Problema este ca nu am primit nimic! Chiar nu este lege pentru ăștia! O sa merg în prima fază sa discut cu executorul. A făcut câteva greșeli în lăcomia lui. Pentru asta, dacă nu își face treaba în mod corect voi face plângere Camerei naționale a executorilor judecătorești și implicit plângere penală pentru abuz în serviciu.
Bună seara . Aș dori răspuns la o întrebare . Am avut poprire pe salar din 2012 pe baza unui dosar .În 2017 , fiind acoperită suma , nu mi s-a mai reținut nimic . Acum a apărut o continuare a popririi pentru aceeași sumă inițială .La telefon , în mod ironic mi s-a răspuns că trebuie să plătesc toată suma inițială , doar creditorul poate spune stop . Adică ,după vreo 16500 lei cu tot cu taxe de execuție , trebuie să plătesc din nou suma inițială de 14300 lei . Ce pot face concret ?
Pana acum am priceput , dar totusi cum se calculeaza concret salarul in cazul acesta ? Mai ales ca in urma unui control al Curtii de conturi , in cadrul procesului cu imputarea unui drept prevazut , instanta de judecata s-a pronuntat ca incepand cu 2011 salarul se calculeaza conform Legii 284 / 2010 .
Multumesc pentru raspuns , dar atunci am dilema urmatoare , daca este 900 lei minim si eu sunt incadrat la treapta maxima , acest salar nu trebuie facut dupa anumiti coeficienti ? 900 lei reprezinta salarul unui debutant
Am 25 ani vechime munca , sunt bibliotecar si am urmatoarea neclaritate : pe statul de plata imi apar urmataoarele - salar de baza ( incadrare ) 861 lei + sporuri permanente 344 lei , total venit brut realizat 1205 lei . Stiu ca salarul minim pe tara este 900 lei .Vreau sa stiu pana la urma cum se calculeaza salarul ?
Buna ,
Sunt bibliotecar comunal , nu sunt in invatamant , apartin de administratie . Lucrez din iunie 1990 si adevarul este ca legislatia este in ceata , cu tot acele derogari. Cum se poate sa fi inscris in acele grile conforme anului 2009 iar in 2014 un angajat nou sa fie cu salar peste cel cu atatia ani, fiindca grila prevede o salarizare intre.... si intre.... pentru cel vechi.Gaselnita se gaseste intr-o derogare prin trecerea baremului de salar minim cu adaugirea sporului de vechime la cel prevazut in grila de salarizare . Prin acele derogari statul a gasit solutia de a nu plati un drept legal prevazut in codul muncii la art 160 si a mentinut un salar mic pentru bugetarul de rand!
Da , la bugetari se considera ca nu e asa , dar pun problema mea . Pe stat im apare salar de baza 755 lei ,cu sporuri cu tot am 1085 lei . Mentionez ca am 24 de ani de munca . Se sustine ca salarul de baza este de de 755 lei + spor vechime de 189 lei , acesta reprezentand adevaratul salar de baza ( conf. unei HG prin care slarul de baza are inclus sporul de vechime ) , acest lucru aducand salarul peste cel minim pe economie . Ridic problema faptului ca se incalca art 160 din codul muncii care prevede din ce este cuprins salarul , adica salar de baza + sporuri . Consider ca trebuie plecat de la minim pe economie + sporuri , ceea ce duce la alta neclaritate , deorece am fost incadrat pe o treapta superioara , acest lucru ducand la retrogradare , adica debutant. In primul rand se incalca codul muncii care este o lege valabila ,si care art 160 nu are nici o adnotare sau sa fie abrogat prin acel HG de care spuneam adineaori si care prevede clar ce trebuie cuprins salarul . Sa imi spune-ti pe ce baza am cei 755 lei , din ce grila , cea din oug 9 sau 10 din 2009 sau se ia in considerare ordonanta din 2010 , ceea care face referire la salar minim si coeficienti de ierarhizare .Si mai pun o intrebare in special domnului Flori Cioca . Daca sustineti ca e corect asa cum spuneti , cum se poate ca la un concurs de incadrare in 2014 sa se plece in sistemul bugetar de la 850 lei la care se adauga sporuri , adica eu cu vechime de 24 ani de munca sa iau salar mai mic decat un proaspat angajat .Nu se pare ca se evita aplicarea codului muncii printr-o gaselnita de HG pentru a nu plati la stat un salar corect si decent?
Buna ,
Am si eu acceasi nelamurire . Pe stat im apare salar de baza 755 lei ,cu sporuri cu tot am 1085 lei . Mentionez ca am 24 de ani de munca . Se sustine ca salarul de baza este de de 755 lei + spor vechime de 189 lei , acesta reprezentand adevaratul salar de baza ( conf. unei HG prin care slarul de baza are inclus sporul de vechime ) , acest lucru aducand salarul peste cel minim pe economie . Ridic problema faptului ca se incalca art 160 din codul muncii care prevede din ce este cuprins salarul , adica salar de baza + sporuri . Consider ca trebuie plecat de la minim pe economie + sporuri , ceea ce duce la alta neclaritate , deorece am fost incadrat pe o treapta superioara , acest lucru ducand la retrogradare , adica debutant