Avind in vedere ca presedintele Asociatiei de proprietari refuza sa dea proprietarilor membri statutul,ce putem face?
Se poate cere de la judecatoria unde a fost inregistrata Asociatia?
Daca cel care solicita nu a fost parte in dosarul de obtinere a personalitatii juridice, judecatoria nu va perimite tertilor accesul la dosar, prin urmare sansele sa il puteti obtine de la instanta sunt putin probabile. Insa, daca nu se conformeaza de buna-voie, puteti demara actiune in obligatia de a face contra Asociatiei, sa va puna la dispozitie statutul. Succes.
Da,am facut cerere la administrator dar acesta nu are posibilitatea sa dea un numar de inregistrare intrucit registrul de intrari/iesiri documente se afla la presedinta asociatiei (la ea acasa) iar ea nu deschide usa decit daca doreste;i-am lasat si in cutia postala multe alte cereri si sustine ca nu primeste nici o cerere;este o persoana foarte dificila si efectiv nu vrea sa colaboreze cu persoanele pe care le considera incomode.In general toate problemele cartierului se discuta pe email.Este emailul o dovada ca am cerut acest document ?
Unde ar mai putea exista acest statut?La ANAF poate fi cerut?
Daca nu exista, nu se gaseste, a disparut... statului asociatiei, sigur ca presedintele asociatiei de proprietari poate face demersuri pentru a intra in posesia unei copii a statutului. Se gaseste o coipe la arhiva Judecaroriei si una la DEFPL.
Dar, in cazul dumneavoastra, din ceea ce relatati, statutul este la presedinte pe care l-ati ales dumneavoastra. Si sigur ca acesta detine si alte documente ale asociatiei in afara de statut. Iar conform legii, orice proprietar membru al asociatiei de proprietari are dreptul sa consulte documentele asociatiei.
Concluzia, daca mai era nevoie sa o expun, este ca presedintele asociatiei, acesta pe care l-ati ales in adunarea generala, nu respecta legislatia. Asa ca la prima adunare generala e bine sa discutati acest aspect si eventual sa va alegeti alt presedinte.
Am intrat in posesia statutului original care a fost depus la judecatoria unde a fost infiintata asociatia.Intre timp presedintele a pus la dispozitie o copie a statutului pe care a stampilat-o.
Cele doua documente nu corespund in totalitate,exista cuvinte inserate si alte cuvinte sterse in special la capitolul "Adunarea generala".Statutul original prevede ca hotaririle pentru cheltuieli mai importante se iau cu 2/3 din totalul membrilor;statutul pus la dispozitie de presedinte prevede ca aceste hotariri se iau cu 2/3 din totalul membrilor prezenti in adunare.
Daca acest statut a fost modificat,exista obligatie de depunere a variantei actualizate la judecatorie?
Statutul sau legea
rocado
Buna ziua,
In cazul unei AS de proprietari organizata dupa lega 203/2007, cu specificatia in statut ca dizolvarea AS se paote face atunci cand in conduminu ... (vezi toată discuția)