avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Activitate mariussoare_84

Activitate mariussoare_84

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este legala emiterea de moneda electronica prin donatii primite de la alte persoane (fizice) catre o persoana fizica prin metoda de tip PayPal cu buton "Donate".

Va multumesc anticipat.
Cu stima.
Buna dimineata,

Este cineva disponibil sa-mi poata raspunde, va rog?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Am urmatoarele situatii pentru care va solicit ajutorul dumneavoastra:
1. Lucrez pe program in ture dupa cum urmeaza: 12/24 - 12/48. In luna Aprilie, desi s-au lucrat 180 de ore (fata de 168 cat reprezinta cele 21 de zile lucratoare) plus lucrul in perioada de Paste, s-a adus in discutie faptul ca in aplicatia Revisal nu se pot intorduce orele din zilele de sarbatoare legala (aplicatia nu permite) desi plata de 200% a aparut in salariu. Totodata neaparand cu aceste ore ca fiind lucrate unora dintre noi li s-a pus in fata o cerere de concediu pentru a fi semnata ca astfel sa se justifice faptul ca norma de ore nu a fost atinsa.

2. Pana in luna Aprilie s-au platit toate cele 12 ore din program. Acum, s-a decis ca numai 11 vor fi platite iar una este considerata pauza. Este corect?

Eu am lucrat dupa acest tip de program multi ani in trecut si niciodata nu ni s-au adus in discutie astfel de aspecte, de aceea va solicit ajutorul dumneavoastra in lamurirea lor.

Va multumesc anticipat.
Cu stima.
Buna dimineata,

Imi puteti spune va rog daca exista obligativitatea ca, bransat fiind la Radet, pe langa montarea repartitorului trebuie neaparat sa am si robinet cu cap termostatic sau pot avea un robinet simplu montat pe calorifer?

Va multumesc anticipat.
Buna seara,

Sunt in cautarea institutiei care are in evidenta planurile si distribuirea spatiilor comune in blocurile din capitala.
Doresc sa ma lamuresc cu privire la locatia acestor spatii comune, cat si daca exista dovezi ca au fost instrainate/vandute de cineva si nu mai reprezinta spatiu comun in mod legal. Administratia prima oara s-a facut ca nu exista spatii comune, apoi si-a amintit ca cineva ar avea o chitanta cum ca l-a vandut demult. O nebunie in toate modurile sa discuti cu administratorii...

Sa apelez la Agentia Nationala de Cadastru?

Orice informatie este binevenita.
Multumesc pentru explicatii.

Blocul in cauza are numai 4 etaje, iar noi locuim la parter. Se pare ca nici asa nu este indeajuns ca apa calda sa ajunga in parametrii.

Voi aborda aceasta discutie cu administratorul, desi cred ca voi finaliza intalnirea mai nelamurit decat am inceput-o. Fiind proprietar presupun ca am dreptul sa si vad contractul de reabilitare cu ceea ce va fi reabilitat.

Asa cum mentiona "grandanat" si precum imi era si mie teama sa nu se intample, totul depinde de interpretare. In fond, legea ce defineste proiectul trebuie sa fie ambigua pentru a putea administratorii sa ne pacaleasca si in acest proces.

Mai am o ultima intrebare, conctractele/chitante de reparatii pentru diverse (gaze, instalatie electrica etc) efectuate la coloanele blocului pot fi cerute de catre proprietari pentru a sti cu certitudine ca s-au intamplat si ce defectiuni au fost? Cine stie, poate de fiecare data se strica acelasi robinet si poate gasim o solutie mai buna decat sa chemam lunar echipe pe bani multi.

Cu stima.
Buna seara,

In curand blocul in care detin un imobil va intra in proces de reabilitare termica. M-am documentat putin cu privire la acest proces deoarece exista, ca si in multe alte locuri, problema cu timpul de asteptare pentru a curge apa calda la robinet, iar cand curge nu este suficient de calda.

Am aflat asadar ca sunt reabilitate si conductele prin care trece agentul termic. Aceasta parte a reabilitarii ar trebui sa includa atat coloanele de incalzire, cat si cele de apa calda din subsol asa cum am inteles eu. Agentul termic este in fond apa calda. Mi-e teama ca in stilul pur romanesc sa nu fie interpretabil si sa nu se faca decat pentru incalzire, daca se face si acolo.

V-as ruga sa ma lamuriti dumneavoastra sau sa ma indrumati catre cine stie precis. Discutia cu administratorul este exclusa. :)) Nu stiu de ce, dar peste tot pe unde am locuit nici unul nu te a putut ajuta cu nimic si mereu parerea lor a fost opusa, indiferent ce-am discutat. Fara lipsa de respect pentru ei, dar am senzatia ca de fapt sunt in conflict permanent cu locatarii care-i platesc si pentru care ar trebui sa se zbata sa le tina partea cand este cazul, si nu sa fie in tabara furnizorilor ca sa faca/fure mai multi bani.

Va multumesc.
Va multumesc pentru lamurire.

Toate cele bune.
Buna ziua,

As dori sa stiu ce acte are dreptul sa solicite si sa pastreze administratorul blocului de la un proprietar? De ex.: copie CI, act de proprietate, dovada ca locatarul/locatarii sunt angajati/au venituri si asa mai departe.

Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns.

Pentru a fi mai clar in exprimare, unul din motivele care m-a indemnat sa adresez intrebarea este acela ca toti ofiterii bancari cu care am discutat ulterior semnarii contractului au stiut sa mentioneze de asigurare. Nu si cel cu care am semnat. Acestia au declarat ca pentru sumele mici se incheie asigurarea deoarece nu implica vreun cost din partea imprumutatului, doar pentru sumele mari asigurarea devine un procent din suma imprumutata moment in care imprumutatul este intrebat daca o doreste sau nu.

De asemeni, pe ultima pagina a contractului sunt doua declaratii ale imprumutatului (cu confirmare prin bifa) cum ca a primit toate informatiile necesare cu privire la toata documentatia aferenta cunoasterii tuturor aspectelor creditului. Evident, aceste doua declaratii nu au fost bifate de catre mine.

De altfel, nicio mentiune in contract despre asigurare.