Nu contest regulamentul, doar ca in anumite situatie poti accepta un regulament cu, care nu esti de acord dar constrans de situatie il accepti. Ideea e ca acel regulament trebuie sa se bazeze pe anumite prevederi legale ca asa orice gradinita sau institutie va avea regulamentul ei, sa zicem nu tocmai ok si orice tampit vine cu regulile lui ! Cum conform constitutiei orice forma de invatamant de stat este garantata de Constitutia Romaniei... ce sa mai zic .
Practic e usor sa iei cea mai drastica masura, mai complicat e sa previi/combati iar in cazul de fata anunti tutorele despre masura pe care urmezi s-o iei. Fiul meu are 8 internari la activ in ultimele 12 luni, am mult mai multe probleme decat sa merg special la directoarea gradinitei ( am anuntat educatoarea ) sa ma milogesc si sa i explic ca am un copil cu o imunitate deficitara. Voi face tot posibilul sa se ia masuri si voi ajunge pana la avocatul poporului daca este cazul ( chiar daca e Ciorbea ) cu aceasta netrebnica care confunda gradinita cu mosia ei de la sat
Fiul meu in varsta de 5 ani nu a fost primit astazi la gradinita ( gradinita de stat ) intrucat a fost exmatriculat . Tin sa mentionez ca in ultimele 3 luni a fost sub tratament pentru a combate un stafilococ auriu localizat in amigdalite care i-a provocat foarte multe probleme in ultimul an ( an exact 8 amigdalite pultacee in decurs de 12 luni ) . Tin sa precizez ca am anuntat educatoarea ca va lipsi o perioada iar vineri am fost informati ca a fost exmatriculat pe motiv de absenteism. Speta este una coplicata intucat la sfarsitul lunii martie a fost 4 zile la gradinita apoi lipsind o alta saptamana intrucat a racit iarasi . nu am fost informati in prealabil, nu am fost instintati nici macar verbal ca s-ar ajunge la o astfel de sanctiune. Nu am gasit nimic care reglementeaza aceasta speta.... s a mai confruntat cineva cu asa ceva ?
Am cerut sa ne informeze in scris conform careilege/articol s-a ajuns la aceasta masura dar conducerea refuza si ne ameninta cu politia daca mai incercam sa aducem copilul la gradinita intrucat a fost exclus ....
Sunt incepator , o sa merg la registrul comertului sa ma interesez luni , dar va cer o parere , vreau sa fac o firma ( pfa ii , srl , nu conteaza ) iar domeniu de activitate confectionarea plumbului de pescuit ( topire , turnare intr-o matrite cu greutate de oridinul zecilor de grame ) , am gasit toate matritele si aparatura necesara in Germania , ce autorizatii mi-ar trebuii , am gasit unele date prinvind prelucrarea plumbului , dar nu prea inteleg . Practic , vreau o firma sa fac plumbi pentru pescuit , aveti idee ce autorizatii imi trebuie ?
Pai vecinii au spus ca administratorul a venit si l-a ridicat , pe mine ma intereseaza cine a savarsit posibilul furt/abuz , nu cine este reprezentantul legal , in plangere am mentionat ca angajatii/reprezentantii asociatie de proprietari nr x iar discutia am avut -o cu dl. administrator spunand ca el l-a ridicat ( asta nu se poate proba , intrucat a fost verbal ) , acum cei de la politie vor stabilii cine , ce , cand si de ce s-a safarsit aceasta posibila fapta !
Credeti-ma ca nu va aflati in situatie mea si nu stiti cat e de frustrant . Practic neputinta este cea mai mare dezamagire in viata din pct meu de vedere , intrucat eu chiar nu aveam ce sa fac si nu aveam cu cine sa ma inteleg , n-am mers cu intentie de cearta , din contra atitudinea mea a fost una umila intrucat stiam ca sunt datornic iar respectivii ( reprezentantii asociatiei ) aveam dreptul sa-si recupereze banii dar na ...s-a ajuns aici si chiar nici eu nu sunt mandru de acest lucru !
PS : Ca sa am o dovada ca am facut o solicitarea scrisa , ar trebuii sa mi fie lasat un Nr. de inregistrarea iar in termen legal , raspunsul il primesc in 30 zile dar in cazul meu nu este chiar asa pt ca nu prea am cu cine discuta , "boierii" sunt prea plini de ei pt a mi asculta doleantele
Pai nu am fost sa ma interesez la timpul potrivit intrucat ma gandeam ca apometrul este al asociatie sau firmei de apa ( dat in custodie ) , nu mi imaginam ca fac o asemenea greseala , dar va pot garanta ca niciodata nu e prea tarziu( nu am fost acum neaparat sa mi dea drumu la apa , ca nu aveam nevoie de ea , nu stau acolo ) . V-am spus si ma repet daca ne intelegem pe cale amiabile imi retrag plangerea ( daca se mai poate ) , daca nu sa hotarasca instanta intrucat am contactat-o in nenumarate randuri sa discutam si mi-a comunicat ca e dreptul meu s-o dau in judecata . Nu vreau sa par ironic sau nesimtit , dar daca asta i-a fost dorinta ....... ( cu ghilimelele de rigoare )
Ma repet iarasi , nu trebuie confundata asociatia cu mosia ..... , dumneavoastra in momentul de fata sunteti ferm convins ca eu sunt nebunu` frustrat care s-a suparat ca m-au dat in judecat dar va asigur ca nu este asa .
In fine , putem sa facem polemica 3 ani de acum inainte , eu doar am intrebat parerea fiecaruia , fara a face alte referiri la cazul in speta
In momentul de fata nu discutam de moralitate, nu am nimic cu respectivul administrator/presedinte , intrucat 10 luni a fost apometrul la ei . Eu am mers sa platesc intrucat am primit citatie ca voi fi dat in judecata , fara a fi intrigat/suparat pe aceasta situatie pt ca banii(datoriile) tebuie platiti , mai devreme sau mai tarziu . cum am specificat mai sus , am platit 30% din suma totala , iar cei de asociatie au spus ca mi pun contorul de apa la usa pt ca oricum nu stau acolo . In fine dupa ce au trecut 2 zile le am cerut explicatii si am fost pus pe drumuri , m au mintit ca aparatul e la firma de apa , apoi ca nu mi l dau . Ideea e ca sunt multi reprezentanti ai asociatiilor de proprietari care confunda asociatia cu mosia . IN fine , ieri am inteles ca a trimis vorba ca ma da in judecata pt furt de apa :))) cea ce este o aberatie, intrucat apometrul de la usa a fost luat fara sigilii sau alte masuri de precautie . Eu acum am gasit si actele de la instalatie de la usa si o s-o acuz si de distrugere , intrucat a incercat sa puna un dop , stricand teava respectiva si rupand robinetul . Pai daca suntem magari , sa fim pana la capat , nu eu sunt cel care am iscat acest scandal , n-am facut nicio reclamatie in viata mea , nu am avut niciun proces , nu am nicio satisfactie ca i-am facut plangere sau ca as vrea sa i fac rau , din contra , dar daca eu discut cu peretii , ce puteam face , sa mi fac dreptate singur ?
Singura frustrare a mea este ca am platit pt a fi montate apometrele la usa in speranta ca evitam rau platnicii iar din 2009-2010 in fiecare an a fost luata apa la tot blocul fiind cu platile la zi . Cand am vazut nu m am mai stresat sa platesc ca oricum fara apa stateam :)
PS: Pai daca s-a hotarat in AG sa mi ia apometrul de la usa , inseamna ca AG-ul este deasupra legii .
In fine , daca ati urmarii presa , cele mai mari tunuri imobiliare si cele mai mari escrocherii se fac cu imobilele scoase la licitatie publica dar na , aici e vorba de moralitate .......... daca se poate sa cumparam ceva cu 50% mai ieftin de ce , nu . Aici suntem la raionul de fructe si legume , nu discutam de imobile si de oameni .Nu pot exclude nici faptul ca cei executati isi merita soarta uneori .......... totusi ramanand la parerea ca factorul principal e saracia fiind urmata de prostie ( asta in cazul celor incapatanati) . Eu ii urez respectivului succes la licitatie.
Referitor la asociatii , unii dintre angajati confunda asociatia cu mosia iar romanul se va destepta intr-o buna zi si va afla ca acestia sunt functionari publici si pot fi acuzati de abuz in servici
Domnule moderator , atata timp cat v-am raspuns la respectia postare intrigandu-va atat de tare incat in loc sa-mi spuneti ca sunt in "afara subiectului" vad ca faceti aluzie la analfabetism :)
Apropo , sunteti cumva presedinte sau administrator de asociatie ?
Ne mai putand edita postul de mai sus vroiam sa pecizez:
Va multumesc d.nule moderator ca nu ati sters primul post si ca ati avut o atitudine de simplu utilizator nu moderator , asta deocamdata dupa cum spuneati. Imi cer scuze daca v-am ofensat direct sau indirect dar daca dati dovada de moralitate va rog sa mi dati un raspuns la postul de mai sus fara al sterge sau modifica . Faceti asta pentru utilizatorii site avocatnet.ro sa vada si ei ce inseamna sa "poti" si ce inseamna sa fii neputincios . Se pare ca aceasta practica se aplica si in mediul online ( daca punem , de ce nu )
Am facut plangere penala pt furt si abuz in servici , am gasit actele de la apometru ( certificat de garantie metrologia si bonul fiscal ) :)))
E nasol pt. d.na administrator , dar ea se crede "rambo" , o sa plateasca pt aceasta greseala , mi-a zis ca nu mi l returneaza pt ca am datoriei :) . Dar eu tot nu inteleg ceva , ce treaba are datoria totala de la asociatie ( apa , curet scara , femeie de servici , salariu administrator + presedinte ) cu apa ? Cred ca pana la urma ne ia geaca de pe noi pt datorie :)))
PS : Instalatia cu apometre la usa a fost facut la indrumarea firmei de apa , ei au zis ca o sa avem facturi individuale la apa , dar dupa ce s-a facut lucrarea s.a.m.d , respectivii au spus ca nu a avut autorizatie de constructie si nu o pot valida , dar chestia e alta , nimeni din oras nu are individual la bloc pt ca firma respectiva a spus ca nu are oameni sa vina sa citeasca apometrele sau sa debranseze/branseze daca este cazul . E o adevarata nebunie aici , iar eu cred ca asociatia a fost indrumata de furnizorul de apa pt a recurge la aceasta situatie ( luarea apometrelor la cei cu ele pe casa scarii ) , practic pe ei ii intereseaza sa si ia banii cat mai repede si au prostit o pe administratora :)))
Pe mine, ca reprezentant al asociatiei de proprietari, nu ma intereseaza drepturile altor creditori si actionez pentru a recupera datoriile catre asociatie. De aceea va recomand sa tineti legatura cu executorul, sa participati la licitatie... Se poate chiar sa cumparati acel apartament daca puteti cu jumatate din pretul real si apoi sa va recuperati banii prin vanzarea acestuia.
"jupuiti-l da-l naiba de datornic , ca n-are cartuse , poate castigati si cateva mii in felul asta " . Totul cu ghilimelele de rigoare :)
Domnule moderator , cum ii puteti recomanda astfel de procedura ? :)
cand s-a facut instalatia de apa , am specificat ca a fost facuta de locatari , unii dintre ei au strans banii fara a implica asociatia . Suma a fost platita integral in 2009 , eu nu mai locuiesc acolo , sta un prieten care trebuia sa si plateasca asociatia si restu utulitatilor . El cred ca nu mi a spus de apometru pt ca nu isi platise restantele de 800 ron , adunate in decursu unui an . Apometrul este al meu , instalatia de la teava principala pana in apartament , este a mea pt ca am platit pt materiale . asociatia nu are nicio treaba cu reteaua asta , in cel mai rau caz , firma de apa putea sa faca asta dar numai daca aveam contract la ei , dar nerecunoscand respectiva instalatie , spunand ca cei care au facut o nu au avut autorizatie de constructie , locatarii apartinem cu apa tot de asociatie , adica la comun .
I-am facut astazi plangere penala pentru furt , abuz in servici si santaj .
Nu am avut cu cine sa ma inteleg , dupa ce i-am platit cei 30% mi a zis ca mi pune apometru la loc a 2 zi dar dupa ce am sunat o s o intreb de ce nu mi a pus apometrul mi a zis ca trebuie sa i mai dau 200-300 ron pt a ramane cu o datorie mai mica .
1. Din ce stiu eu nu asociatia n-are voie sa mi ridice apometrul , pt ca este un abuz si daca au facut asta e furt . daca vroia sa-l ia , imi putea da unul in custodie sau sa mi fi pus un sigiliu pe robinetul dinaintea apometrului , dar daca firma de apa a spus ca instalatia din bloc nu este autorizata , au recurs la luarea apometrelor ( voi daca nu va platiti cablul , vine si va ia TV-ul ) :)
2. Apometrele sunt luate frecvent de la oameni dar acestia sunt pers. in varsta sau care nu si pot permite sa plateasca un avocat sa se intereseze . Nu sunt singurul in aceasta situatie , dar eu nu am locuit acolo si nu m-a interesat , sap. trecuta am aflat .
PS : Locatarii platesc apa ca si celalalte utilitati ( curent pe scara , femeie de servici , gunoi ) , cred ca pana la urma recurg la luarea ghenelor de gunoi , ca doar na , avem datorie de 700-800 ron :)))