Cum trebuie intocmita solicitatea catre ANAF astfel incat locul desfasurarii inspectiei fiscale sa fie punctul de lucru ( in care se desfasoara activitatea) si nu sediul social al firmei?
Buna ziua. Daca am un contract de sponsorizare 20% impozit pe venturi 2023 in valoare de 5000 lei , cand trabuie facuta D 107 , la semestru sau la finalul anului? Pentru semestrul I pot deduce doar 1000 de lei , diferenta va fi dedusa in semestrul II. Este corect sau mai trebuie sa fac si alte declaratii .
Multumesc .
Cum se poate desface un contract de munca a unui angajat in urmatoarele conditii:
- salariatul ne-a comunicat ca nu mai vrea sa vina la munca decat in anumite conditii impuse de el. Dupa o zi se razgandeste si nu mai pleaca si tot asa. Se prezinta la serviciu, isi indeplineste sarcinile, dar e nemultumit si foarte vocal ca firma nu e de acord cu conditiile lui
- nu vrea sa-si dea demisia.
In anul 2021 am facut o sponsorizare de 2500 lei pentru un club sportiv.
As vrea sa stiu inregistrarile contabile inclusiv diminuarea lui 441.
Multumesc.
Cum se calculeaza media zilnica a bazei de calcul pentru concediile medicale daca angajatul are 4 luni vechime la actualul loc de munca si vine din somaj. Am solicitat adeverinta de la somaj si in aceasta sunt trecute Ex Luna ianuarie 31 zile - 400 val. indemnizatiei
feb 28 zile - 400 lei indemnizaie.
Calculez media in functie de zilele calendaristice sau lucratoare? ( pentru perioada somajului.)
Avem un angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata, data angajarii 01.03.2021.
In 1.07.2021 a venit cu CM , urgenta pana in 9.07.2021.
AcestCM trebuie platit de firma ( primele 5 zile).
Astazi ne-a transmis ca o sa aduca urmatorul CM in zilele urmatoare.
Are drepul la CM decontat de Casa de Asigurari , avand in vedere ca inca nu are stagiul de 6 luni de cotizare ? Mentionez ca angajata a venit din somaj.
Multumesc.