avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate IlincaBoureanu

Activitate IlincaBoureanu

Răspuns la discuția Formula calcul punctaj pensie
Cifrele sunt din cont CNPP. O să întreb acolo. Mulțumesc.
Pentru luna aprilie 2001, la un salariu brut de 28.870.592(câștig salarial), cu salariu mediu brut 4.321.748, casa de pensii a calculat 2,87984 puncte. Este corect așa? Care este formula pentru că 28870592/4321748=6,68038 puncte? Mulțumesc
Mulțumesc. Atunci la ce se referă ”II.2.2.Date privind contribuția de asigurări sociale de sănătate estimată pct. D.Persoană care realizează venituri de natura celor prevăzute la art.155 din Codul fiscal pentru care nu se datorează CASS și optez pentru plata CASS ” din Declarația Unică?
Mama este pensionar pentru limită de vârstă și mai are venituri din chirie. Este scutită de plata CASS pentru veniturile din chirie?
Răspuns la discuția Declarația unică online
Mulțumesc pentru sugestie! Am mari îndoieli că cineva de la ghișeu va fi în stare să explice. O spun din experiență.
Toate cele bune!
Sunt pensionar (limită de vârstă) și mai am venituri din chirie (sub plafonul de 12 salarii minime brute)
Am completat online Declarația unică, formularul a fost validat și am primit înapoi declarația semnată cu certificatul digital al MFP. Dar am două atenționări : că nu am declarat date privind CAS și CASS.
Da, nu am declarat pentru că:
-sunt pensionar limită vârstă și nu trebuie să mai plătesc CAS
-veniturile din chirie sunt sub plafonul anual de cel puțin 12 salarii minime brute și nu trebuie să mai plătesc CASS.
Problema este că nu văd în declarație unde ar trebui să fac aceste precizări.
Mă poate ajuta cineva?
Mulțumesc!
Sunt pensionar (limită de vârstă) și mai am venituri din chirie (sub plafonul de 12 salarii minime brute)
Am completat online Declarația unică, formularul a fost validat și am primit înapoi declarația semnată cu certificatul digital al MFP. Dar am două atenționări : că nu am declarat date privind CAS și CASS.
Da, nu am declarat pentru că:
-sunt pensionar limită vârstă și nu trebuie să mai plătesc CAS
-veniturile din chirie sunt sub plafonul anual de cel puțin 12 salarii minime brute și nu trebuie să mai plătesc CASS.
Problema este că nu văd în declarație unde ar trebui să fac aceste precizări.
Mă poate ajuta cineva?
Mulțumesc!
Vă mulțumesc și vă rog să îmi mai spuneți dacă trebuie să depun declarația 600.

toate cele bune!
Am calitatea de pensionar și mai am venituri din chirie (un singur contract)
-trebuie să depun declarația 600?
-trebuie să plătesc CASS pentru veniturile din chirie?

mulțumesc
Veniturile mamei sunt următoarele:
-pensie limită de vârstă
-chirie (24000 anual)
Întrebarea 1:
trebuie să depună declarația 600?
Întrebarea 2:
Ce impozit și ce CASS are de plătit în 2018 pentru veniturile din chirie?
mulțumesc