Am cumparat recent, de la un lichidator, niste corpuri mobilier apartinand unui fost business in franciza. Nu il folosesc cu destinatia lui initiala, nu mai are nicaieri imprimat numele francizei.
Este ok?
Nu am inteles din relatarea dumneavoastra daca copilul a fost sau nu in incapere fara vreun adult in momentul in care a stricat laptopul. Din cele relatate, inteleg ca el recunoaste faptul ca l-a stricat si ca si ceilalti copii sustin acest lucru. 1. Daca in incapere mai era un adult in acel moment, trebuie sa platiti paguba - nu mai comentez de ce.
2. Daca in incapere nu era niciun adult, atunci nu aveti nicio obligatie de plata.
Comentarii gen \"plecati si faceti-le reclama negativa in oras\" sunt absolut puerile.
Frumos... Daca in incapere era femeia de serviciu sau educatoarea care se uita pe geam si admira peisajul si o durea undeva de copii, sau poate un alt parinte care a venit sa-si ia copilul, iar copiii rasturnau mese si scaune si se tranteau unii pe altii, \"trebuie sa platiti paguba\" ... ca doar in incapere se afla un adult, nu ? hi hi hi...interesanta ratiune, bravos.
Era evident ca ma refeream la un adult abilitat sa supravegheze copilul, nu la omul de la cablu. Dar... fiecare dupa propriile puteri.
Gradinita inseamna colectivitate. Colectivitatea inseamna reguli. Din pacate, in ziua de azi, majoritatea copiilor nu mai cunosc semnificatia cuvantului "regula", iar parintii nu isi mai cunosc limitele.
Privata sau nu, gradinita (cresa, after-school-ul) nu iti asigura paza "om la om" a copilului tau. El trebuie sa vina de acasa cu un bagaj de reguli de bun simt. Mai ales cand are 6 ani si se considera ca te poti intelege cu el intr-o mare masura. Atitudinea asta de mahala e specifica parintilor care au impresia ca pentru 2-300 de euro cumpara tot in jur. Ei, bine - nu e asa. Educatoarea nu era obligata sa ascunda laptopul pentru ca il folosea pentru buna desfasurare a activitatilor grupei. Daca punem asa problema, atunci hai sa educam copiii intr-o sala goala cu pereti mov. Sunt sigura ca daca copilul ar fi stricat laptopul mamei acasa ar fi primit o mustrare pe masura si ar fi fost considerat vinovat.
Din punctul meu de vedere nu exista niciun motiv pentru a nu plati laptopul. Doar lipsa bunului simt.
Si cred ca ar fi cazul sa va revizuiti atitudinea fata de serviciile de educatie private - nu e nimeni obligat sa suporte proasta crestere.
Nu am inteles din relatarea dumneavoastra daca copilul a fost sau nu in incapere fara vreun adult in momentul in care a stricat laptopul. Din cele relatate, inteleg ca el recunoaste faptul ca l-a stricat si ca si ceilalti copii sustin acest lucru.
1. Daca in incapere mai era un adult in acel moment, trebuie sa platiti paguba - nu mai comentez de ce.
2. Daca in incapere nu era niciun adult, atunci nu aveti nicio obligatie de plata.
Comentarii gen "plecati si faceti-le reclama negativa in oras" sunt absolut puerile.
Asociatie non-profit infiintata acum 4 luni, 3 membri fondatori. Un membru fodator depune cerere de iesire din asociatie, se aproba de presedinte, nu se inscrie la judecatorie (acum o luna). Mai e valabila iesirea lui?
Alt membru fondator - presedintele - depune si el iesirea din Asociatie. Mentionez ca statutul prevede iesirea din asociatie "la cerere" - atat, fara nicio alta conditionare, aprobare samd. Iesirea cine o inregistreaza si cum?
Cateva zile mai tarziu membri nu mai recunosc iesirea din asociatie, desi hartiile semnate de ei exista.
Cum procedam pentru intrarea in legalitate?
In mod normal, erau cereri de adeziune din partea unor noi membri, inclusiv a mea, care au disparut, fostul presedinte fiind cel care gestiona situatia. Cine ne poate reprezenta acum in relatiile cu tertii? Fostul presedinte mai are acces in banca? Pana depunem toate actele la judecatorie cu modificarea de statut si obtinem incheierea, adica minim 3 luni, cine poate semna in banca, semna documentele asociatiei, angaja pe structura economica infiintata in prealabil?
Multumesc.
Angajatul care "a anuntat" pe 11 ca nu mai poate veni incepand cu 19 are contract de munca? Stie ca trebuie sa isi dea demisia in scris? Cu preaviz de 15 zile? Adica nu el hotaraste de la ce data nu se mai prezinta la munca, indiferent de motive (exceptand situatiile medicale). Legea trebuie aplicata in ambele sensuri. Neprezentarea la munca = motiv de concediere pentru indisciplina (dupa indeplinirea pasilor legali).
Contractul prevede cele mentionate in notificare. Problema e ca intreruperea curentului pune in imposibilitate deschidere usii (e electrica). Cand am atras atentia asupra acestui fapt, managerul spatiului a ridicat din umeri, invocand consultarea juristului. Abia a doua zi, in urma unei notificari trimise de noi, ni s-a permis intrarea in spatiu, conditionata de o plata a restantelor.
Nu cred ca vom primi raspuns la notificarea in care solicitam despagubiri pentru abuzul din ziua respectiva.
Este vorba de o locatie in mall, proprietarul avand un istoric gros de comportamente de acest gen.
Am inchiriat acum 5 ani un spatiu intr-un mall. Peste 80% din chiriasi au plecat, altii au venit dar spatiile nu s-au reumplut si mall-ul a cazut dpdv comercial. Doresc sa parasesc mallul darnu mi se permite deoarece in contract este o clauza care spune ca daca plec platesc chirie pana isi gaseste proprietarul alt chirias. Si asta nu se va intampla niciodata. Pe de alta parte nu-mi permite luarea investitiilor facute in spatiu desi am facturi pe ele. Ce e de facut? Proprietarul pe de alta parte a crescut chiria in mod abuziv incalcand flagrant contractul.