avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate valentin33

Activitate valentin33

Bună ziua,

Am participat la un concurs de angajare în sistemul de probațiune și mă număr printre cei care au promovat. Urmează să fiu încadrat pe post, cel mai probabil, începând din octombrie.
În ultimii ani am făcut traduceri din limba engleză în limba română pentru diverși clienți din România și SUA și am în prezent două contracte în derulare cu clienți din SUA.
Am citit capitolul privind interdicțiile și incompatibilitățile din Legea privind statutul personalului din probațiune însă prevederile mi se par oarecum confuze. Nu am reușit să înțeleg dacă pot continua să fac traduceri și după ce voi fi încadrat pe postul de consilier de probațiune sau îmi este interzisă această activitate. Dacă îmi poate explica cineva ce ar trebui să fac, îi mulțumesc anticipat.
Multumesc!
Buna ziua,

Am o microintreprindere infiintata in urma cu 2 ani (neplatitoare de TVA) care se ocupa in principal cu traduceri din limba engleza in limba romana. De curand am primit o oferta de la o entitate din SUA (un ONG) pentru traducerea unor documente/rapoarte. As vrea sa stiu daca exista prevederi legale care sa ma impiedice sa inchei un astfel de contract. Stiu ca pentru spatiul UE este necesar sa inregistrez firma ca operator intracomunitar, nu stiu daca exista conditii asemanatoare si pentru SUA sau alte tari non-UE. Ma puteti ajuta? Multumesc.
Buna ziua,

Sunt in proces de infiintare a unui SRL (microintreprindere). Imi fac aceasta firma in primul rand pentru a putea derula un contract de prestari servicii cu o alta persoana juridica, care imi va aduce un venit de aproximativ 400 euro pe luna (societatea mea va emite o singura factura pe luna pentru incasarea acestei sume).
In cazul in care nu voi incasa alte venituri in afara de acesta si prin urmare, firma mea va incasa practic mai putin de 5.000 euro anual, este obligatoriu sa am contabil sau ma pot ocupa si singur de contabilitate?
Undeva pe internet am citit ca sub o anumita limita a venitului anual se poate opta pentru sistemul simplificat de contabilitate dar nu am inteles prea bine ce inseamna asta.
Buna ziua, doresc sa infiintez o microintreprindere si as vrea sa declar sediul social in apartamentul unui prieten (2 camere) care ar fi de acord sa-mi ofere spatiu in comodat dar nu stim daca este posibil deoarece in apartamentul respectiv locuiesc cu chirie (contract inregistrat la fisc) 2 persoane. Este posibil sa inchei cu proprietarul si un contract de comodat pentru gazduirea sediului social?