Are dreptul la 10 voturi daca are 10 proprietati-De acord!Dar apare de 10 ori in lista membrilor in cadrul acordului de asociere?
Intr-un condominiu exista persoane care detin in proprietate doua sau mai multe imobile.Este corect ca Asociatia de proprietari sa il inscrie pe lista membrilor Asociatiei de 3 ori daca are 3 imobile?Persoana este una si aceeasi,are calitatea de membru in Asociatie si dreptul la 3 voturi in Adunarea Generala,dar nu se poate sa-l numere la lista membrilor de 3 ori(pentru a determina daca o adunare este statutara este nevoie sa se calculeze ce inseamna jumatate plus unu din numarul total al membrilor;poate fi o persoana membru de 3 ori?
Am facut aceasta contestatie dar pina cind voi afla raspunsul doresc sa stiu daca privilegiile se inscriu si pentru ''alte fonduri''
Asociatia de proprietari a inscris un privilegiu la cadastru pentru o suma care nu era reala;la data depunerii cererii respective pe baza listelor ultimei luni,datoriile la cheltuielile de intretinere erau zero in schimb era neplatit un fond constituit pentru o lucrare de modernizare care urmeaza sa se efectueze.Cu rea credinta,presedinta asociatiei a inscris privilegiu pentru o suma totalizind cheltuieli de intretinere(care erau stinse prin plata la acea data si care nici macar nu erau scadente) +alte fonduri.
Avea dreptul asociatia de proprietari sa inscrie privilegiu pentru alte fonduri?.
Ce se poate face avind in vedere ca suma inscrisa nu este reala?
Am intrat in posesia statutului original care a fost depus la judecatoria unde a fost infiintata asociatia.Intre timp presedintele a pus la dispozitie o copie a statutului pe care a stampilat-o.
Cele doua documente nu corespund in totalitate,exista cuvinte inserate si alte cuvinte sterse in special la capitolul "Adunarea generala".Statutul original prevede ca hotaririle pentru cheltuieli mai importante se iau cu 2/3 din totalul membrilor;statutul pus la dispozitie de presedinte prevede ca aceste hotariri se iau cu 2/3 din totalul membrilor prezenti in adunare.
Daca acest statut a fost modificat,exista obligatie de depunere a variantei actualizate la judecatorie?
PV specifica faptul ca se anexeaza lista membrilor prezenti care au fost de acord cu hotaririle,ca si cum lista de prezenta este aceeasi cu lista voturilor.Aceasta lista nu a fost pusa la dispozitie ca anexa la PV.Este corect acest lucru?Nu este normal sa fie pusa la dispozitie ca dovada?
In urma unei adunari generale a Asociatiei de proprietari s-a intocmit un Proces Verbal in care se anexeaza lista proprietarilor prezenti.Nu a fost intocmita o lista cu persoanele care au votat hotarirea respectiva intrucit in realitate aceasta hotarire nu a fost nici macar supusa la vot conform spuselor celor prezenti.Presedintele a specificat in PV ca anexa reprezinta lista persoanelor prezente care au fost de acord cu hotarirea,ca si cum toata lumea a votat pentru luarea respectivei hotariri.Pentru a contesta in instanta impotriva cui ne indreptam?impotriva presedintelui sau a Asociatiei de proprietari(care sintem tot noi)
Asociatia de proprietari a incheiat un contract de executare lucrari de asfaltare a aleilor din cartier.Avind in vedere ca:
drumurile respective nu sint in proprietatea locatarilor din cartier,ci in proprietatea constructorului cartierului
proprietarul drumurilor nu si-a exprimat acordul intrucit nu a fost intrebat
contractul a fost incheiat fara a se efectua o licitatie/selectie de oferte pe baza unui proiect
finantarea acestui contract nu poate fi facuta intrucit nu toti proprietarii vor sa plateasca lucrarile
Poate fi anulat in instanta acest contract de executie lucrari?
Se aplica si aici plafonul de 5 sal medii pe economiela calculul CASS aferent veniturilor din chirii+pensie?
Da,am facut cerere la administrator dar acesta nu are posibilitatea sa dea un numar de inregistrare intrucit registrul de intrari/iesiri documente se afla la presedinta asociatiei (la ea acasa) iar ea nu deschide usa decit daca doreste;i-am lasat si in cutia postala multe alte cereri si sustine ca nu primeste nici o cerere;este o persoana foarte dificila si efectiv nu vrea sa colaboreze cu persoanele pe care le considera incomode.In general toate problemele cartierului se discuta pe email.Este emailul o dovada ca am cerut acest document ?
Unde ar mai putea exista acest statut?La ANAF poate fi cerut?