avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Activitate DIX

Activitate DIX

Multumesc. La notar imi cere toate actele de stare civila. Numai prin instanta cred ca se poate. Casa a fost construota de sotul meu iar la masa succesorala vor sa se imparta intre toti. Normal numai terenul se imparte intee toti.

romibaro a scris:

va duceti la notar, nu la instanta.

Discuție CONVENTIE
Buna. In urma incheierii unei conventii(promisiune de vanzare-cumparare )am obtinut un teren in suprafata de 1500 de mp intravilan urmand sa perfectez vanzarea cumpararea. Terenul mi-a fost vandut de o persoana care a obtinut acest teren pe Legea 18/1991 . Acest teren intravilan face parte dintr-un lot de 320 .000 mp proprietar Statul Roman, proprietate privata. Promitentul vanzator nu doreste sa incheie contractul cum pot sa procedez sa intru in posesia terenului.
Buna.As dori sa dezbat succesiunea dupa sotul meu . In urma mortii sotului meu mi-a lasat testament prin care se mentioneaza ca mostenesc toate bunurile mobile si imobile. Am certificat de calitate de mostenitor. Mostenirea lasata este o casa cu anexe si teren 1400 mp bunicul sau este proprietarul de pe Cartea Funciara.
Casa este construita de el si anexele. Casa batraneasca fiind demolata . In casa locuieste un frate cu handicap. Mai sunt 3 surori .
Intrebarea mea este pe cine sa chem in judecata si cum sa procedez. Multumesc
Răspuns la discuția Drept de preemptiune
Reclamantul a cumparat un teren extravilan de la cineva care intre timp a decedat.

Reclamantul (cumparatorul cu antecontract de mana) a deschis o actiune pentru a se pronunta o sentinta care sa tina loc de act de vanzare cumparare chemand in judecata mostenitorul.

Asaa cum am spus si mai sus Temeiul este art.1294 si urm Cod Civil vechi, Legea 7/1996.

Instanta a pus in vedere reclamantului sa faca dovada dreptului de preemptiune la initiativa ei
Răspuns la discuția Drept de preemptiune
Multumesc pentru raspunsuri. Am spus ca s-a incheiat un antecontract de vanzare cumparare in 2001 iar Titlul de Proprietate a fost emis in 2013.
Instanta a pus in vedere reclamantului sa faca dovada dreptului de preemptiune.
Răspuns la discuția Drept de preemptiune
Temeiul este art.1294 si urm Cod Civil , Legea 7/1996
Legea nr. 17/2014 a instituit o procedură derogatorie de la dispoziţiile art. 1.730 şi următoarele din Codul civil în cazul terenurilor agricole situate în extravilan, instituind un drept de preempţiune al coproprietarilor, arendaşilor, proprietarilor vecini, precum şi al statului român, prin Agenţia Domeniilor Statului, în această ordine, la preţ şi în condiţii egale (art. 4 din Legea nr. 17/2014).
Răspuns la discuția Drept de preemptiune
Este o actiune care sa tina loc de act de vanzare-cumparare. Instanta a pus in vedere sa se faca dovada exercitarii dreptului de premptiune de catre reclamant.
Buna. Am urmatoarea speta: o persoana achizitioneaza printr-un antecontract de vanzare cumparare (de mana , cu martori in anul 2001) un teren extravilan arabil urmand ca la eliberarea Titlului de Proprietate sa se perfecteze vanzarea. Intre timp pana la eliberarea TP a decedat. Cumparatorul a folosit terenul, a achitat impozitul pana in 2013 cand a fost eliberat TP. Mostenitorul a mai vandut prin antecontract terenul inca odata(tipic).
S-a introdus actiune pentru a se pronunta o hotarare care sa tina loc de Act de vanzare-cumparare.
Onorata a pus in vedere reclamantului sa faca dovada dreptului de preemptiune.
Intrebare : Poate sa imi sugereze cineva un raspuns la modalitatea efectuarii dreptului de preemptiune.
Răspuns la discuția Asigurare auto falsa
Buna. Multumesc tuturor pentru pareri si sfaturi.
Ynocentta - Nu a emis proprietarul autovehicolului dar a falsificat-o .Sa admitem ca a fabricat altcineva asigurarea dar el a avut cunostinta si a uzat de acest fals. Ma intreb totusi organele de cercetare nu au observat? Eu spun ca nu(:))). Dealtfel daca sunteti sofer revenind la viteza de deplasare a autovehicolului cu 10-14 km / ora este o aberatie evident iar instanta a tinut cont de acest fapt .
Clasarea dosarului in urma unui raport intocmit de un politist si un expert mituit te revolta( pe mine da).
tgeorgescu - Scuze , despre ce eroare vorbim?!!
CatalinCD - asa a interpretat expertul . Situatia a fost cu totul alta . Evenimentul s-a produs pe un carosabil fara trotuar . Victima se deplasa in sensul opus deplasarii autovehicolului soseaua fiind in linie dreapta pe portiunea impactului. La viteza de 10-14 km / ora oricat de traversare prin loc nepermis se poate evita un impact. Situatia a fost cu totul alta. Incepand de la faptul ca persoana care conducea autoturismul era in varsta de 65 de ani , nu vedea bine, a iesit de pe un drum secundar cu viteza si pana s-a redresat a lovit pietonul.




Va intreb : se mai poate redeschide acest dosar????
Multumesc
Buna
In urma unui accident de circulatie victima a obtinut 70 de zile de ingrijiri medicale. Dupa cercetari s-a concluzionat ca victima a fost de vina 100%(era in locul nepotrivit , la momentul nepotrivit). Autoturismul circula cu 10-14 km/ora(concluzia expertului auto). In fine s-a clasat dosarul victima a ramas cu durerile si autorul satisfacut ca nua fost tras la raspundere

Dupa aceasta la putin timp de la clasare am constatat faptul ca asigurarea era un fals (fiind incheiata in Germania27.08 2009 pana la data de 27.08.2020.

Intrebarea este : Pot sa forrmulez o plangere penala pentru acest fals si sa solicit reluarea cercetarilor?
Multumesc