Am un contract de credit pentru nevoi personale semnat in Aprilie 2013 cu Raiffeisen. Am primit de la dansii numai contractul de credit, nu si asigurarea ce se incheie la orice contract de credit incheiat.
Intre timp, am intrat in somaj din cauza restructurarii postului in care eram angajat. Banca mi-a comunicat ca nu exista nicio metoda prin care sa beneficiez de orice forma de ajutor. Singurul ajutor il puteam primii daca aveam acea asigurare, respectiv puteam fi scutit timp de 6 luni de la plata ratelor (banca le achita pentru mine). Ulterior datei de semnare a contractului, asigurarea nu se mai poate incheia.
Diferiti ofiteri ai bancii cu care am discutat mi-au spus ca in mod normal se incheie asigurarea si au parut mirati ca eu nu am. Procedurile de lucru sunt mai mult facultative decat respectate pentru unii dintre ofiteri.
Ce solutii ar exista in aceasta situatie? Cai de atac, plangeri?
Daca nu ati incheiat asigurare in caz de somaj, nu avea ce sa va dea banca, nici nu puteti incheia acum si nici nu aveti cum pretinde bani de la cineva.
Nu aveti ce plangere sa faceti si impotriva cui.
Asigurarile nu-s obligatorii, e in interesul dvs sa va asigurati. E si in interesul bancii pt ca in caz de somaj sau mai rau, va plati cineva ratele, insa nu va obliga decat pt sume mari.
Ca ex, am un soi de credit si nu m-am asigurat ca n-am vrut.
Pentru a fi mai clar in exprimare, unul din motivele care m-a indemnat sa adresez intrebarea este acela ca toti ofiterii bancari cu care am discutat ulterior semnarii contractului au stiut sa mentioneze de asigurare. Nu si cel cu care am semnat. Acestia au declarat ca pentru sumele mici se incheie asigurarea deoarece nu implica vreun cost din partea imprumutatului, doar pentru sumele mari asigurarea devine un procent din suma imprumutata moment in care imprumutatul este intrebat daca o doreste sau nu.
De asemeni, pe ultima pagina a contractului sunt doua declaratii ale imprumutatului (cu confirmare prin bifa) cum ca a primit toate informatiile necesare cu privire la toata documentatia aferenta cunoasterii tuturor aspectelor creditului. Evident, aceste doua declaratii nu au fost bifate de catre mine.
De altfel, nicio mentiune in contract despre asigurare.
credit prescris...
cos11
Buna ziua! Ma numesc Cosmin si am ceva nelamuriri in privinta unui credit ce ia fost acordt sotiei: In ianuarie 2012 sotia a facut un credit la ... (vezi toată discuția)