avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Activitate Schwarzkopf_Nectra

Activitate Schwarzkopf_Nectra

Eu am intrebat daca e permisa executarea unei imprejmuiri noi tinand cont si de prevederile art. 3 ale legii.
Legea nr. 50/1991 republicata prevede la art. 11 (1) lit. a) ca se pot executa fara autorizatie de construire lucrari de reparatii la imprejmuiri, acoperisuri, invelitori sau terase, atunci cand nu se schimba forma acestora si materialele din care sunt executate.
Va rog sa ma lamuriti daca din interpretarea “per a contrario” se intelege ca pentru executarea unei imprejmuiri (gard) este necesara autorizatia de construire tinand cont de prevederile art. 3 ale legii.

Multumesc anticipat
Buna ziua,

Va rog sa-mi clarificati echivocul unor prevederi ale noului cod civil :
cum se inscrie in Registrul national notarial ( art. 1046) testamentul autentificat de catre o alta persoană (decat notarul) investită cu autoritate publică de către stat, potrivit legii (art. 1043).

Multumesc anticipat
Va rog sa-mi spuneti daca instanta de judecata (judecatoria) poate hotari sa inlocuiasca o sanctiune contraventionala principala (amenda, adica un act administrativ, potrivit O.U.G. nr. 2/2001) cu o alta sanctiune principala (avertisment), in conditiile in care eu am cerut, prin plangere, doar anularea procesului verbal de contraventie (amenda) si nu aplicarea unei sanctiuni mai blande. Eventual, spuneti-mi, in baza carei prevederi a Codului de procedura civila se poate face acest lucru.

Multumesc anticipat.