rog, am mare nevoie de sfaturi insotite eventual de un exemplu concret.