avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Activitate rempy

Activitate rempy

Vă salut cu respect, sunt membru fondator într-o asociație non profit. Am două intrebări:
1. Ni s-a schimbat adresa asociației, aceeași locație doar că am primit altă denumire la stradă și alt număr, care este procedura de a putea schimba adresa în acte?
2. Cum se procedează la înscrierea unor persoane noi, respectiv la retragerea unor persoana vechi din asociație.
Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri.
Discuție lipsa rovineta
Poate politia rutiera sa-ti aplice amenda pt. lipsa rovineta? Azi am fost oprit de un echipaj de politie ( au venit dupa mine cu semnale luminoase) pe motiv ca nu am rovineta valabila. Mi-au intocmit proces, nu mi l-au dat pe motiv ca masina este inmatriculata pe firma si ca v-a fi trimisa ( procesu verbal) la adresa societatii. Nu stiu ce scrie in proces, nu am fost intrebat daca am mentiuni, Mentionez ca pe portiunea de drum dintre casa si unde am fost oprit nu am avut posibilitatea de unde sa cumpar rovineta. Nu prea circul cu aceea masina si de aceea nu am rovineta. Obisnuiam sa cumpar doar pentru ziua in care circulam pe o portiune de drum unde este obligatorie. Stiam ca , chiar daca treci pe la control si esti filmat ai timp sa-ti cumperi rovineta pana la miezul nopti, ca si in cazul podului de la Fetesti. Sa fi stiut gresit? Multumesc pt. raspuns.
Răspuns la discuția conflict de interese...
Si din acest motiv firma mea nu mai are voie sa colaboreze mai departe cu liceul? As intelege daca am schimba continutul contractului in favoarea noastra sau mi-ar atribuii si alte lucrari cu alte renumerari, dar ...doar pt. ca ea a devenit directoare, liceul trebuie sa rezilieze contractul cu o firma de care a fost multumit ... mi se pare de neinteles. Ce solutii ar mai exista?
Am si eu o intrebare. Sunt proprietarul unei firme de constructii. Din 2013 am castigat un contract de intretinere si prestari servicii cu un liceu. Pt. o suma fixa ma angajam sa merg saptamanal o zii la liceu si sa efectuez defectiunile si reparatiile mici necesare pt. buna functionare a liceului. In acest interval de timp la liceu s-au schimbat 3 directori, iar contractul meu s-a derulat mai departe fara probleme. Toti au fost multumiti de colaborare. Anul trecut m-am casatorit cu o profesoara care preda la acest liceu, iardin anul acesta ea a ajuns sa fie numita directoare. Contabila acum ne spune ca trebuie sa reziliem contractul deoarece a aparut un conflict de interese. Ma intreb, chiar asa sa fie? Prestez acelas tip de servicii, Suma este aceeasi. Nu mi-a dat nici un ban in plus, nu am nici o facilitate in plus, nu mi-a dat nici un alt fel de contract, nici chiar contractul vechi nu a trebuit sa-l reinnoim pt. ca era pe termen nedefinit cu posibilitatea de a rezilia contractul de oricare dintre parti. Chiar este conflict de interese? Multumesc pt. raspunsuri.
Răspuns la discuția Mostenire
Multumesc de raspuns, dar cred ca nu m-am exprimat eu bine, nu avem ce dezbate, deoarece tot ce avem a fost trecut pe numele meu, intabulat, asa ca in acte figurez ca unic proprietar a toate bunurile. Acum as vrea sa renunt la casa parinteasca in favoarea fratelui respectiv sorei. Si asta as vrea sa stiu cum sa fac? Contract de vanzare-cumparare, donatie, sau exista alte posibilitati.
Discuție Mostenire
Am o intrebare, Tatal meu a murit in urma cu 17 ani, toate actele pe casa si terenuri, au fost intocmite pe numele bunicii, urmand sa fie trecute pe tata. La putin timp bunica a decedat si ea, nu inainte sa facem un contract de vanzare cu drept de habitatie pe numele meu. Acum am inmormantat-o si pe mama, si ne gandim sa impartim mostenirea frateste. Suntem 3 frati. Sora mea (traieste in Germania) a zis sa trecem casa parinteasca pe numele lui fratele meu dar sa fie mentionata si numele ei in contract, ca oridecate ori vine acasa sa poata avea acces la o camera si bucatarie. Casa figureaza intabulat pe numele meu si sunt de acord. Ce act trebuie sa facem ca ea sa aibe acest drept din casa? Multumesc anticipat.
In urma cu cativa ani s-a introdus apa la noi in comuna. Desi am apa in casa de la fantana din curte prin hidrofor, mi-am zis hai sa cumparam un camin de apa si sa facem bransamentul la conducta, poate candva vom avea nevoie. Am platit proiectul, lucrarile de bransare si montare a caminului, dar nu ne-am legat la reteaua din casa.
Toate bune si frumoase pana anul acesta cand consiliul preia administrarea retelei de apa si ma trerzesc cu facturi de 45-50 de ron/luna, chiar daca nu sunt racordat la retea , prin urmare nu am nici consum. Persoana de contact imi spune ca suma reprezinta recuperarea pierderilor de pe retea :O. Cand ii spun ca nu mi se pare corect sa platesc pt. un serviciu de care nu ma folosesc imi raspunde, atunci sa iau acesata plata ca un fel de abonament pt. faptul ca oricand ma pot racorda la sistem #-o. Este legal ce fac acesti oameni???