avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Activitate mamy_gabi

Activitate mamy_gabi

Răspuns la discuția Modificari contract munca
Multumesc pentru raspuns! O zi buna! Angela A.
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la o problema urgenta: sunt angajata ca aistent personal pentru o persoana care a decedat in octombrie 2016, dar la acel moment contractul meu de munca era suspendat deoarece ma aflam in Concediu crestere copil pana la varsta de 7 ani (fetita mea are certificat de incadrare in grad de handicap). Am primit telefon de la angajator si mi s-a spus ca trebuia sa mi se incheie contractul de munca la decesul persoanei pentru care eram angajata ca asistent personal, dar eu sunt inca in concediu crestere copil. Ce e de facut?
Buna ziua! Sunt mama unui copil cu handicap grav (pana anul acesta a avut grad accentuat), iar in urma reevaluarii la Comisia pentru minori, i s-a acordat gradul unu cu drept de insotitor. Mentionez ca, eu sunt in concediu crestere copil cu handicap de la 3 la 7 ani, in cuantum de 450 lei. Intrebarea mea este urmatoarea: pe cine pot numi din familie sa ridice indemnizatia de insotitor, deoarece eu nu vreau sa renunt la indemnizatia crestere copil? Sotul meu nu este in tara, poate fi numit, daca eu am procura generala, sa-l reprezint in orice inseamna acte, etc.? Aceasta "indemnizatie de insotitor" poate fi considerata venit impozabil pentru persoana care o incaseaza? Va multumesc!
Buna ziua! Va rog sa ma ajutati sa aflu cum pot sa-mi rezolv urmatoarea problema: locuiesc la curte, iar in fata portii sunt mereu parcate autoturisme, care imi blocheaza accesul. Mentionez ca, exista un "trotuar" (nu este amenajat), cu bordura inalta, iar conducatorii auto parcheaza langa bordura, dar in fata portii. Uneori, parcheaza "bara la bara" si nu reusesc sa ma strecor printre ei. Am facut o cerere la Primaria de domiciliu pentru montarea a doi stalpi in fata portii, dar, dupa 3 luni de zile de asteptare, au venit si mi-au spus ca nu au voie sa-mi puna acei stalpi pentru ca sunt in strada. Care sunt drepturile mele ca proprietar daca eu nu pot avea acces la locuinta proprie? Pe poarta am afisat un anunt cu "interzis parcarea", dar este ignorat total. Nu cred ca, e o solutie sa sun la politie zilnic, pentru a mi se elibera accesul. Care ar fi solutia? Multumesc!
Fetita mea, in varsta de 2,10 luni face terapie gratuit, in cadrul unui proiect incheiat intre o institutie de stat si o fundatie. Mentionez ca este incadrata intr-un grad de handicap mental, iar terapia o face zilnic, 2-3 ore, intr-un centru de recuperare. Am auzit ca, copii care nu beneficiaza de hrana la aceste institutii ar putea beneficia de o alocatie de hrana. Rugamintea mea este sa-mi precizati daca pot beneficia de acest ajutor, in baza carei legi si unde trebuie sa ma adresez? Va multumesc!
Răspuns la discuția Concediu crestere copil bolnav
Multumesc pentru raspunsuri.
Buna seara. Sunt mama unei fetite cu handicap mediu in varsta de 2,6 ani si as vrea sa stiu daca mai pot sa-mi prelungesc concediu crestere copil dupa varsta de 3 ani si ce drepturi voi avea? Care va fi cuantumul indemnizatiei lunare? Ce acte trebuie sa depun la angajator si Directia Muncii?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.